Hírek
Személyes
Írások, interjúk
Országgyűlés
Választókerület
Képtár
Érdekesség
Elérhetőség
Hírek, aktualitások
Büszke lehet, aki katonának áll
2019. szeptember 3.

A katonai hivatás visszanyerte társadalmi szerepét, s büszke lehet, aki ezt a pályát választja - mondta Erdélyi Lajos, a Honvédelmi Minisztérium humánpolitikáért felelős helyettes államtitkára a Tomori Pál Katolikus Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium tanévnyitó ünnepségén, szeptember 2-án, hétfőn, Kiskunmajsán.

 

A helyettes államtitkár a kiskunmajsai Kisboldogasszony Katolikus Templomban az oktatási intézmény fejlődése legújabb mérföldkövének nevezte, hogy idén elindulhat a honvéd kadét ágazati szakképzés, amely keretében több mint 20 diák kezdheti meg a tanulmányait. Országszerte egyébként már mintegy 60 iskolában folyik ilyen képzés, amelynek célja a Magyar Honvédség utánpótlásának biztosítása – fűzte hozzá.

„Azok a fiatalok, akik itt ma elkezdik ezt a képzést, az érettségi mellé szakmát is szereznek majd, amellyel a polgári életben vagy a Magyar Honvédségben tudnak elhelyezkedni” - mondta. Ugyanakkor nem titok, hogy a Magyar Honvédség célja, minél több fiatalt megszólítani, hiszen napjainkban a biztonság felértékelődött, s ennek megőrzéséért folyamatosan tenni kell – hangsúlyozta.

Erdélyi Lajos kiemelte: a hadsereg nem létezhet a társadalom, s az emberek támogatása nélkül. Mivel a honvédelem nemzeti ügy, a biztonságért mindenkinek, az egyes embernek is tennie kell mindennap. Ezt a felelősséget tudatosítani kell már gyermekkorban, ezért nagy szerep hárul a szülőkre és az iskolákra. „Családunk, gyermekeink ma biztonságban élnek, ahhoz azonban, hogy szülőföldünket, nemzetünket, szabadságunkat és ezeréves kereszténységünket a jövőben sem kelljen féltenünk, korszerű, modern haderőre van szükség” – mondta, hozzátéve, bár már most sok új haditechnikai eszközt vásároltak, a fejlesztések központjában azonban az ember, vagyis a katona áll. Ezért helyeztek kiemelt hangsúlyt az utánpótlás biztosítására, aminek egyik formája a honvéd kadétképzés.

Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, a város országgyűlési képviselője beszédében azt mondta, Tomori Pál nevét viselni egyet jelent a keresztény nemzeti tudattal. A diákok egyszerre vállalnak szerepet a „szellemi honvédelemben”, s a kadétprogram miatt annak fizikai megfelelőjében. Az alelnök köszönetet mondott az iskola vezetésének, hogy felismerte a program nyújtotta lehetőségeket, s lehetővé tette annak elindulását.

A misét Bábel Balázs, a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye érseke és Takács Tamás ezredes, a Katolikus Tábori Lelkészi Kar vezetője celebrálta.

Fotó: Rácz Tünde

honvedelem.hu


Képtár


Kurultaj Kollégium a Népfőiskolán
2019. október 3-4.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Áttekintő táblázatÁttekintő táblázat

Kereső
OK

Meghívók
Faluszépítő Társaskör XI. összejövetele
Időpont: 2019. december 17., 18 óra

Helyszín: Lakitelek, Művelődési ház
Zoboralja Értékfeltáró Kollégium Zárókonferenciája
Időpont: 2019. december 14., 10 óra

Helyszín: Pográny, Kultúrház
Képviselői fogadóóra Kiskunfélegyházán
Időpont: 2019. december 13., 16 óra

Helyszín: Polgármesteri Hivatal
További meghívókTovábbi meghívók

Lakitelek


TovábbTovább

Linkek

Linkek

Nemzeti Fórum

Lakiteleki Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Linkek

Linkek

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

Kereszténydemokrata Néppárt

Fidelitas

 

 


HírekSzemélyesÍrások, interjúkOrszággyűlésVálasztókerületKéptárÉrdekességElérhetőség
© Lezsák Sándor - Webmester - Régi honlap - Oldaltérkép