Hírek
Személyes
Írások, interjúk
Országgyűlés
Választókerület
Képtár
Érdekesség
Elérhetőség
Hírek, aktualitások
A magyar őstörténet megújulásának kezdetén vagyunk
2011. augusztus 1.

Nemzetünk jövője: az erős család, a gyermekáldás, a megújuló, a rokoni összetartás, a nemzeti összefogás és a velünk rokonítható népek kölcsönös rokonszenve, sokoldalú együttműködése - mondta Lezsák Sándor, az Országgyűlés fideszes alelnöke szombaton, a Bugac település melletti pusztában tartott Ősök Napja rendezvényen.

A honfoglalás korát idéző, őseink emlékét a középpontba állító háromnapos esemény fővédnöke kijelentette: lehetne az esztendő 365 napja az ősök napja, hiszen őseink, történelmünk példázatos személyiségei "valóban adnak nekünk éltető reményt és erőt".

"Ősöd üzen, a nap párduca. Messze időt viszek. Tudd, Isten földedről vezette tur nemzetet szerte világba" - idézte Szörényi Levente rockoperájának, az Atilla, Isten kardjának sorait az Országgyűlés alelnöke, aki egyben a mű dalszövegírója.

Lezsák Sándor emlékeztetett arra, hogy sok történész meglepetésének adott hangot, amikor megszületett a rockopera.

Szavai szerint a "magyar őstörténet megújulásának kezdetén vagyunk", és nagyon bízik abban, hogy "fiatal és hosszabb ideje fiatal" történészek lehetőséget kapnak ahhoz, hogy a "kincses kelet" értékeit feltárják, és bizonyítsák azt, ami a szívünkben él, agyunkban van.

Az Országgyűlés alelnöke szerint ezek a történészek tudják, hogy az "ősök kézmozdulata, a motívumok rokoníthatnak bennünket sok néppel", amelyekkel együtt rokonszenvvel leszünk képesek kapcsolatokat építeni az élet minden területén.

Az Országgyűlés alelnöke után Mongólia magyarországi nagykövete szólt a színpad előtt álló tömeghez. Erdenecsimeg Ombószüren hangsúlyozta: a mongolok hun leszármazottaknak vallják magukat. Bejelentette, hogy augusztus 25. és 27. között tartják a hun birodalom megalapításának 2220. évfordulójának ünnepségeit Mongóliában, és Magyarországot is meghívták.

Bíró András Zsolt, a Magyar-Turán Alapítvány kuratóriumának elnöke elmondta, hogy a jövő évben ismét megrendezik a Bugac melletti pusztán a Kurultáj találkozót.

A szervezők tájékoztatása szerint a rendezvény első két napján csaknem tízezren vettek részt.

A rendezvényen az ősi magyar kultúrát felvonultató hagyományőrzők szinte minden képviselője megjelent. A területen több tucat jurtát állítottak fel. A sátrakban előadások és bemutatók követik egymást. Az ünnepi beszédek előtt lovas és gyalogos harcosok felvonulását tekinthették meg az érdeklődök.

Lovasíjász-bemutatót és lovas gyorsasági versenyt is rendeznek. Este fáklyás felvonulás, majd táncház zárja a második nap eseményeit.

(Forrás: MTI)


Képtár


Kecskeméti Kurázsi Táncműhely látogatása a Népfőiskolán
2018. május 13.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Áttekintő táblázatÁttekintő táblázat

Kereső
OK

Meghívók
Kölcsey Kör: Nem az ősöket kell követni, hanem azt, amit az ősök követtek

Budapest, Polgárok Háza
2018. május 16. 18.00 óra

Kölcsey Kör: A migrációról – másként

Kecskemét, Hírös Turisztikai Központ
2018. április 26. 18.00

Kölcsey Kör: Egymillió

Budapest, Polgárok Háza
2018. március 6. 18.00

További meghívókTovábbi meghívók

Lakitelek


TovábbTovább

Linkek

Magyar Országgyűlés

Nemzeti Fórum

Lakiteleki Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Linkek

kis-kunsag.jpg

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

Kereszténydemokrata Néppárt

Kisgazda Polgári Szövetség

Fidelitas

Lungo Drom

MAGOSZ

http://www.orologirepliche.it

 


HírekSzemélyesÍrások, interjúkOrszággyűlésVálasztókerületKéptárÉrdekességElérhetőség
© Lezsák Sándor - Webmester - Régi honlap - Oldaltérkép