Hírek
Személyes
Írások, interjúk
Országgyűlés
Választókerület
Képtár
Érdekesség
Elérhetőség
Hírek, aktualitások
Ítéletet mondhatunk az MSZP-ről és az SZDSZ-ről
2009. június 4.

A vasárnapi európai parlamenti választás belpolitikai megmérettetésnek is számít, a tét tehát nemcsak az, kik képviselhetik az országot az Európai Unióban a következő időkben. A választók június 7-én ítéletet mondhatnak az MSZP-s és SZDSZ-es kormány, politikusok, városvezetők gyatra teljesítményéről is - mondta szerdai szegedi sajtótájékoztatón Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke.

Kapcsolódó hír:

 

Lezsák Sándor a Nemzeti Fórum Egyesület Trianon után, nemzetegyesítés előtt című rendezvénye kapcsán látogatott el a csongrádi megyeszékhelyre. A KDNP-székházban tartott sajtótájékoztatón Zakar Péter , a Csongrád Megyei Közgyűlés alelnöke, a Nemzeti Fórum Egyesület megyei elnöke úgy fogalmazott: a Nemzeti Fórum a jelenlegi súlyos válságban azok mellett a hagyományos értékek mellett áll ki, melyek a reménybe vetett hitünket megerősíthetik. Ezek között az erős és szilárd iskolarendszert, az erős és szilárd államot, valamint a kereszténységet említette.

Lezsák Sándor, a Nemzeti Fórum elnöke azt mondta: sorsdöntő nap lesz a vasárnapi az ország és a nemzet életében. Az EP-választás ugyanis nemcsak arról szól, kik képviselhetik majd a magyar érdekeket a következő öt évben az unióban, hanem komoly belpolitikai megmérettetésnek is tekinthetjük. A voksolás eredménye üzenet is lesz az embereknek, hogy akár egy előrehozott választásnak, akár a jövő évi országgyűlési választásnak olyan eredménye lesz, mint az uniósnak. Igazán hatékony érdekképviselet akkor képzelhető el az Európai Unióban - fejtegette -, ha az EP-munka szinkronban lesz a kormányzati programmal, ezért is lesz majd fontos a soron következő országgyűlési választás.

Az Országgyűlés alelnöke szerint az MSZP 2006 tavaszán az országot megtévesztve került kormányra, majd miután ősszel a Fidesz és szövetségesei győzedelmeskedtek az önkormányzati választáson, kettős hatalom alakult ki. A jobboldali települési és megyei önkormányzatok nehéz helyzetük ellenére is rendkívüli teljesítményt nyújtottak. A mostani EP-választást így Lezsák Sándor egyfajta népszavazásnak tartja, amelyben a magyarok ítéletet mondhatnak az MSZP és az SZDSZ országos, illetve helyi politikájáról is. Érzékelni mindenhol, hogy a szocialista polgármesterek próbálnak visszahúzódni, és olyan jelzéseket adni, hogy nem értenek egyet a Bajnai-kormány válságkezelő módszerével, s ezzel megpróbálnak kisiklani a felelősség alól - hívta fel a figyelmet, hozzátéve: a választók az elmúlt húsz évben már sokat tanultak, és jól látják a valóságot.

Orbán Viktornak az EP-választásról az utóbbi napokban tett kijelentéseivel, illetve az azokra érkező szlovák válaszreakciókkal kapcsolatban elmondta: együttélésre van ítélve a Kárpát-medence, mely csak együtt tud felemelkedni magyarokkal és nem magyarokkal. A Fidesz és szövetségesei erős államot és erős Európát képzelnek el. Az ország megerősödésének pedig alapfeltétele az európai jelenlét megerősödése, így természetesek a korábbi miniszterelnök mondatai, s az is, hogy egy népben-nemzetben gondolkodó politikus szemügyre veszi a nemzetrészek képviselőinek lehetőségeit az Európai Parlamentben.
„Egy dolog tény: amikor Dunaszerdahelyen gumibotokkal verték a magyarokat, engem is vertek. Amikor a Magyar Köztársaság elnökét a határon megalázták, engem is megaláztak” - emelte ki az Országgyűlés alelnöke.


Pintér M. Lajos
szegedma.hu

 


Képtár


Márton-napi libavacsora a Népfőiskolán
2018. november 10.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Áttekintő táblázatÁttekintő táblázat

Kereső
OK

Meghívók
Kölcsey Kör: Népfőiskola, 2019
Budapest, Polgárok Háza
2018. november 21. 18.00
Művészet és társadalom - Klebelsberg Hét
Budapest
2018. november 17-18.
Mindszenty Emlékérem átadása
Budapest, Országház
2018. november 6. 11.00
További meghívókTovábbi meghívók

Lakitelek


TovábbTovább

Linkek

Magyar Országgyűlés

Nemzeti Fórum

Lakiteleki Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Linkek

kis-kunsag.jpg

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

Kereszténydemokrata Néppárt

Kisgazda Polgári Szövetség

Fidelitas

Lungo Drom

MAGOSZ

http://www.orologirepliche.it

 


HírekSzemélyesÍrások, interjúkOrszággyűlésVálasztókerületKéptárÉrdekességElérhetőség
© Lezsák Sándor - Webmester - Régi honlap - Oldaltérkép