Hírek
Személyes
Írások, interjúk
Országgyűlés
Választókerület
Képtár
Érdekesség
Elérhetőség
Hírek, aktualitások
A parlament alelnöke köszöntötte a Majsa Alapítványt
2012. november 23.

A Csábrády János Civil Házban ünnepelte alapításának 20 éves évfordulóját a Majsa Alapítvány. A november 16-án megrendezett emlékezésre az alapítvány meghívta Lezsák Sándort, az országgyűlés alelnökét, akivel több évtizedes kapcsolatban, barátságban állnak.

Az ünnepi emlékezésre összegyűlteket az egyik alapító, Dósai Imre köszöntötte, aki a kezdetekre tekintett vissza: a rendszerváltás idején, amikor a szabadság kis körei megalakultak, megtalálták egymást azok az emberek, akik független, tenni akaró közösségeket akartak létrehozni. Ennek a folyamatnak lett eredménye az 1994-ben alapított Gazdakör, s előtte két évvel, az 1992-ben alapított Majsa Alapítvány.

Terbe Zoltán, aki éveken keresztül az alapítvány kuratóriumának elnöke volt azokra emlékezett, akik aktívan segítették az alapítvány munkáját úgy, hogy Kiskunmajsa profitáljon belőle. Az alapítvány tevékenységében ugyanis az összefogáson volt a hangsúly mindig – emelte ki -, a közösségi értékteremtés eredményeképp könyvek jelenhettek meg, játszótér és a szabadidő hasznos eltöltését lehetővé tevő fejlesztések épülhettek, és még számtalan más módon járultak hozzá Kiskunmajsa közösségi életéhez.

Lezsák Sándor, az országgyűlés alelnöke így köszöntötte a Majsa Alapítványt: Boldog születésnapot! Majd a születésnap kapcsán, mert a születésnap nem csak a számadás, hanem az újrakezdés, újjászületés ideje is felidézte a 2032-es Kiskunmajsát: akkor is lesznek 30-as éveikben járó fiatalemberek, akik tenni akarnak majd városukért – épp úgy, ahogy húsz évvel ezelőtt, az akkori 30-as korosztály.

Lezsák Sándor megemlékezett azokról is, akik már nem lehettek ott a jubileumi rendezvényen. Sokan 60-70 évesen gondolták úgy a kilencvenes évek elején, hogy valamilyen formában segíteni próbálják az alapítvány munkáját, de külön megemlékezett Fekete Pál egykori országgyűlési képviselőről is, a Majsa Alapítvány alapítójáról.

Az országgyűlés alelnöke úgy vélte, szép a 20 éves forduló, ahogy szép volt a lakiteleki találkozó negyedévszázados évfordulója is, de igazából nincs mit ünnepelni: ez egy állapot az elvégzendő munka idején belül, hogy a Kárpát-medence olyan legyen, amilyennek egykor megálmodták.

A Majsa Alapítvány jelenlegi vezetőinek felelőssége óriási – emelte ki Lezsák Sándor -, hogy milyen lesz Kiskunmajsa következő 20 éve: elengedhetetlen a lehetőségeik feltérképezése, hiszen az alapítványnak az is feladata, hogy az értékeket, helyi értékeket mozgósítsa a lehetetlen hazai- és világpolitikai helyzetben, annak iszonyatos küzdelmében megpróbálja a lehetségest megvalósítani.

A köszöntőket követő néptánc bemutató után Nyerges Benjamin strófákba szedett meghívóval invitálta a Wass Albert teremben megrendezett kiállításra az emlékezőket, ahol a Majsa Alapítvány ünnepi tortáját Dósai Imre vágta fel.

(Forrás: Kunsági Hírlap)


Képtár


Kósa Lajos lakossági fóruma Kiskunfélegyházán
2019. május 3.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Áttekintő táblázatÁttekintő táblázat

Kereső
OK

Meghívók
Kölcsey Kör: Új arcok, régi harcok II.
Budapest, Polgárok Háza
2019. április 10. 18:00
XIX. Lakiteleki Filmszemle
A nevezési lapok és a filmek beküldési határideje: 2019. október 4.
Mindszenty szoboravatás és szentelő, valamint Mindszenty Emlékérem átadó

Petőfiszállás-Pálosszentkút kegytemploma 
2019. március 23. 10:30

További meghívókTovábbi meghívók

Lakitelek


TovábbTovább

Linkek

Linkek

Nemzeti Fórum

Lakiteleki Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Linkek

Linkek

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

Kereszténydemokrata Néppárt

Fidelitas

 

 


HírekSzemélyesÍrások, interjúkOrszággyűlésVálasztókerületKéptárÉrdekességElérhetőség
© Lezsák Sándor - Webmester - Régi honlap - Oldaltérkép