Hírek
Személyes
Írások, interjúk
Országgyűlés
Választókerület
Képtár
Érdekesség
Elérhetőség
Hírek, aktualitások
Minden élet fontos és értékkel telített
2019. július 5.

Határon innen és túl közel húsz településről mintegy 500 mozgásában korlátozott ember látogatott el Lakitelekre szombaton. A Népfőiskola Alapítvány idén immár 17 alkalommal szervezte meg az akadálymentes nap programsorozatot, melynek legfőbb célja az Együtt Egymásért mottó jegyében felhívni a figyelmet arra, hogy minden élet fontos és értékekkel telített a társadalom számára.

 

A rendezvény ökumenikus istentisztelettel kezdődött, majd Lezsák Sándor, az országgyűlés alelnöke köszöntötte a megjelenteket, akiket a Népfőiskola legújabb változásainak, fejlesztéseinek megtekintésére biztatott. A terület az elmúlt esztendőben többek között lovardával, borkatedrálissal, zenepavilonnal, biokertészettel, jurtatáborral és footgolfpályával gazdagodott, jelenleg pedig egy fedett fürdő, gyógyászati részleg, egy négycsillagos szálloda, valamint a Nemzeti Művelődési Intézet országos központjának építési munkálatai zajlanak.

Köszöntőbeszédet mondott továbbá Kovács Ágnes, a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetségének elnöke is, aki az egészségkárosultak iránti társadalmi felelősségvállalás fontosságát hangsúlyozta.

- Azt gondolom, e rendezvénynek irdatlan nagy társadalmi üzenete van. Oda kell figyelnünk egymásra, és felelősségünk van abban, hogy az embertársaink hogyan élik az életüket. Hogy au akadálymentes élet a mindennapi gyakorlat aktív részévé válhasson, és egy fogyatékos ember a fogyatékosságát ne hátrányként, hanem egy helyzetként élhesse meg – mondta.

A résztvevőket a nap során színes, kulturális programkavalkád várta. Az eseményen fellépett többek között a Lakiteleki Tisza Nyugdíjas Klub, a Dudorás Citerazenekar, a Lécfalvi Néptánccsoport, valamint Gördülő Tánccsoport, akik produkciójukkal bebizonyították, hogy kerekesszékben is lehet vidám és teljes életet élni. Emellett a látogatók részt vehettek jogi, gyógyászati és rehabilitációs szaktanácsadáson, megismerhették a fogyatékkal élők hetilapjait és szakfolyóiratát, valamint megtekinthették a Zöldház Rajzstúdió és a karikatúra-alkotótábor kiállításait is.

Petőfi Népe, 2019. július 4.


Képtár


Nemzeti Ifjúsági Fúvószenekar koncertje Lakiteleken
2019. augusztus 1.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Áttekintő táblázatÁttekintő táblázat

Kereső
OK

Meghívók
Kölcsey Kör: Új arcok, régi harcok II.
Budapest, Polgárok Háza
2019. április 10. 18:00
XIX. Lakiteleki Filmszemle
A nevezési lapok és a filmek beküldési határideje: 2019. október 4.
Mindszenty szoboravatás és szentelő, valamint Mindszenty Emlékérem átadó

Petőfiszállás-Pálosszentkút kegytemploma 
2019. március 23. 10:30

További meghívókTovábbi meghívók

Lakitelek


TovábbTovább

Linkek

Linkek

Nemzeti Fórum

Lakiteleki Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Linkek

Linkek

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

Kereszténydemokrata Néppárt

Fidelitas

 

 


HírekSzemélyesÍrások, interjúkOrszággyűlésVálasztókerületKéptárÉrdekességElérhetőség
© Lezsák Sándor - Webmester - Régi honlap - Oldaltérkép