Hírek
Személyes
Írások, interjúk
Országgyűlés
Választókerület
Képtár
Érdekesség
Elérhetőség
Hírek, aktualitások
El kell kerülni a brüsszeli pórázt
2019. április 13.

Mennyire lényeges a családi háttér egy politikus számára? Hogyan alakult a pályája? Miért választotta a politikát? Melyek a jelenlegi legnagyobb kihívások? – ezeket a fő kérdéseket tette fel Dr. Vitályos Eszter európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkár és Prof. Dr. Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár számára Lezsák Sándor az Országgyűlés alelnöke, a Nemzeti Fórum elnöke a Kölcsey Kör 57. rendezvényén, április 10-én, szerdán a Polgárok Házában.

 

A bevezetőben Dr. Horváth Béla a Kölcsey Kör vezetője bejelentette, hogy az 58. rendezvény helyszíne, rendhagyó módon nem Budapest, hanem Lakitelek lesz. Mégpedig a Népfőiskola. Ott megismerkedhetnek a Népfőiskola szellemi és épített értékeivel. A dátum május 15. Jelentkezés és bővebb információ kérhető a bagya.rita@parlament.hu címen. A korlátozott helyek miatt csak az első 50 jelentkezőt tudják fogadni. A jelképes regisztrációs díj: 2000 ft.
„Április 9-én Vasváron az MDF alapítói idézték fel a harminc évvel ezelőtti közéleti, politikai eseményeket. Próbatétel, tett volt a rendszerváltás, rendszert változtató folyamat volt, amelyben 10 millió ember vett részt valamilyen formában, és ennyire voltunk képesek. Nem többre, nem kevesebbre. Akkor ott egy szállóige fogalmazódott meg bennem; céltalan hajósnak semmiféle szél nem kedvez. Hamar rá kellett jönnöm a ’90-es évek elején, hogy nem elég a jó kormányos, nem elég a széljárás ismerete, hanem víz is kell. Mert a víz az úr! Kell a víztömeg, kellenek tömegek – olyan emberek közössége, amely segít a haladásban. Olykor úgy tűnt, mintha mozdulnánk, de ez keserves volt tömegek, támogatók nélkül. Amikor 2011. áprilisában megnyomtam az igen gombot az Alaptörvény szavazásakor, felvetődött bennem, hogy folytatnom kell irodalmi munkásságomat a politika mellett, mert megtörtént, amit több százezren el akartunk érni. Olyan Alaptörvényünk van, melyhez bizakodó tömegek is vannak. Most már csak a jó kormányosnak kell a helyén maradni a jó csapattal együtt. Ehhez olyan emberek szükségesek, akik szakmailag is kiválóak, és a kormányzat munkáját segítik miniszteri, államtitkári poszton. Vitályos Esztert hét éve ismerem, és tőle egyetlen mondatot jegyeztem meg akkor, miszerint Kossuth asztalára a kenyeret a pócsmegyeri pék sütötte” – közölte Lezsák Sándor, majd feltette államtitkár asszonynak a kérdést, hogy mi köti Pócsmegyerhez.
Dr. Vitályos Eszter államtitkár asszony kiemelte, hogy Pócsmegyer a család szimbolikus települése. Ott volt szépapja kántortanító. Nagymamája a ’70-es években keresett nyaralót, de nem túl messze a fővárostól. Így esett a választás Pócsmegyerre. Vitályos Eszter ott nyaralt kislányként, ott ismerkedett meg a férjével, ott volt alpolgármester. Megtudtuk, nyíltan vállalja korát, 1979-ben született, nagycsaládban, hiszen négy testvére van, és közülük egy fiú. Szeretett nagycsaládban élni.
S mi vezette a politika felé?- tette fel a kérdést az Országgyűlés alelnöke.
Nagymamája volt, aki a családban élénken politizált. Mindent közölt vele, amit hallott a tv-ben, rádióban. És nagyon dicsérte Orbán Viktort. Vitályos Eszter 2002-ben kezdett el politizálni, amikor a polgári oldal elvesztette a kormányzáshoz szükséges többséget. Azon a nyáron belépett a Fideszbe, és Pócsmegyeren – a Szentendrei Szigeten – helyi Fidesz csoportot alapítottak, amellyel ő is hozzá szeretett volna járulni ahhoz, hogy ismét a polgári oldal kormányozzon Magyarországon. Először kifejezetten a helyi ügyek foglalkoztatták; 2002-ben önkormányzati képviselőnek majd később alpolgármesternek választották. Mindig is fontosnak tartotta, hogy a legjobb tudásával szolgálja települése és a helyiek ügyét, és hogy közösen tegyenek a problémák megoldása érdekében.
De mit tudhatunk a családról?- kérdezte Lezsák Sándor.
Dédapám védte Tóth Ilonát
Államtitkár asszony hívő, református családból származik. Felmenői között voltak papok, lelkészek. Dédapja, Kardos János ügyvéd a példaképe. A Dunamelléki Református Egyházkerület főgondnoka volt. Ellátta Ordass Lajos püspök, Esterházy Pál és Tóth Ilona védelmét. Tóth Ilonát úgy szerette, mintha lánya lett volna. A politikai perekben végzett védőügyvédi tevékenységével, bátor, kockázatot vállaló magatartásával, elszánt kiállásával, jogászi felkészültségével dédapja széleskörű megbecsültséget vívott ki nem csak magának, hanem az egész magyar ügyvédtársadalomnak.
Vitályos Eszter a Budapesti Evangélikus Gimnáziumban érettségizett, majd a Pázmány Péter Katolikus Egyetem jogi karára felvételizett – fivérével együtt. Az motiválta, hogy olyan szakmája legyen, ami által jobbá lehet tenni a világot. Érdekesség, hogy az űrkutatás volt a tételsorban az, amihez elsőre nem sokat konyított. Ezért testvérével alaposan kidolgozta ezt a tételt. Sőt egy aktualitást is tudott hozzá mondani. És mit tesz Isten; ezt a tételt húzta. Elsőre fölvették a jogra. Ám a sport világához is kötődik, a mai napig vív. Ez mutatja, hogy kedves, előzékeny, jó a humora, de ha kell, akkor küzd a magyarság igazáért. Megvívja a saját csatáját.
De miért a jog?
Már az általános iskolában egyértelműen látszott, hogy inkább humán beállítottságú, azaz, hogy a reál- pálya kevésbé érdekli. A jog, mint lehetséges orientáció úgy vetődött fel, hogy a családjában sok jogász, lelkész, országgyűlési képviselő is volt - így a közszolgálati életpálya egy abszolút vonzó és követendő modellnek tűnt számára. A politika pedig igazából 2000-ben, illetve még erősebben 2001-2002-ben kezdte érdekelni. 2005-ben szerzett diplomát.
De ne fussunk annyira előre az időben. Diploma előtt már a Szentendrei Szigeten élt, és onnan járt be az egyetemre, illetve a CIB Bankhoz dolgozni. Fontosnak tartotta, hogy a tanulás mellett dolgozzon. Ezzel is segítse szüleit. CIB24-Hitelvonal telefonos ügyfélszolgálatnál csoportvezető volt. A politikában a valóban a létra legaljáról indult Amikor a politikával elkezdett foglalkozni, akkor szórólapozott, plakátot ragasztott, csinált mindent, ami ezzel a tevékenységgel jár.
2006 és 2010 között Leányfalun a Polgármesteri és Jegyzői Titkárság vezetője volt.  Ezt követően 2012 júliusáig az Országgyűlés Hivatalában kabinettitkári feladatokat látott el, majd egy évet a Miniszterelnökségen töltött a Parlamenti Ügyekért Felelős Helyettes Államtitkárság szakmapolitikai főosztályvezetőjeként. 2013-ban Lázár János a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség jogi és gazdasági elnökhelyettesévé nevezte ki. A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség megszüntetése után, a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikáért felelős helyettes államtitkára lett. A 2014 és 2018 között a Miniszterelnökség, Európai Uniós Fejlesztésekért Felelős Államtitkárság államtitkára volt. 2018. május 22-én Prof. Dr. Kásler Miklós miniszter úr az Emberi Erőforrások Minisztérium, Európai Uniós Fejlesztésekért Felelős Államtitkárság államtitkárává nevezte ki. Mi napig sportol, vív. Egy fiú és egy lány gyermek boldog édesanyja.
Hogyan állunk az uniós forrásokkal?- kérdezte államtitkár asszonyt a Nemzeti Fórum elnöke.
„Brüsszel azt gondolja, hogy az uniós forrás olyan, mint egy póráz, ami belemegy a kutya nyakába, azzal lehet minket visszahúzni. El kell kerülni ezt a brüsszeli pórázt. Azt hiszik, az EB-ben, hogy a nemzeti politika művelésével mi támadjuk Brüsszelt. Azzal fenyegetnek minket, hogy felfüggesztik az uniós forrásokat, de azt elfelejtik, hogy sok mindenre nincs jogi lehetőségük. Nagyon lényeges az EP-választás eredménye, mert rosszabb lesz a helyzet, ha májusban a jelenlegi brüsszeli vezetés megmarad.”- szögezte le Dr. Vitályos Eszter európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkár.
Ezt követően Prof. Dr. Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár Marcaltőről, szülőfalujáról beszélt. 1970-78 –ig járt a Kmetthy György körzeti általános iskola, ahol kitűnő tanuló volt. 1978-82: gimnáziumi tanulmányok Pápa, Türr István Gimnázium és Óvónői Szakközépiskola, ahol szintén kitűnő minősítése volt. Olyan hivatást akart választani, amely által segíthet embertársain. Így választotta az orvosit.
1982 és ’88 között végzett egyetemi tanulmányokat Semmelweis Orvostudományi Egyetemen. Általános orvosi diplomát szerzett. 2007-ben pedig a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Menedzserképzőn egészségügyi szakmenedzseri oklevelet Később az Országos Korányi Tbc és Pulmonológiai Intézet orvosigazgatója lett.
Szakkollégium, mint közösségi tér
„Felvetődött bennünk, hogy orvosként mi a dolgunk a világon? Egy biztos, nem akartam olyan egészségügyi rendszerben dolgozni, ami a ’80-es évek közepére volt jellemző. Betegközpontú egészségügyet akartam –de nem csak én, hanem sokan mások. Többet, jobbat akartunk, mint ami a kötelező – ezért gondoltunk egy szakkollégium létrehozására.” – közölte államtitkár asszony.
A Korányi Frigyes Szakkollégium a Semmelweis Orvostudományi Egyetem szakkollégiumaként alakult 1985 őszén, a rendszerváltás hajnalán. Nagy szerencse, hogy ma a kollégisták által csak egyszerűen Hársfának becézett, , Budapest VII. kerületében található épület nem egy nővérszálló lett. 1985 őszén beköltöztek az épületbe szakkollégisták. Talán a mai napig példátlan szabadságfokkal kezdhettek hozzá a fiatalok a szakkollégium kialakításához. A SOTE történetében soha nem tapasztalt aktivitás és programok alakultak: filmklub, beszélgetések, viták volt NÉKOSZ-osokkal, művészekkel, „másként gondolkodókkal", bekapcsolódás a népművelési gyakorlatba, vidéki kórházakba tanulmányi kirándulás, Németh László kurzus, pszichoszomatika kurzus…
Hogy fogadta a felkérést?
Igent mondtam rá, azonnal. Izgalommal. Én kihívásnak veszem.
És nem tart a kihívásoktól?
A kihívások azok akkora méretű problémát, helyzetet jelentenek, amiben érdemes odatenni magunkat. Én nagyon hálás vagyok Kásler miniszter úrnak, hogy megtisztelt a bizalmával. Ismerem szakmából, a tüdőrák az egy nagyon közös terület, az onkológia és a tüdőgyógyászat között. És nagyon tiszteltem, hogy intézetvezetőként, 24 éven keresztül, magas szinten, nagyon kiválóan műszerezett, kiválóan működő intézményt tudott vezetni.
/Fotón: Dr. Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár, Lezsák Sándor az Országgyűlés alelnöke, a Nemzeti Fórum elnöke és Dr. Vitályos Eszter az EMMI Európai Uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára. (forrás: Vitályos Eszter facebook oldala)/
Medveczky Attila, magyarforum.hu

A bevezetőben Dr. Horváth Béla a Kölcsey Kör vezetője bejelentette, hogy az 58. rendezvény helyszíne, rendhagyó módon nem Budapest, hanem Lakitelek lesz. Mégpedig a Népfőiskola. Ott megismerkedhetnek a Népfőiskola szellemi és épített értékeivel. A dátum május 15. Jelentkezés és bővebb információ kérhető a bagya.rita@parlament.hu címen. A korlátozott helyek miatt csak az első 50 jelentkezőt tudják fogadni. A jelképes regisztrációs díj: 2000 ft.

„Április 9-én Vasváron az MDF alapítói idézték fel a harminc évvel ezelőtti közéleti, politikai eseményeket. Próbatétel, tett volt a rendszerváltás, rendszert változtató folyamat volt, amelyben 10 millió ember vett részt valamilyen formában, és ennyire voltunk képesek. Nem többre, nem kevesebbre. Akkor ott egy szállóige fogalmazódott meg bennem; céltalan hajósnak semmiféle szél nem kedvez. Hamar rá kellett jönnöm a ’90-es évek elején, hogy nem elég a jó kormányos, nem elég a széljárás ismerete, hanem víz is kell. Mert a víz az úr! Kell a víztömeg, kellenek tömegek – olyan emberek közössége, amely segít a haladásban. Olykor úgy tűnt, mintha mozdulnánk, de ez keserves volt tömegek, támogatók nélkül. Amikor 2011. áprilisában megnyomtam az igen gombot az Alaptörvény szavazásakor, felvetődött bennem, hogy folytatnom kell irodalmi munkásságomat a politika mellett, mert megtörtént, amit több százezren el akartunk érni. Olyan Alaptörvényünk van, melyhez bizakodó tömegek is vannak. Most már csak a jó kormányosnak kell a helyén maradni a jó csapattal együtt. Ehhez olyan emberek szükségesek, akik szakmailag is kiválóak, és a kormányzat munkáját segítik miniszteri, államtitkári poszton. Vitályos Esztert hét éve ismerem, és tőle egyetlen mondatot jegyeztem meg akkor, miszerint Kossuth asztalára a kenyeret a pócsmegyeri pék sütötte” – közölte Lezsák Sándor, majd feltette államtitkár asszonynak a kérdést, hogy mi köti Pócsmegyerhez.

Dr. Vitályos Eszter államtitkár asszony kiemelte, hogy Pócsmegyer a család szimbolikus települése. Ott volt szépapja kántortanító. Nagymamája a ’70-es években keresett nyaralót, de nem túl messze a fővárostól. Így esett a választás Pócsmegyerre. Vitályos Eszter ott nyaralt kislányként, ott ismerkedett meg a férjével, ott volt alpolgármester. Megtudtuk, nyíltan vállalja korát, 1979-ben született, nagycsaládban, hiszen négy testvére van, és közülük egy fiú. Szeretett nagycsaládban élni.

S mi vezette a politika felé?- tette fel a kérdést az Országgyűlés alelnöke.

Nagymamája volt, aki a családban élénken politizált. Mindent közölt vele, amit hallott a tv-ben, rádióban. És nagyon dicsérte Orbán Viktort. Vitályos Eszter 2002-ben kezdett el politizálni, amikor a polgári oldal elvesztette a kormányzáshoz szükséges többséget. Azon a nyáron belépett a Fideszbe, és Pócsmegyeren – a Szentendrei Szigeten – helyi Fidesz csoportot alapítottak, amellyel ő is hozzá szeretett volna járulni ahhoz, hogy ismét a polgári oldal kormányozzon Magyarországon. Először kifejezetten a helyi ügyek foglalkoztatták; 2002-ben önkormányzati képviselőnek majd később alpolgármesternek választották. Mindig is fontosnak tartotta, hogy a legjobb tudásával szolgálja települése és a helyiek ügyét, és hogy közösen tegyenek a problémák megoldása érdekében.

De mit tudhatunk a családról?- kérdezte Lezsák Sándor.

Dédapám védte Tóth Ilonát

Államtitkár asszony hívő, református családból származik. Felmenői között voltak papok, lelkészek. Dédapja, Kardos János ügyvéd a példaképe. A Dunamelléki Református Egyházkerület főgondnoka volt. Ellátta Ordass Lajos püspök, Esterházy Pál és Tóth Ilona védelmét. Tóth Ilonát úgy szerette, mintha lánya lett volna. A politikai perekben végzett védőügyvédi tevékenységével, bátor, kockázatot vállaló magatartásával, elszánt kiállásával, jogászi felkészültségével dédapja széleskörű megbecsültséget vívott ki nem csak magának, hanem az egész magyar ügyvédtársadalomnak.

Vitályos Eszter a Budapesti Evangélikus Gimnáziumban érettségizett, majd a Pázmány Péter Katolikus Egyetem jogi karára felvételizett – fivérével együtt. Az motiválta, hogy olyan szakmája legyen, ami által jobbá lehet tenni a világot. Érdekesség, hogy az űrkutatás volt a tételsorban az, amihez elsőre nem sokat konyított. Ezért testvérével alaposan kidolgozta ezt a tételt. Sőt egy aktualitást is tudott hozzá mondani. És mit tesz Isten; ezt a tételt húzta. Elsőre fölvették a jogra. Ám a sport világához is kötődik, a mai napig vív. Ez mutatja, hogy kedves, előzékeny, jó a humora, de ha kell, akkor küzd a magyarság igazáért. Megvívja a saját csatáját.

De miért a jog?

Már az általános iskolában egyértelműen látszott, hogy inkább humán beállítottságú, azaz, hogy a reál- pálya kevésbé érdekli. A jog, mint lehetséges orientáció úgy vetődött fel, hogy a családjában sok jogász, lelkész, országgyűlési képviselő is volt - így a közszolgálati életpálya egy abszolút vonzó és követendő modellnek tűnt számára. A politika pedig igazából 2000-ben, illetve még erősebben 2001-2002-ben kezdte érdekelni. 2005-ben szerzett diplomát.

De ne fussunk annyira előre az időben. Diploma előtt már a Szentendrei Szigeten élt, és onnan járt be az egyetemre, illetve a CIB Bankhoz dolgozni. Fontosnak tartotta, hogy a tanulás mellett dolgozzon. Ezzel is segítse szüleit. CIB24-Hitelvonal telefonos ügyfélszolgálatnál csoportvezető volt. A politikában a valóban a létra legaljáról indult Amikor a politikával elkezdett foglalkozni, akkor szórólapozott, plakátot ragasztott, csinált mindent, ami ezzel a tevékenységgel jár.

2006 és 2010 között Leányfalun a Polgármesteri és Jegyzői Titkárság vezetője volt.  Ezt követően 2012 júliusáig az Országgyűlés Hivatalában kabinettitkári feladatokat látott el, majd egy évet a Miniszterelnökségen töltött a Parlamenti Ügyekért Felelős Helyettes Államtitkárság szakmapolitikai főosztályvezetőjeként. 2013-ban Lázár János a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség jogi és gazdasági elnökhelyettesévé nevezte ki. A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség megszüntetése után, a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikáért felelős helyettes államtitkára lett. A 2014 és 2018 között a Miniszterelnökség, Európai Uniós Fejlesztésekért Felelős Államtitkárság államtitkára volt. 2018. május 22-én Prof. Dr. Kásler Miklós miniszter úr az Emberi Erőforrások Minisztérium, Európai Uniós Fejlesztésekért Felelős Államtitkárság államtitkárává nevezte ki. Mi napig sportol, vív. Egy fiú és egy lány gyermek boldog édesanyja.

Hogyan állunk az uniós forrásokkal?- kérdezte államtitkár asszonyt a Nemzeti Fórum elnöke.

„Brüsszel azt gondolja, hogy az uniós forrás olyan, mint egy póráz, ami belemegy a kutya nyakába, azzal lehet minket visszahúzni. El kell kerülni ezt a brüsszeli pórázt. Azt hiszik, az EB-ben, hogy a nemzeti politika művelésével mi támadjuk Brüsszelt. Azzal fenyegetnek minket, hogy felfüggesztik az uniós forrásokat, de azt elfelejtik, hogy sok mindenre nincs jogi lehetőségük. Nagyon lényeges az EP-választás eredménye, mert rosszabb lesz a helyzet, ha májusban a jelenlegi brüsszeli vezetés megmarad.”- szögezte le Dr. Vitályos Eszter európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkár.

Ezt követően Prof. Dr. Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár Marcaltőről, szülőfalujáról beszélt. 1970-78 –ig járt a Kmetthy György körzeti általános iskola, ahol kitűnő tanuló volt. 1978-82: gimnáziumi tanulmányok Pápa, Türr István Gimnázium és Óvónői Szakközépiskola, ahol szintén kitűnő minősítése volt. Olyan hivatást akart választani, amely által segíthet embertársain. Így választotta az orvosit.

1982 és ’88 között végzett egyetemi tanulmányokat Semmelweis Orvostudományi Egyetemen. Általános orvosi diplomát szerzett. 2007-ben pedig a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Menedzserképzőn egészségügyi szakmenedzseri oklevelet Később az Országos Korányi Tbc és Pulmonológiai Intézet orvosigazgatója lett.

Szakkollégium, mint közösségi tér

„Felvetődött bennünk, hogy orvosként mi a dolgunk a világon? Egy biztos, nem akartam olyan egészségügyi rendszerben dolgozni, ami a ’80-es évek közepére volt jellemző. Betegközpontú egészségügyet akartam –de nem csak én, hanem sokan mások. Többet, jobbat akartunk, mint ami a kötelező – ezért gondoltunk egy szakkollégium létrehozására.” – közölte államtitkár asszony.

A Korányi Frigyes Szakkollégium a Semmelweis Orvostudományi Egyetem szakkollégiumaként alakult 1985 őszén, a rendszerváltás hajnalán. Nagy szerencse, hogy ma a kollégisták által csak egyszerűen Hársfának becézett, , Budapest VII. kerületében található épület nem egy nővérszálló lett. 1985 őszén beköltöztek az épületbe szakkollégisták. Talán a mai napig példátlan szabadságfokkal kezdhettek hozzá a fiatalok a szakkollégium kialakításához. A SOTE történetében soha nem tapasztalt aktivitás és programok alakultak: filmklub, beszélgetések, viták volt NÉKOSZ-osokkal, művészekkel, „másként gondolkodókkal", bekapcsolódás a népművelési gyakorlatba, vidéki kórházakba tanulmányi kirándulás, Németh László kurzus, pszichoszomatika kurzus…

Hogy fogadta a felkérést?

Igent mondtam rá, azonnal. Izgalommal. Én kihívásnak veszem.

És nem tart a kihívásoktól?

A kihívások azok akkora méretű problémát, helyzetet jelentenek, amiben érdemes odatenni magunkat. Én nagyon hálás vagyok Kásler miniszter úrnak, hogy megtisztelt a bizalmával. Ismerem szakmából, a tüdőrák az egy nagyon közös terület, az onkológia és a tüdőgyógyászat között. És nagyon tiszteltem, hogy intézetvezetőként, 24 éven keresztül, magas szinten, nagyon kiválóan műszerezett, kiválóan működő intézményt tudott vezetni.

/Fotón: Dr. Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár, Lezsák Sándor az Országgyűlés alelnöke, a Nemzeti Fórum elnöke és Dr. Vitályos Eszter az EMMI Európai Uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára. (forrás: Vitályos Eszter facebook oldala)/

Medveczky Attila, magyarforum.hu

 


Képtár


Kurultaj Kollégium a Népfőiskolán
2019. október 3-4.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Áttekintő táblázatÁttekintő táblázat

Kereső
OK

Meghívók
Faluszépítő Társaskör XI. összejövetele
Időpont: 2019. december 17., 18 óra

Helyszín: Lakitelek, Művelődési ház
Zoboralja Értékfeltáró Kollégium Zárókonferenciája
Időpont: 2019. december 14., 10 óra

Helyszín: Pográny, Kultúrház
Képviselői fogadóóra Kiskunfélegyházán
Időpont: 2019. december 13., 16 óra

Helyszín: Polgármesteri Hivatal
További meghívókTovábbi meghívók

Lakitelek


TovábbTovább

Linkek

Linkek

Nemzeti Fórum

Lakiteleki Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Linkek

Linkek

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

Kereszténydemokrata Néppárt

Fidelitas

 

 


HírekSzemélyesÍrások, interjúkOrszággyűlésVálasztókerületKéptárÉrdekességElérhetőség
© Lezsák Sándor - Webmester - Régi honlap - Oldaltérkép