Hírek
Személyes
Írások, interjúk
Országgyűlés
Választókerület
Képtár
Érdekesség
Elérhetőség
Hírek, aktualitások
A Nyeregszemle helyszínével ismerkedett Lezsák Sándor Ópusztaszeren
2011. június 10.

A napokban ellátogatott az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkba Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, ahol Tokovics Tamás igazgató, és a Nyeregszemle főszervezője, Solymosi Bertold fogadták.

Hamarosan megkezdődik Ópusztaszer egyik legnagyobb rendezvényének, a Nyeregszemle helyszínének kialakítása, amit július 15-17 között rendeznek meg a Nemzeti Történeti Emlékparkban. A részletekről terepbejáráson tájékoztatták Lezsák Sándort. Mészáros Gábor, a rendezvény lovas és műszaki szervezője a lovak elhelyezésének biztonsági szempontjairól számolt be, míg Solymosi Bertold friss erdélyi élményeit osztotta meg az alelnökkel.

A Nyeregszemle helyszínével ismerkedett Lezsák Sándor Ópusztaszeren

Nem sokkal korábban érkezett haza útjáról a Nyeregszemle kis csapata, ahol többek között a Hargita megyei tanács munkatársaival – így például Márton Istvánnal, vidékfejlesztési osztályvezetőjével, és Péterffy Katalin Ágnes külügyi munkatárssal – tárgyaltak arról, hogy a Hargita megyei tanács milyen támogatásban tudja részesíteni az onnan Ópusztaszerre igyekvő lovasokat. A Nyeregszemle főszervezője elmondta azt is Lezsák Sándornak, hogy június 25-én előreláthatóan hat-hét lovas indul Csíkből, hogy a 750 kilométeres, három hetes túra végén megpihenjenek Ópusztaszeren. Azóta már jelezték lovasok Marosvásárhelyről, Kolozsvárról, és Magyarország területéről is, hogy – a maguk által nemzeti zarándoklatnak nevezett – túrához csatlakoznának.A lovasokat egy nagy ünnepség keretében a Hargita megyei tanácselnök, Borboly Csaba indítja útra.

A Nyeregszemle helyszínével ismerkedett Lezsák Sándor Ópusztaszeren

Lezsák Sándor felajánlotta, hogy a Lakiteleki Népfőiskola klubja előadásokkal képviselteti magát a Nyeregszemlén. Ennek keretében rendkívül izgalmas témákban hallgathatnak ismeretterjesztő és tudományos előadásokat a résztvevők. Így például szó lesz a magyarországi Pálosok történetéről, a Szentkorona tan és a történelmi alkotmány kapcsolatáról, a korona és a koronaőrség történetéről, a magyarság és a ló kapcsolatáról a magyarság történelmének fényében.

A Nyeregszemle helyszínével ismerkedett Lezsák Sándor Ópusztaszeren

A látogatás a nemrégiben felújított és megnyitott, az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark által üzemeltetett Szeri Csárdában zárult, ahol minden berendezési tárgy eredeti néprajzi, népművészeti emlék. A hely és csárda főztje egyaránt elnyerte a társaság tetszését.

A Nyeregszemle helyszínével ismerkedett Lezsák Sándor Ópusztaszeren

Tóth Tímea

(Forrás: Kis-Kunság.hu)


Képtár


A gördeszkás pap Lakiteleken
2019. február 12.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Áttekintő táblázatÁttekintő táblázat

Kereső
OK

Meghívók
Kölcsey Kör: Új arcok, régi harcok
Budapest, Polgárok Háza 
2019. február 20. 18:00
Magyar szemmel - pályázati felhívás a rendszerváltás emlékezetére
Beküldési határidő: 2019. január 20.
Jótékonysági est a kárpátaljai Salánk ifjúsági házáért
Budapest, Duna Palota
2018. december 6. 18.00
További meghívókTovábbi meghívók

Lakitelek


TovábbTovább

Linkek

Linkek

Nemzeti Fórum

Lakiteleki Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Linkek

Linkek

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

Kereszténydemokrata Néppárt

Fidelitas

 

 


HírekSzemélyesÍrások, interjúkOrszággyűlésVálasztókerületKéptárÉrdekességElérhetőség
© Lezsák Sándor - Webmester - Régi honlap - Oldaltérkép