Hírek
Személyes
Írások, interjúk
Országgyűlés
Választókerület
Képtár
Érdekesség
Elérhetőség
Hírek, aktualitások
A Lakiteleki Konzultáció eredményéről és az önkormányzati választásról
2019. szeptember 6.

Ezúton is köszönöm mindazoknak, a Lakiteleken élők többségének, hogy szóban, SMS üzenetben, levélben értékelték a Konzultáció Lakitelekért címmel minden lakásba postán elküldött kérdőívet.

 

A több mint félezer visszaküldött kérdőívet összesítettük:

- A válaszadók 96%-a gondolja úgy, hogy a Holt-Tisza rehabilitációja kiemelt figyelmet kapjon annak érdekében, hogy Lakitelek a térség egyik kiemelt turisztikai központjává válhasson.

- A kérdőívet kitöltők több mint 96%-a támogatja azt, hogy további, Lakiteleket és a környező településeket összekötő kerékpárutak épüljenek ki.

- A válaszadók közel 88%-a szerint több, a lakosság és a pihenni vágyók igényeit egyaránt figyelembe vevő kulturális programokra és fesztivál jellegű rendezvényekre van szükség.

- A megkérdezettek közel 100%-a támogatja a a 44-es főút felújítását és fejlesztését.

- A válaszadók majdnem 98%-a egyetért azzal, hogy az önkormányzatnak kiemelten kell támogatnia a lakitelekieknek munkát adó, helyi vállalkozásokat.

- Lakitelek vízelvezetési rendszerének helyreállítását és korszerűsítését a válaszadók több mint 97%-a tartja kiemelten fontosnak.

- A kérdőívet visszaküldők 89%-a gondolja úgy, hogy kiemelten fontos a község bel- és külterületi útjainak korszerű, az évszaknak és időjárásnak megfelelő rendbetétele, karbantartása és felújítása.

- A válaszadók 96%-a támogatja azt az elképzelést, hogy a lakiteleki gyermekek megfizethető, egészséges alapanyagokból készült, jó minőségű, helyi termelőktől származó ételt kapjanak, amit megfelelő körülmények között tudnak elfogyasztani.

- A kérdőívet kitöltők több mint 94%-a egyetért azzal, hogy a Lakitelekért dolgozó önkéntes és civil szervezeteknek megfelelő támogatást kell biztosítani.

- A válaszadók több mint 93%-a azt szeretné, hogy Lakitelek kulturális intézményének neve ismét Petőfi Sándor Művelődési Ház legyen.

- A kérdőívet visszaküldők több mint 90%-a szerint a jövőben, a község múltját és hagyományait érintő döntéseket az itt élők megkérdezésével hozzon meg a mindenkori önkormányzat.

- A válaszadók csaknem 100%-a úgy gondolja, hogy a térség országgyűlési képviselőjének és a település mindenkori önkormányzatának szoros együttműködése a falu érdekét szolgálja.

Köszönöm, hogy ezzel segítették képviselői munkámat. Ez kiegészítette és megerősítette A Mi Tiszánk című, folyamatosan bővülő programomat.

Az önkormányzati választáson el akarjuk kerülni a helybéli pártcsatározást, ezért a Fidesz, a KDNP és a Nemzeti Fórum polgármesterjelöltet, önkormányzati képviselőjelöltet nem állít.

Azt a független polgármester- és az általa megnevezett önkormányzati jelölteket támogatom, akikkel a következő öt esztendőben, a lakiteleki Népfőiskola fejlesztésének többszörösét tudjuk kormányzati segítséggel Lakitelekre és környékének fejlesztésére fordítani. Ez magában foglalja a Holt-Tisza és környékének rehabilitációját, a Tősfürdő fejlesztését, a turisztikai vonzerő növelését, a 44-es főút felújítását, a Lakitelek-Szentkirály kereszteződésnél körforgalom kiépítését, további kerékpárutak építését, a bel- és külterületi utak felújítását, a játszóterek korszerűsítését, a civil szervezetek, egyesületek, közösségek önfeláldozó munkájának kiemelt támogatását, a helyi értékek további feltárását, rangjukhoz méltó bemutatását, a polgárőrök és önkéntes tűzoltók, valamint a rendvédelmi szervek fokozottabb anyagi megbecsülését, a Lakiteleken élők szolgálatában álló intézmények igény szerinti felújítását, eszközállományuk fejlesztését.

Megújuló képviselői programom a templom és iskola szellemiségével kívánja hatékonyabban segíteni a katolikus egyháztanács és a református presbitérium munkáját. A közjó érdekében illeszkedik programom a kormányzat családtámogatási rendszeréhez, a babaváró és a nagyacsaládosokat támogató programokhoz. Kormányzati támogatást mozgósítok a helybéli - már működő és a kezdő - vállalkozók megerősítése érdekében. Kiemelt feladat a sportegyesület hatékonyabb támogatása, új sportágak lehetőségeinek megteremtése.

A jövőben még nagyobb arányban segítjük a tehetséges helybéli fiatalok (általános iskolások, középiskolások, szakmát tanulók és egyetemisták, főiskolások) tanulmányait.

Erősen szükség van a helybéli “hosszabb ideje fiatalok” tapasztalataira, tanácsára, ezért olyan tanácsadó testületet kell működtetni, ahol a kormányzati támogatással megvalósuló nagyberuházások előtt is legyen lehetőség, akár a belterületen, akár a tanyavilágban, akár az üdülőterületen élők véleményét, többségi akaratát érvényesíteni.

Abban bizakodom, hogy olyan polgármestert, képviselőtestületet választ október 13-án Lakitelek, akik nem rágalmakkal, hazugságokkal rongálják a helyi közéletet, hanem nyugalmat akarnak és a helyi életkörülmények javításáért dolgoznak együtt az országgyűlési képviselővel.

Nekem, nekünk Lakitelek az első!

 

Köszöni figyelmüket és támogatásukat:

Lezsák Sándor

Lakitelek országgyűlési képviselője


Képtár


Kurultaj Kollégium a Népfőiskolán
2019. október 3-4.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Áttekintő táblázatÁttekintő táblázat

Kereső
OK

Meghívók
Faluszépítő Társaskör XI. összejövetele
Időpont: 2019. december 17., 18 óra

Helyszín: Lakitelek, Művelődési ház
Zoboralja Értékfeltáró Kollégium Zárókonferenciája
Időpont: 2019. december 14., 10 óra

Helyszín: Pográny, Kultúrház
Képviselői fogadóóra Kiskunfélegyházán
Időpont: 2019. december 13., 16 óra

Helyszín: Polgármesteri Hivatal
További meghívókTovábbi meghívók

Lakitelek


TovábbTovább

Linkek

Linkek

Nemzeti Fórum

Lakiteleki Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Linkek

Linkek

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

Kereszténydemokrata Néppárt

Fidelitas

 

 


HírekSzemélyesÍrások, interjúkOrszággyűlésVálasztókerületKéptárÉrdekességElérhetőség
© Lezsák Sándor - Webmester - Régi honlap - Oldaltérkép