Hírek
Személyes
Írások, interjúk
Országgyűlés
Választókerület
Képtár
Érdekesség
Elérhetőség
Hírek, aktualitások
A sikerélmény fontos kulcs a munkához, a nemzet építéséhez
2014. június 2.

Újra Lezsák Sándort, az Országgyűlés alelnökét választották a Nemzeti Fórum Egyesület elnökévé szombaton a kecskeméti tisztújító gyűlésen.

A sikerélmény a kulcsa a munkának és a nemzet építésének – mondta Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, akit a Nemzeti Fórum Egyesület szombaton újra elnökévé választott. A Nemzeti Fórumot tíz évvel ezelőtt a Magyar Demokrata Fórumból kizárt és kivált országgyűlési képviselők alakították Lezsák Sándor vezetésével. Céljuk a nemzet szolgálata, az összefogás a keresztény értékek alapján.

A sikerélmény fontos kulcs a munkához, a nemzet építéséhez

Lezsák Sándor: Mostanra elmondhatjuk, hogy probléma nincs, csak feladat van
(Fotó: Kövesdi Andrea)

A Fidesszel és a KDNP-vel szövetségben lévő szervezet Kecskeméten, a Piarista Gimnáziumban tartotta országos tisztújító gyűlését. Lezsák Sándort ellenszavazat nélkül választották újra elnökké. Alelnöknek Ékes Józsefet, Horváth Zsoltot, Kelemen Andrást, Lakatosné Sira Magdolnát, Nagy Sándort, Szabó Istvánt és V. Németh Zsoltot választották meg.

„A teremben ülnek olyanok, akik a nyolcvanas években súlyos lelki, fizikai megpróbáltatásokat vállaltak, mert hittek abban, hogy lesz nemzeti reneszánsz. Ez a múltunk, amelyből kizárni minket nem lehet” – emlékeztetett a Nemzeti Fórum születésére Lezsák Sándor. „Mi vagyunk azok, akikben a veszélytudat jóval erősebb másoknál, mert megértük, amikor kivertek bennünket az otthonunkból” – tette hozzá. Elmondta, a Fidesz–KDNP-szövetségben politikai hazát találtak. „Mostanra – folytatta – elmondhatjuk, probléma nincs, csak feladat van. Tudjuk, az ember nélkül semmi nem lehetséges, s hogy intézmény nélkül semmi nem tartós.” Emlékeztetett, áprilisban a Fidesz–KDNP jelöltjeként a Nemzeti Fórum hét tagja – Bóna Zoltán, Font Sándor, Kovács Sándor, Lezsák Sándor, Szabolcs Attila, Szászfalvi László, V. Németh Zsolt –, Bartos Mónika pedig listán szerzett parlamenti mandátumot.
Felszólalt Zombor Gábor, Kecskemét fideszes polgármestere is, aki elmondta, a Nemzeti Fórum az alapja annak az együttműködésnek, amely a polgári oldalt országosan győzelemre segítette. Egymás tiszteletén alapuló összefogás az övék, nemzeti értékeket valló pártok és civilszervezetek tevékenykednek Kecskeméten, ahol baloldali képviselő még sosem tudott nyerni. „Jó irányba mennek a dolgok, és ebben nagy szerepe van a Nemzeti Fórumnak is” – mondta.

A kormány nemzetpolitikai feladatának tekinti, hogy a határon túli településeken segítse a magyar nyelv tanítását, támogassa a magyar iskolákat és a magyar egyházakat –mondta Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke tegnap a Lakiteleki Népfőiskolán.


5 perces interjú: Lezsák Sándor a Nemzeti Fórum elnöke

– Változnak-e a teendői a Nemzeti Fórum Egyesületben most, hogy újra önt választották elnöknek?

– Ennek a politikai erőnek a szándéka 1987 óta rendíthetetlen, jól jelképezi mindezt a Nemzeti Fórum Egyesület logója, közepén a kenyérrel, a Kárpát-medence sziluettjével, ötvenhat lyukas zászlajával. Szövetséget kötöttünk a Fidesszel és a KDNP-vel, de szövetségünk nem pártfüggőséget, hanem nemzetpolitikai függőséget jelent. Ennek vagyunk a részesei, mi vagyunk a nemzeti holdudvar egy része. Ide tartozik a Mindszenty Társaság, a Bethlen Gábor Alapítvány, a Kölcsey Kör tevékenysége, a Pulpitus rendezvénysorozat, a Lakiteleki Népfőiskola. Ezt erősítik az általunk szervezett képzések, a konferenciák, az elemzések, a csapatépítő és a közösséget építő munka, amely – nagy örömünkre – egyre nagyobb teret nyer a fiatalok között.

– A Nemzeti Fórum kiemelt célja, hogy a nemzeti kultúra mentén összefogja a magyar társadalmat. Hogyan tudják ezt megvalósítani?

– A különféle programok, táborok szervezésekor például mindig a helyi erőforrásokat mozgósítjuk, ez történt most itt, Kecskeméten, és így teszünk majd szeptemberben Dabason és később Budapesten is. A fórum tagjai saját környezetükben szervezték a Nemzeti Konzultációt erősítő összejöveteleket, gyűjtöttek több tízezer aláírást és segítették az országgyűlési és az EP-választást. Jó érzés, hogy a százhat választókörből az országgyűlési választáson a Bács-Kiskun megyei körzetem a negyedik, az európai parlamenti választásokon pedig az ötödik lett.

– A Lakiteleki Népfőiskola eredményeit és sikerét látva újabb népfőiskolák létrehozását tervezik. Egész Kárpát-medencei hálózat létrehozásáról beszélnek. Hogyan látnak hozzá?

– Romániába, Bákóba például rövidesen százhúsz százharminc önkéntes egyetemista érkezik, hogy néhány nap alatt felmérjék az igényeket. Hét-nyolc további településen már a helyi szervezőmunkával készítik elő a népfőiskolát. Nehéz, aprólékos munka ez, mert épületet bármikor fel lehet húzni, a nehéz az lesz, hogy működtessük és megtartsuk a szellemi erejét.

(Forrás: Magyar Hírlap)


Képtár


Karácsonyi szeretetebéd Kecskeméten
2018. december 24.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Áttekintő táblázatÁttekintő táblázat

Kereső
OK

Meghívók
Magyar szemmel - pályázati felhívás a rendszerváltás emlékezetére
Beküldési határidő: 2019. január 20.
Jótékonysági est a kárpátaljai Salánk ifjúsági házáért
Budapest, Duna Palota
2018. december 6. 18.00
Kölcsey Kör: Népfőiskola, 2019
Budapest, Polgárok Háza
2018. november 21. 18.00
További meghívókTovábbi meghívók

Lakitelek


TovábbTovább

Linkek

Magyar Országgyűlés

Nemzeti Fórum

Lakiteleki Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Linkek

kis-kunsag.jpg

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

Kereszténydemokrata Néppárt

Kisgazda Polgári Szövetség

Fidelitas

Lungo Drom

MAGOSZ

http://www.orologirepliche.it

 


HírekSzemélyesÍrások, interjúkOrszággyűlésVálasztókerületKéptárÉrdekességElérhetőség
© Lezsák Sándor - Webmester - Régi honlap - Oldaltérkép