Hírek
Személyes
Írások, interjúk
Országgyűlés
Választókerület
Képtár
Érdekesség
Elérhetőség
Hírek, aktualitások
A róla elnevezett intézmény mellett állítják fel II. János Pál pápa mellszobrát
2012. március 2.

II. János Pál pápa bronz mellszobrát ajándékozza Kecskemét városának Lezsák Sándor. Lantos Györgyi szobrászművész alkotását a népek és vallások közti egyetértés nagyköveteként ismert géniusz születésnapján, május 18-án avatják fel a róla elnevezett Karol Wojtyla Barátság Központ melletti köztéren.

Az Országgyűlés alelnöke dr. Zombor Gábor, Kecskemét polgármestere társaságában március 1-jén tájékoztatta erről a sajtó képviselőit.

A rendezvényen Farkas P. József, a barátságközpont alapítója ismertette a ház történetének legfontosabb állomásait a népkonyha beindításától az épület megújulásán és a környezet szépítésén át a közösség épüléséig.

A róla elnevezett intézmény mellett állítják fel II. János Pál pápa mellszobrát

– Ahogy nő a szükség, úgy gyarapszik a segítők és önkéntesek száma – fogalmazott az alapító, hozzátéve: nap mint nap megtapasztalják a névadó „mentorálását”. Farkas P. József elmondta azt is, hogy Lezsák Sándor régi, rendszeres támogatója a háznak, ugyanis egyszerre elkötelezett a szegények sorsának felkarolása és II. János Pál pápa emlékének ápolása mellett. Nem csak rendszeres adományozóként tér vissza évente több alkalommal, de a pápa szülővárosából, Wadowicéből származó tölgyfa csemetét is ültetett már a kertben, és meghívására a Parlamentbe is eljutottak a gondozott közösség tagjai.

Lezsák Sándor a pápához fűződő személyes élményeit is megosztotta a jelenlévőkkel.  Elmondta, hogy miután II. János Pál tudomására jutott, hogy a lakiteleki Szent István kápolna az első templom a volt szocialista országok területén, ami nem egyházi, hanem világi akaratból épült, fogadta őt. A Lakiteleki Népfőiskola alapítója meghatározó élményként beszélt a találkozásról azzal az emberrel, akinek „Ne féljetek!” biztató üzenetét az 1970-es évek végén maga is a Szabad Európa Rádió előtt ülve hallgatta.

A róla elnevezett intézmény mellett állítják fel II. János Pál pápa mellszobrát

II. János Pál pápa halálát követően avatták fel az első mellszobrot – Lantos Györgyi munkáját – a Lakiteleki Népfőiskola Keresztény Panteonjában. Ezt követte tavaly októberben a Pálmonostorán elhelyezett alkotás, most pedig Kecskeméten folytatódik a Lezsák Sándor által kezdeményezett nemes hagyomány.

A város nevében Zombor Gábor mondott köszönetet a felajánlásért, és ígéretet tett arra, hogy a szobor elhelyezéséről méltó módon gondoskodik Kecskemét. A polgármester hangsúlyozta: a Karol Wojtyla Barátság Központ szomszédságában jó helyre kerül az alkotás, hiszen ez a ház nem csak népkonyha, de szellemi, lelki központ is, méltó ápolója II. János Pál pápa örökségének. A felállítás és a posztamens költségeit a város állja.

A róla elnevezett intézmény mellett állítják fel II. János Pál pápa mellszobrát

A sajtótájékoztatón jelen volt dr. Sulyok Miklós, a Bács-Kiskun Megyei Ügyvédi Kamara elnöke, a krakkói ügyvédi kamara tiszteletbeli tagja, aki beszámolt arról, hogy hazai vendéglátóikkal együtt az a lengyel delegáció is képviselteti magát a szoboravató ünnepségen, amely éppen akkor Kecskeméten ünnepli a kecskeméti és krakkói ügyvédi kamarák között immár fél évszázada virágzó kapcsolatot.

A róla elnevezett intézmény mellett állítják fel II. János Pál pápa mellszobrát

(Forrás: Kis-Kunság.hu)


Képtár


Fülöp Sándor kiállításának megnyitója Lakiteleken
2018. december 1.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Áttekintő táblázatÁttekintő táblázat

Kereső
OK

Meghívók
Jótékonysági est a kárpátaljai Salánk ifjúsági házáért
Budapest, Duna Palota
2018. december 6. 18.00
Kölcsey Kör: Népfőiskola, 2019
Budapest, Polgárok Háza
2018. november 21. 18.00
Művészet és társadalom - Klebelsberg Hét
Budapest
2018. november 17-18.
További meghívókTovábbi meghívók

Lakitelek


TovábbTovább

Linkek

Magyar Országgyűlés

Nemzeti Fórum

Lakiteleki Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Linkek

kis-kunsag.jpg

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

Kereszténydemokrata Néppárt

Kisgazda Polgári Szövetség

Fidelitas

Lungo Drom

MAGOSZ

http://www.orologirepliche.it

 


HírekSzemélyesÍrások, interjúkOrszággyűlésVálasztókerületKéptárÉrdekességElérhetőség
© Lezsák Sándor - Webmester - Régi honlap - Oldaltérkép