Hírek
Személyes
Írások, interjúk
Országgyűlés
Választókerület
Képtár
Érdekesség
Elérhetőség
Hírek, aktualitások
A libafesztivál tisztelgés a tenyésztők munkája előtt
2014. szeptember 5.

Szeptember 5-én délután volt a hivatalos megnyitója a XVI. Kiskunfélegyházi Libafesztiválnak. A gasztronómiai és kulturális forgatag közönségét, szervezőit, kiállítóit és fellépőit Kapus Krisztián polgármester, dr. Horváth Sándor, az Integrál Zrt. elnök-vezérigazgatója és Lezsák Sándor, országgyűlési képviselő, az Országgyűlés alelnöke köszöntötte.

Kiskunfélegyháza évszázadok óta a mezőgazdaságból él. Nem véletlen, hogy Mária Terézia mezővárosi rangot biztosított a városnak. Félegyháza ma is az élelmiszeripar egyik fellegvára, amelyben fontos szerepet játszik a libatenyésztés, amely sok száz családnak biztosítja a megélhetést. Reméljük, hogy az ágazat tovább erősödik, így a jövőben is lehet fesztivállal ünnepelni víziszárnyasainkat és tenyésztőiket – mondta köszöntőjében Kapus Krisztián polgármester.

Az Integrál Zrt. elnök-vezérigazgatója, dr. Horváth Sándor azt emelte ki, hogy ennek a fesztiválnak értékmegőrző és értékadó funkciója van. Az évtizedek alatt felhalmozódott termelési tapasztalatok, ismeretek eredménye az, hogy méltán ismerik a félegyházi libamájat Japántól, Hongkongtól, Tajvantól megkezdve a világ összes jelentősebb országában. Ez jelenti számunkra az értékmegőrző funkciót. Az értékadó funkció pedig az, hogy erre az értékre folyamatosan emlékeztetjük magunkat. Ezzel a fesztivállal megtiszteljük azokat az embereket, akik ezzel az ágazattal foglalkoznak.

A libamáj a 45 Hungarikum egyike. A magyar kormány pedig mindent megtesz annak érdekében, hogy növekedjen a libamáj export – mondta el Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke. Mindaz, ami most történik a külgazdaság és a külügyminisztérium háza táján szerte a világban – nem csak a keleti nyitásra gondolva – biztató. Az újjáalakuló, gazdasági érdekeket képviselő irodák, egyesületek, a nagykövetségekkel együtt dolgozó intézmények feladata, hogy vigyék a Hungarikumok, köztük a libamáj hírét – tette hozzá.

H.S.

(Forrás: Félegyháziközlöny.hu)

További fotók ide kattintva megtekinthetők a képtárban


Képtár


Faluszépítő Társaskör negyedik összejövetele Lakiteleken
2018. december 13.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Áttekintő táblázatÁttekintő táblázat

Kereső
OK

Meghívók
Jótékonysági est a kárpátaljai Salánk ifjúsági házáért
Budapest, Duna Palota
2018. december 6. 18.00
Kölcsey Kör: Népfőiskola, 2019
Budapest, Polgárok Háza
2018. november 21. 18.00
Művészet és társadalom - Klebelsberg Hét
Budapest
2018. november 17-18.
További meghívókTovábbi meghívók

Lakitelek


TovábbTovább

Linkek

Magyar Országgyűlés

Nemzeti Fórum

Lakiteleki Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Linkek

kis-kunsag.jpg

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

Kereszténydemokrata Néppárt

Kisgazda Polgári Szövetség

Fidelitas

Lungo Drom

MAGOSZ

http://www.orologirepliche.it

 


HírekSzemélyesÍrások, interjúkOrszággyűlésVálasztókerületKéptárÉrdekességElérhetőség
© Lezsák Sándor - Webmester - Régi honlap - Oldaltérkép