Hírek
Személyes
Írások, interjúk
Országgyűlés
Választókerület
Képtár
Érdekesség
Elérhetőség
Hírek, aktualitások
A Nyeregszemle helyszínével ismerkedett Lezsák Sándor Ópusztaszeren
2011. június 10.

A napokban ellátogatott az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkba Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, ahol Tokovics Tamás igazgató, és a Nyeregszemle főszervezője, Solymosi Bertold fogadták.

Hamarosan megkezdődik Ópusztaszer egyik legnagyobb rendezvényének, a Nyeregszemle helyszínének kialakítása, amit július 15-17 között rendeznek meg a Nemzeti Történeti Emlékparkban. A részletekről terepbejáráson tájékoztatták Lezsák Sándort. Mészáros Gábor, a rendezvény lovas és műszaki szervezője a lovak elhelyezésének biztonsági szempontjairól számolt be, míg Solymosi Bertold friss erdélyi élményeit osztotta meg az alelnökkel.

A Nyeregszemle helyszínével ismerkedett Lezsák Sándor Ópusztaszeren

Nem sokkal korábban érkezett haza útjáról a Nyeregszemle kis csapata, ahol többek között a Hargita megyei tanács munkatársaival – így például Márton Istvánnal, vidékfejlesztési osztályvezetőjével, és Péterffy Katalin Ágnes külügyi munkatárssal – tárgyaltak arról, hogy a Hargita megyei tanács milyen támogatásban tudja részesíteni az onnan Ópusztaszerre igyekvő lovasokat. A Nyeregszemle főszervezője elmondta azt is Lezsák Sándornak, hogy június 25-én előreláthatóan hat-hét lovas indul Csíkből, hogy a 750 kilométeres, három hetes túra végén megpihenjenek Ópusztaszeren. Azóta már jelezték lovasok Marosvásárhelyről, Kolozsvárról, és Magyarország területéről is, hogy – a maguk által nemzeti zarándoklatnak nevezett – túrához csatlakoznának.A lovasokat egy nagy ünnepség keretében a Hargita megyei tanácselnök, Borboly Csaba indítja útra.

A Nyeregszemle helyszínével ismerkedett Lezsák Sándor Ópusztaszeren

Lezsák Sándor felajánlotta, hogy a Lakiteleki Népfőiskola klubja előadásokkal képviselteti magát a Nyeregszemlén. Ennek keretében rendkívül izgalmas témákban hallgathatnak ismeretterjesztő és tudományos előadásokat a résztvevők. Így például szó lesz a magyarországi Pálosok történetéről, a Szentkorona tan és a történelmi alkotmány kapcsolatáról, a korona és a koronaőrség történetéről, a magyarság és a ló kapcsolatáról a magyarság történelmének fényében.

A Nyeregszemle helyszínével ismerkedett Lezsák Sándor Ópusztaszeren

A látogatás a nemrégiben felújított és megnyitott, az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark által üzemeltetett Szeri Csárdában zárult, ahol minden berendezési tárgy eredeti néprajzi, népművészeti emlék. A hely és csárda főztje egyaránt elnyerte a társaság tetszését.

A Nyeregszemle helyszínével ismerkedett Lezsák Sándor Ópusztaszeren

Tóth Tímea

(Forrás: Kis-Kunság.hu)


Képtár


A Héjjas-nyárfa árnyékában című könyv bemutatója
2018. szeptember 19.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Áttekintő táblázatÁttekintő táblázat

Kereső
OK

Meghívók
Felhívás: Grillázs készítő verseny

Lakitelek Népfőiskola
Jelentkezési határidő:
2018. október 19.

Meghívó a RETÖRKI két új kötetének bemutatójára
Budapest, Polgárok Háza
2018. szeptember 3. 17.00
Tanévnyitó, harangszentelő és könyvtárátadó ünnepség

Csólyospálos
2018. szeptember 2. 17.00

További meghívókTovábbi meghívók

Lakitelek


TovábbTovább

Linkek

Magyar Országgyűlés

Nemzeti Fórum

Lakiteleki Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Linkek

kis-kunsag.jpg

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

Kereszténydemokrata Néppárt

Kisgazda Polgári Szövetség

Fidelitas

Lungo Drom

MAGOSZ

http://www.orologirepliche.it

 


HírekSzemélyesÍrások, interjúkOrszággyűlésVálasztókerületKéptárÉrdekességElérhetőség
© Lezsák Sándor - Webmester - Régi honlap - Oldaltérkép