Hírek
Személyes
Írások, interjúk
Országgyűlés
Választókerület
Képtár
Érdekesség
Elérhetőség
Hírek, aktualitások
Államalapításunk ünnepén átadták az új óvodát Petőfiszálláson
2019. augusztus 20.

A petőfiszállásiak régi vágya vált valóra azzal, hogy elkészült a község új, három csoportszobás, hétszáz négyzetméteres óvodája. A falu központjában megépült modern, 21. századi épület ünnepélyes átadását az államalapítási ünnepség keretében tartották kedden délelőtt. A beruházásra közel 170 millió forint uniós támogatást kapott a település, az önkormányzat mintegy 50 millió forinttal járult hozzá a megvalósításhoz – hangozott el ez átadáson.

– Fontos mérföldkő ez a mai nap településünk életében. Sok álmodozás, tervezgetés és még több kitartó munka eredménye az, hogy a mai napon átadhatjuk új óvodánkat – mondta a keddi ünnepségen Szász János polgármester. Hozzátette, egy településvezető legnagyobb öröme, ha növekszik a gyermekek száma és nem leépíteni, bezárni, hanem bővíteni kell az óvodát. Az új intézmény megépítésére azért volt szükség, mert a régit kinőtték a gyerekek – mondta a polgármester.

Lezsák Sándor, a térség országgyűlési képviselője elmondta, a folyamatosan megújuló Magyarország erkölcsi rendjét, hitét kereszténységünk alapozza meg és működteti. Petőfiszállást is erősíti – nem csak lélekben és erkölcsben – a kegyhely, Pálosszentkút, melynek köszönhetően olyan sajátos légkör van a településen, amely alapja és mozgósító ereje a folyamatos megújulásnak – fogalmazott a honatya.

– Ahol gyermek van, ott jövő van. Kormányzati és önkormányzati kötelezettség, hogy a jövőnek, a gyermeknek megfelelő körülményeket biztosítsunk. Mert így volt ez ezer esztendeje is. És most, ha csak egy rövid időre is gondoljunk Szent Istvánra, a családapára. Arra a családapára, aki tudatosan nevelte kicsi gyermekét, Imre herceget. És gondoljunk az óvónőkre, akiknek rendkívül nagy a felelősségük, legalább akkora, mint a szülőké. Kutatók bizonyítják ugyanis, hogy a gyermek első néhány esztendeje a legfontosabb az ember életében, hiszen az akkor kialakított szokások és szabályok nagyban meghatározzák a gyermek jövőjét. Ezért a kormányzat kötelezettsége, hogy még erőteljesebben elismerje anyagilag is azok munkáját, akik kisgyermeket nevelnek, mert azok az ország jövőjét készítik elő – hangsúlyozta Lezsák Sándor.

Az ünnepi beszédek után Balla Barnabás atya áldotta és szentelte meg az új Csicsergő Óvodát.

baon.hu


Képtár


Falunap Orgoványon
2019. augusztus 31.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Áttekintő táblázatÁttekintő táblázat

Kereső
OK

Meghívók
Kölcsey Kör: Mikor lesz békesség az Úzvölgyében?
Helyszín: Polgárok Háza

Időpont: 2019. szeptember 18. (szerda), 18 óra
Lovarda ünnepélyes megnyitó
Helyszín: Lakitelek Népfőiskola - Hungarikum Liget - Lovarda 

Időpont: 2019. szeptember 28. (szombat), 11 óra
Szent István Emlékkonferencia
Helyszín: Kecskemét, Piarista Gimnázium díszterme
Időpont: 2019. szeptember 12., 9 óra
További meghívókTovábbi meghívók

Lakitelek


TovábbTovább

Linkek

Linkek

Nemzeti Fórum

Lakiteleki Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Linkek

Linkek

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

Kereszténydemokrata Néppárt

Fidelitas

 

 


HírekSzemélyesÍrások, interjúkOrszággyűlésVálasztókerületKéptárÉrdekességElérhetőség
© Lezsák Sándor - Webmester - Régi honlap - Oldaltérkép