Hírek
Személyes
Írások, interjúk
Országgyűlés
Választókerület
Képtár
Érdekesség
Elérhetőség
Hírek, aktualitások
Szilárdabbá tették a földutat
2019. október 14.

Felavatták azt a Kiskunmajsát és Szankot összekötő mezőgazdasági utat, melynek stabilizálására a Vidékfejlesztési Program keretében mintegy százhúszmillió forintot fordíthatott a két település alkotta konzorcium.

A megszilárdított földút kiskunmajsai kezdőpontján, az 5402-es számú út mellett, a fürdő közelében tartott tegnapi avatón Lezsák Sándor, a térség országgyűlési képviselője hangsúlyozta: a jövő egyik fontos feladata, hogy a tanyavilágot is be kell hálózni járható utakkal.

– Egy földút stabilizálása nem tartozik a világot megrengető dolgok közé, viszont azoknak, akik a földutak mellett élnek, itt gazdálkodnak, nekik igenis fontos és a mindennapjaikat meghatározó építmény – fogalmazott köszöntőjében Patkós Zsolt, Szank polgármestere, aki úgy vélekedett, jó döntést hoztak a majsai vezetéssel, amikor együttműködésre léptek a közel hat kilométeres útszakasz megszilárdítása érdekében.

Az út másik végpontja a szanki Kiskun Emlékhely, így a megújított szakasz a kistérség két fontos turisztikai létesítményét is összeköti, a legrövidebb úton.

– Kis lépés a vidékfejlesztésnek, de nagy lépés a helyieknek – módosította egy picit az ember Holdra lépésekor született mondást Kis Miklós Zsolt agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkár, aki szintén úgy ítélte meg, hogy az itt élők életminőségét nagyban javítják az ilyen útfelújítások. Mint hozzátette, a vidékfejlesztési tervek készítésekor is kiemelt helyre kerültek a földutak, amik minősége sokfelé bizony szégyellni való.

– Külön öröm, hogy most egy olyan avatón lehetünk, ahol két önkormányzat működik együtt, ami jó példa mások számára is – tette hozzá Kis Miklós Zsolt, aki elmondta: a vidékfejlesztési forrásokra közel kétezer sikeres pályázat érkezett, melyekre mintegy nyolcvanmilliárd forintot biztosítottak. Az utakra közel kilencszáz önkormányzat tudott sikeresen pályázni, mintegy 46 milliárd forint értékben.

Az út fenntartása a jövőben a két önkormányzat feladata lesz és a karbantartáshoz eszközöket, traktorokat, grédereket is vásárolhattak a pályázati forrásból.

Tapodi Kálmán, baon.hu


Képtár


Kurultaj Kollégium a Népfőiskolán
2019. október 3-4.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Áttekintő táblázatÁttekintő táblázat

Kereső
OK

Meghívók
Képviselői fogadóóra Lakiteleken
Időpont: 2019. november 29. (péntek) 16 és 17 óra között

Helyszín: Lakitelek, Polgármesteri hivatal
Elérhetetlen föld 50 - ünnepi megemlékezés
Időpont: 2019. november 23., 15 óra
Helyszín: Polgárok Háza
Sára Sándor Emlékest
Időpont: 2019. november 20., 18 óra. 
Helyszín: Polgárok Háza
További meghívókTovábbi meghívók

Lakitelek


TovábbTovább

Linkek

Linkek

Nemzeti Fórum

Lakiteleki Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Linkek

Linkek

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

Kereszténydemokrata Néppárt

Fidelitas

 

 


HírekSzemélyesÍrások, interjúkOrszággyűlésVálasztókerületKéptárÉrdekességElérhetőség
© Lezsák Sándor - Webmester - Régi honlap - Oldaltérkép