Hírek
Személyes
Írások, interjúk
Országgyűlés
Választókerület
Képtár
Érdekesség
Elérhetőség
Hírek, aktualitások
642 milliós gazdasági beruházás Kiskunfélegyházán
2013. szeptember 12.

Az Európai Unió és a központi költségvetés 321 millió forintos támogatásával összesen 642 millió forint összegű fejlesztés valósult meg a kiskunfélegyházi IBV Hungária Világítástechnikai és Műanyagipari Kft. telephelyén.

A beruházás átadási ünnepségét csütörtökön tartották. Az IBV Hungária Kft. 1993-ban alakult, üvegszál-erősítésű poliészter gyártásával foglalkozik. Jelenleg is 100 százalékban a német IBV Holding GmbH a tulajdonosa.

Jürgen Vonhoff, a német családi vállalkozás tulajdonosa az ünnepségen elmondta: a magyarországi gazdasági környezetre, az itt meglévő mérnöki tudásra építve fejlesztenek Kiskunfélegyházán.

Erre alapozva építették meg a támogatás segítségével az 5700 négyzetméter alapterületű raktárcsarnokot és a 965 négyzetméter alapterületű szerelőműhelyt. A beruházás eredményeként 50 fővel nő az alkalmazotti létszám.

A cégvezető kiemelte: új termékük, az üvegszál-erősítésű kerámia felhasználása, valamint a LED-technika új lehetőségeket teremt a cég számára a nemzetközi piacon.

Az 500 főt foglalkoztató társaság 2012-ben 5500 tonna üvegszál-erősítésű poliésztert gyártott. Árbevételük kétharmada 2,5 millió páramentes lámpatest értékesítéséből származott. A cég 2012-es nettó árbevétele 37,5 millió euró volt, üzemi eredménye 1,7 millió eurót tett ki. Az idei várakozásuk is 37-38 millió euró. A cég gyártmányainak 98 százalékát külföldön értékesíti.

Az átadáson részt vett Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, aki köszöntőjében hangsúlyozta: a magyar-német kapcsolatok alapja, hogy a német gazdaság növekedése jó hatással van a magyar gazdaságra. A magyar-német kapcsolatban rejlő bizalmi tőke a hosszú távú együttműködés biztosítéka tette hozzá.

Kerényi János kormánymegbízott kiemelte: az Európai Unió 2014-től induló új költségvetési ciklusában 400 milliárd forint támogatás érkezik Bács-Kiskun megyében, amelynek döntő hányadát gazdaságfejlesztésre kell fordítani.

Kiemelte: egyszerűsödni fog a pályázati rendszer, valamint az elszámolás folyamata is.

(Forrás: hirado.hu)

Kapcsolódó fotóinkat ide kattintva megtekinthetik a képtárban


Képtár


Márton-napi libavacsora a Népfőiskolán
2018. november 10.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Áttekintő táblázatÁttekintő táblázat

Kereső
OK

Meghívók
Kölcsey Kör: Népfőiskola, 2019
Budapest, Polgárok Háza
2018. november 21. 18.00
Művészet és társadalom - Klebelsberg Hét
Budapest
2018. november 17-18.
XVIII. Lakiteleki Filmszemle
Lakitelek Népfőiskola
2018. november 14-16.
További meghívókTovábbi meghívók

Lakitelek


TovábbTovább

Linkek

Magyar Országgyűlés

Nemzeti Fórum

Lakiteleki Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Linkek

kis-kunsag.jpg

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

Kereszténydemokrata Néppárt

Kisgazda Polgári Szövetség

Fidelitas

Lungo Drom

MAGOSZ

http://www.orologirepliche.it

 


HírekSzemélyesÍrások, interjúkOrszággyűlésVálasztókerületKéptárÉrdekességElérhetőség
© Lezsák Sándor - Webmester - Régi honlap - Oldaltérkép