Hírek
Személyes
Írások, interjúk
Országgyűlés
Választókerület
Képtár
Érdekesség
Elérhetőség
Hírek, aktualitások
''2014. év a külterületi közbiztonság éve'' konferencia
2014. március 7.

A Fidesz-KDNP kormány elavult, eladósodott, túlterhelt rendőrséget örökölt a szocialista kormányoktól - mondta Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke pénteken Lakiteleken, az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ), a lakiteleki Népfőiskola és Lakitelek Önkormányzata által szervezett konferencián. Közlése szerint a Fidesz-KDNP-kormány intézkedései nyomán a bűnelkövetők száma csökken, a bűnügyek felderítési mutatói pedig javulnak.

A Fidesszel szövetséges Nemzeti Fórum elnöke, Bács-Kiskun megye 4-es választókerületének Fidesz-KDNP-s képviselőjelöltje elmondta: 2002 és 2010 között 17 ezer rendőr hagyta el az állományt, és 12 milliárd forint adósságot halmozott fel a rendőrség, melynek a kamatfizetése is gondot okozott. Lezsák Sándor emlékeztetett arra, hogy a 2010-ben megalakult új kormány azonnal 900 új gépjárművet adott a rendőrségnek és rendezte az adósságát. Kiemelte, hogy csak az emberek, a rendőrség és a polgárőrség együttműködésével lehet javítani a közbiztonságot.

Hangsúlyozta: a szabadság és a rend nincsen jól működő igazságszolgáltatás nélkül, ezért az új kormányzat megerősítette a bíróságokat, elfogadtatta a három csapás törvényt, valamint bevezette, hogy a kisebb súlyú szabálysértéseket is elzárással lehessen büntetni. Felidézte a 2011 áprilisában elfogadott alaptörvényt, melynek bevezető, nemzeti hitvallás gondolatai között szerepel a közbiztonság, a rend fontossága. Lezsák Sándor szerint a statisztikai adatok azt mutatják, hogy a bűnelkövetők száma csökken, a bűnügyek felderítési mutatói pedig javulnak. Ezeket az adatok kedvezőek, de sok még a tennivaló - szögezte le.

Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke szólt arról, hogy az szövetség 2014-et a külterületi közbiztonság évének nyilvánította. Hangsúlyozta: a közbiztonság jelenlegi védelmi rendszerének nincs alternatívája, az nemzeti ügy lett, és ma az országnak erős, hatékony rendőrsége van. A polgárőrség helyzetéről elmondta: egy 60 ezres létszámú, erősen támogatott polgárőrsége van az országnak, mely a korábbi állapotokkal nem összehasonlítható. Túrós András a lakott területen belül általában elfogadhatónak nevezte a közbiztonságot, a külterületen azonban olyan, kisebb súlyú bűncselekmények történnek, melyekre választ kell adni. Azt kérte a polgárőr egyesületek vezetőitől, hogy szervezzék meg a külterületi biztonsági hálót, hogy olyan koordinált szolgálat alakuljon ki, mely hatékonyan működik. Hangsúlyozta: a 2012-ben megalakult lovas tagozatnak óriási szerepe lehet a külterületi szolgálatban.

Markos György, az OPSZ elnökhelyettese emlékeztetett arra, hogy a polgárőrség, amely 1848-ban alakult, részt vett a magyar szabadságharcban. Kiemelte: a magyar polgárőrség azzal politizál, hogy tesz valamit a hazájáért. Fontosnak nevezte, hogy a polgárőrség nem szabadcsapat, hanem az ország vezetésével, és a rendőrséggel együttműködve tevékenykedik. Az elnökhelyettes a magyar rendőrség meghosszabbított "civil kezének" nevezte a polgárőrséget, mely karitatív tevékenységet is folytat.

bgj \ bzt \ bdó

(Forrás: MTI)

További fotók ide kattintva megtekinthetők a képtárban


Képtár


Fülöp Sándor kiállításának megnyitója Lakiteleken
2018. december 1.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Áttekintő táblázatÁttekintő táblázat

Kereső
OK

Meghívók
Jótékonysági est a kárpátaljai Salánk ifjúsági házáért
Budapest, Duna Palota
2018. december 6. 18.00
Kölcsey Kör: Népfőiskola, 2019
Budapest, Polgárok Háza
2018. november 21. 18.00
Művészet és társadalom - Klebelsberg Hét
Budapest
2018. november 17-18.
További meghívókTovábbi meghívók

Lakitelek


TovábbTovább

Linkek

Magyar Országgyűlés

Nemzeti Fórum

Lakiteleki Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Linkek

kis-kunsag.jpg

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

Kereszténydemokrata Néppárt

Kisgazda Polgári Szövetség

Fidelitas

Lungo Drom

MAGOSZ

http://www.orologirepliche.it

 


HírekSzemélyesÍrások, interjúkOrszággyűlésVálasztókerületKéptárÉrdekességElérhetőség
© Lezsák Sándor - Webmester - Régi honlap - Oldaltérkép