Hírek
Személyes
Írások, interjúk
Országgyűlés
Választókerület
Képtár
Érdekesség
Elérhetőség
Hírek, aktualitások
''A gyógyulás éve lehet 2012''
2011. december 9.

Minden idénre tervezett törvényt meg fog hozni a parlament, s úgy tűnik plusz ülésnapok elrendelésére sem lesz szükség - hangsúlyozta Lezsák Sándor barcsi sajtótájékoztatóján. Az országgyűlés alelnöke szerint 2012 már a kilábalás éve lehet, addig azonban türelemre és bizalomra van szükség.

A szocialisták 8 éves kormányzása egy történelmi katasztrófába taszította Magyarországot - véli Lezsák Sándor. Az országgyűlés alelnöke szerint hazánk állapota egy hatalmas tömegszerencsétlenséghez hasonlítható. Azonnali beavatkozásokra volt szükség, ezért kellett sürgősen új alkotmány készíteni és a kétharmados törvények meghozni - hangsúlyozta a kormánypárti politikus.

Lezsák Sándor a sajtótájékoztatón

Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke:
- Itt kell egy bizalom, nemcsak az hogy higgyek a gyógyulásban, de jó orvosok is kellenek, hogy ezek a törvények igen is segítenek. S, ha bekerültem a kórházba az orvos igenis meg akar gyógyítani. Most kicsit fegyelmezettnek kell lenni, be kell tartani azokat a szabályokat. Most sok mindenre nem jut pénz, lehetőség.

S, bár az emberek saját pénztárcájukon még nem érzik, a sok lemondás után, a jövő év már a gyógyulás éve lehet - mondta Lezsák Sándor. Az országgyűlés alelnöke beszélt az ellenzék kritikájáról is, amely szerint a módosítót indítványaikra nem jut elegendő idő.

Lezsák Sándor:
- Sok olyan életrevaló hasznosítható javaslat, ha nem is szó szerint, de bekerült. De nem látok olyan demokráciaellenes mozzanatot ebben, hogy élnek akár az obstrukcióval az ellenzéki pártok. Összefognak olykor ellenünk, mi is ezt tettük mi is ellenzéki időkben.

Lezsák Sándor kitért a határon túli magyarok választójogával kapcsolatos vitákra is.

Lezsák Sándor:
- Hatással van rá is a magyar politika, a magyar közélet, a parlament, a kormány döntései hatással vannak rá. Ha állampolgár, akkor nincsen első vagy másodrendű állampolgár. Állampolgár és kész, része a magyar nemzetnek, a magyar nemzet polgára. Ilyen szempontból tejesen természetesnek tartom a választójogot.

Az, hogy ez pontosan milyen formában valósuljon, meg azon lehet vitatkozni - tette hozzá Lezsák Sándor. Az országgyűlés alelnöke a sajtótájékoztatót követően a barcsi emberek kérdéseire válaszolt valamint a beszámolt a törvényhozási munkáról is.

(Forrás: SomogyTv.hu)


Képtár


Kósa Lajos lakossági fóruma Kiskunfélegyházán
2019. május 3.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Áttekintő táblázatÁttekintő táblázat

Kereső
OK

Meghívók
Kölcsey Kör: Új arcok, régi harcok II.
Budapest, Polgárok Háza
2019. április 10. 18:00
XIX. Lakiteleki Filmszemle
A nevezési lapok és a filmek beküldési határideje: 2019. október 4.
Mindszenty szoboravatás és szentelő, valamint Mindszenty Emlékérem átadó

Petőfiszállás-Pálosszentkút kegytemploma 
2019. március 23. 10:30

További meghívókTovábbi meghívók

Lakitelek


TovábbTovább

Linkek

Linkek

Nemzeti Fórum

Lakiteleki Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Linkek

Linkek

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

Kereszténydemokrata Néppárt

Fidelitas

 

 


HírekSzemélyesÍrások, interjúkOrszággyűlésVálasztókerületKéptárÉrdekességElérhetőség
© Lezsák Sándor - Webmester - Régi honlap - Oldaltérkép