Hírek
Személyes
Írások, interjúk
Országgyűlés
Választókerület
Képtár
Érdekesség
Elérhetőség
Hírek, aktualitások
Tárlattal ünnepelték a helyi posta jubileumát
2019. szeptember 16.

Szombaton 27. alkalommal tartották meg a falunapot Ágasegyházán. Egész nap tartalmas programokkal várták a helyieket és a településre érkező vendégeket.

Az ünnepi megnyitó műsorban felléptek a helyi iskolások és óvodások. Füredi János polgármester a köszöntőbeszédében összegezte az elmúlt egy év eredményeit, bemutatta a megvalósult beruházásokat, többek között a nemrég átadott modern, nyugat-európai szintű községi játszóteret. Az ünnepségre elfogadta a meghívást Lezsák Sándor, az országgyűlés alelnöke, a térség országgyűlési képviselője, valamint Lenkei Róbert a megyei önkormányzat tagja.

Átadták a községi díjakat. Idén Ágasegyházáért emlékértem kitüntető címet vehette át Somodi Imréné Tóth Ágota nyugalmazott óvodapedagógus, Lehoczkiné Horváth Zsuzsanna alpolgármester és Nagy Tibor, a Boróka Népdalkör és Citerazenekar vezetője. Díszoklevél kitüntetésben részesült Hetényi József, dr. Mezei Gyula gyógyszerész, Lukács József autószerelő-mester, a játszóteret tervező és kivitelező Bocskó Kft. és Varga József közhasznú dolgozó.

Idén is több kiállítás volt a sportcsarnokban. A most kiemelt tárlat a postához kapcsolódott, mely emléket állított annak, hogy 110 évvel ezelőtt alapították meg a postát Ágasegyházán.

Tartalmas programokkal várták a vendégeket. Látható volt a gazdakör terménykiállítása is, Vincze Ákosné amigurumi játékai és díszei, Búc Éva sapkái, Sebestyén Imre képeslapgyűjtő Vendéglátás című kiállítása, Galamb Jánosné és Galambné Bogyó Andrea Újragondolva tárlata, Aneete virágbokszai, a Nem adjuk fel! idősellátó egyesület tagjainak maciösszeállítása és Fényszárosi Márta szalvétái, valamint az ebédlőben a Szorgos kezek kiállítás.

A falunap egyik legnépszerűbb programja idén is a szüreti felvonulás volt. A kisbíró beszéde után a csősztánc következett, majd megindult a díszes menet. A főzőversenyen is sokan indultak, a bográcsokban ízletes pörköltek és káposztás ételek rotyogtak.

Sebestény Hajnalka, Petőfi Népe


Képtár


Kurultaj Kollégium a Népfőiskolán
2019. október 3-4.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Áttekintő táblázatÁttekintő táblázat

Kereső
OK

Meghívók
Faluszépítő Társaskör XI. összejövetele
Időpont: 2019. december 17., 18 óra

Helyszín: Lakitelek, Művelődési ház
Zoboralja Értékfeltáró Kollégium Zárókonferenciája
Időpont: 2019. december 14., 10 óra

Helyszín: Pográny, Kultúrház
Képviselői fogadóóra Kiskunfélegyházán
Időpont: 2019. december 13., 16 óra

Helyszín: Polgármesteri Hivatal
További meghívókTovábbi meghívók

Lakitelek


TovábbTovább

Linkek

Linkek

Nemzeti Fórum

Lakiteleki Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Linkek

Linkek

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

Kereszténydemokrata Néppárt

Fidelitas

 

 


HírekSzemélyesÍrások, interjúkOrszággyűlésVálasztókerületKéptárÉrdekességElérhetőség
© Lezsák Sándor - Webmester - Régi honlap - Oldaltérkép