HĂ­rek
Személyes
Írások, interjúk
Országgyûlés
Választókerület
Képtár
Érdekesség
Elérhetõség
Hírek, aktualitások
A vidék biztonságáért együttmûködik az agrártárca az Országos Polgárõr Szövetséggel
2019. július 15.

A tanya- és a zárkerti programok, a többmilliárdos mezõgazdasági beruházások révén fejlõdik, vagyonában is egyre gyarapodik a magyar vidék, melynek védelme valamennyiünk számára fontos. Különösen a tanyás térségek, mezõgazdasági külterületek személy- és vagyonvédelmében jelentõs segítséget nyújtanak a polgárõrök, akiknek áldoztatos munkáját nem tudjuk eléggé megköszönni – fogalmazott Feldman Zsolt szombaton, a VIII. Országos Lovas Polgárõr Szemlén.

Az Agrárminisztérium mezõgazdaságért felelõ államtitkára a táborfalván tartott ünnepi eseményen jelentette be, hogy a szaktárca és az Országos Polgárõr Szövetség új közös programot indított. A Külterületek biztonsága, környezetünk védelme elnevezésû program célja a mezõgazdaságot érintõ jogsértések megelõzése, különösen a zártkerti és külterületi termõföldeken elkövetett lopások megelõzése – mondta Feldman Zsolt. Hangsúlyozta: ennek érdekében kiemelten fontos a települések közigazgatási területén mûködõ mezei õrszolgálatokkal a közös szolgálat hatékonyságának a növelése, a polgárõri és a mezõõri tevékenység összehangolása.

Az Agrárminisztérium erre a célra ebben az évben 40 millió forintot ad a polgárõrszövetségnek részben a lovas polgárõrök képzésére, eszközbeszerzésre, a külterületi szolgálat mûködési költségeire. Az együttmûködéstõl azt reméljük, hogy a külterületen élõk nagyobb biztonságban tudhatják magukat, vagyontárgyaikat, terményeiket – fogalmazott Feldman Zsolt.

Lezsák Sándor, az Országgyûlés alelnöke, az esemény fõvédnöke a Kincsem Nemzeti Lovasprogramot méltatva úgy fogalmazott: élénkül a magyar lovasélet, és ez jelentõs mértékben az Országos Polgárõr Szövetség Lovas Tagozatának köszönhetõ. Mint mondta, a Táborfalván rendezett eseményen is mintegy 180 lovas vesz részt, bemutatva, hogy hányan is vállalják az önkéntes munkát. A Szövetség országosan mintegy 850 lóval lát el figyelõszolgálatot a határon, a földeken, hozzájárulva a vidéken élõk biztonságérzetéhez – mondta Lezsák Sándor.

A VIII. Országos Lovas Polgárõr Szemlének és Kúltúrtörténeti Lovassági Napoknak nem véletlenül adott otthont Táborfalva – mondta Pogácsás Tibor, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára. Mint fogalmazott, ez volt a helyszíne a hajdani örkénytábori Magyar Királyi Lovaglótanár-képzõ és Hajtóiskolának, mely helységnév 1944-ig mértékadó volt a világ lovas életében. A mai esemény ezt a hagyományt élteti tovább.

(AM SajtĂłiroda)


Képtár


Kurultaj Kollégium a Népfõiskolán
2019. oktĂłber 3-4.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Áttekintő táblázatÁttekintő táblázat

Kereső
OK

Meghívók
Faluszépítõ Társaskör XI. összejövetele
Idõpont: 2019. december 17., 18 óra

Helyszín: Lakitelek, Mûvelõdési ház
Zoboralja Értékfeltáró Kollégium Zárókonferenciája
Idõpont: 2019. december 14., 10 óra

Helyszín: Pográny, Kultúrház
Képviselõi fogadóóra Kiskunfélegyházán
Idõpont: 2019. december 13., 16 óra

Helyszín: Polgármesteri Hivatal
További meghívókTovábbi meghívók

Lakitelek


TovábbTovább

Linkek

Linkek

Nemzeti FĂłrum

Lakiteleki Népfõiskola

MindszentyLogo.jpg

Linkek

Linkek

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

Kereszténydemokrata Néppárt

Fidelitas

 

 


HírekSzemélyesÍrások, interjúkOrszággyûlésVálasztókerületKéptárÉrdekességElérhetõség
© Lezsák Sándor - Webmester - RĂ©gi honlap - OldaltĂ©rkĂ©p