Hírek
Személyes
Írások, interjúk
Országgyűlés
Választókerület
Képtár
Érdekesség
Elérhetőség
Hírek, aktualitások
„A társadalom többségének kell kikényszeríteni az előre hozott választást”
2009. április 5.

A Nemzeti Fórum csatlakozik a Civilek a demokráciáért elnevezésű vasárnapi budapesti demonstrációhoz, amelynek résztvevői előre hozott országgyűlési választásokat követelnek - mondta Lezsák Sándor, a szervezet elnöke a politikai egyesület szombati munkaértekezletének nyilvános részén.

Kapcsolódó hír:

 

Az egyesület tisztségviselőinek tartott zárt tanácskozáson megszavazták a Lezsák Sándor által felolvasott politikai nyilatkozatot. Ebben az áll, hogy a demonstráció „az ország, a nemzet, a magyar közösség cselekvő önrendelkezéséért” érzett felelősség megnyilvánulása, ami „azt jelenti, hogy a társadalom többségének kell kikényszeríteni az előre hozott országgyűlési választást”. Az egyhangú többséggel megszavazott nyilatkozat azzal indokolja az előre hozott választások szükségességét, hogy az élet „erkölcsi, szellemi közösségi alapjainak és értékeinek megőrzésével szemben az ország kiszolgáltatottsága, elszegényedése és a nemzeti erők szervezett rombolása immár elviselhetetlen”. Lezsák Sándor (az Országgyűlés jelenlegi egyik alelnöke) 2004. november 15-én jelentette be, hogy Nemzeti Fórum néven alakít egyesületet a Lakitelek munkacsoport.

2009-04-05_2.jpg


A politikus azt követően döntött az egyesület megalakítása mellett, hogy több politikustársával együtt kivált az MDF-ből. Néhány nappal később a tizennégy már független képviselő Nemzeti Fórum néven bejelentette frakcióalakítási szándékát a házelnöknek. Ezzel kapcsolatban Szili Katalin közölte: a házszabály alapján a pártok képviselőcsoportjain kívül létrehozott más csoportok nem minősülnek frakciónak. A szombati munkaértekezleten a mostani állapotokat „rendkívüli történelmi helyzetnek” nevezve Lezsák Sándor kijelentette: „A Nemzeti Fórum a Fidesz – Magyar Polgári Szövetséggel megújítandó választási, politikai együttműködésben látja az esélyét annak, hogy a több mint két évtizeddel ezelőtt Lakiteleken megfogalmazott nemzeti törekvések megvalósuljanak”. A zárt ülésen előadást tartott Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója.


Az országos munkaértekezletre várták az előzetes egyeztetések szerint Kövér Lászlót, a Fidesz országos választmányának elnökét is, ám végül egy szombati telefonos egyeztetés után úgy döntöttek, hogy ő egy későbbi, még nem véglegesített időpontban tart előadást az egyesület tisztségviselőinek – tájékoztatott a Nemzeti Fórum munkatársa.

 

mno.hu


 


Képtár


Kurultaj a bugaci pusztában
2018. augusztus 11.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Áttekintő táblázatÁttekintő táblázat

Kereső
OK

Meghívók
Felhívás: Grillázs készítő verseny

Lakitelek Népfőiskola
Jelentkezési határidő:
2018. október 19.

Kölcsey Kör: Nem az ősöket kell követni, hanem azt, amit az ősök követtek

Budapest, Polgárok Háza
2018. május 16. 18.00 óra

Kölcsey Kör: A migrációról – másként

Kecskemét, Hírös Turisztikai Központ
2018. április 26. 18.00

További meghívókTovábbi meghívók

Lakitelek


TovábbTovább

Linkek

Magyar Országgyűlés

Nemzeti Fórum

Lakiteleki Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Linkek

kis-kunsag.jpg

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

Kereszténydemokrata Néppárt

Kisgazda Polgári Szövetség

Fidelitas

Lungo Drom

MAGOSZ

http://www.orologirepliche.it

 


HírekSzemélyesÍrások, interjúkOrszággyűlésVálasztókerületKéptárÉrdekességElérhetőség
© Lezsák Sándor - Webmester - Régi honlap - Oldaltérkép