Hírek
Személyes
Írások, interjúk
Országgyűlés
Választókerület
Képtár
Érdekesség
Elérhetőség
Hírek, aktualitások
A tanyavilágban élők helyzetéről tanácskoztak
2017. december 15.

A napokban tartották találkozójukat Bács-Kiskun megye 4-es számú választókerületének polgármesterei Szankon. A településvezetők Lezsák Sándor országgyűlési képviselő invitálására negyedévente ülnek össze.

Ez volt a 72. értekezletük. Lezsák Sándor körzetében szinte minden településen működik a falugondnoki szolgálat, ezért hívta meg a tanácskozásra Csörszné Zelenák Katalint, a Falugondnokok Duna–Tisza Közi Egyesületének vezetőjét.

Csörszné kérte a polgármestereket, hogy több segítséget adjanak a gondnokoknak, akik nagyon leterheltek. Sok településen nem tudják megoldani a helyettesítésüket, emiatt nem tudják kivenni a szabadságukat sem. A honatyát pedig arra kérte, hogy szorgalmazza a szolgálatok fenntartásához biztosított állami normatíva emelését, mert az évek óta nem változott.

A tanyavilágban élők helyzetéről tanácskoztak

Falugondnokonként évi 2,5 millió forintos támogatást kapnak az önkormányzatok, melyeknek ehhez még ugyanennyit kell hozzátenniük, amit számos település nem vagy csak nagyon nehezen tud kigazdálkodni.

A találkozó másik vendége Füleky Zsolt, a Miniszterelnökség építészeti és építésügyi helyettes államtitkára volt, aki a településképi arculati kézikönyvek elkészítéséről tartott tájékoztatót. Elmondta, mivel sok település későn kapta meg a támogatást, számos önkormányzat jelezte, hogy nem tudják időre befejezni a kézikönyvet. Ezt figyelembe véve december 31-ig kitolták a leadási határidőt.

A tanyavilágban élők helyzetéről tanácskoztak

A polgármesterek azt is jelezték a helyettes államtitkárnak, hogy a települések rendezési tervének felülvizsgálata is nagy terhet ró az önkormányzatokra. Jánosiné Gyermán Erzsébet, Gátér polgármestere elmondta, hiába nyertek pályázati támogatást, nem elegendő a teljes költségre, a hiányzó összeget pedig nem tudják kifizetni. Ugyanakkor a rendezési terv felülvizsgálatát jövő év végéig kötelező minden településnek elkészíteni.

Füleky Zsolt válaszában elmondta, nyártól ingyenessé tették az egységes digitális alaptérképet, ami jelentős költségcsökkentést jelent az önkormányzatoknak. Tartalmi egyszerűsítéssel is próbálják segíteni a munkát és ígéretet tett arra, jövőre megvizsgálják, hogyan tudnak további segítséget nyújtani ebben az önkormányzatoknak.

baon.hu

További fotóink ide kattintva megtekinthetők a képtárban


Képtár


Kecskeméti Kurázsi Táncműhely látogatása a Népfőiskolán
2018. május 13.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Áttekintő táblázatÁttekintő táblázat

Kereső
OK

Meghívók
Kölcsey Kör: Nem az ősöket kell követni, hanem azt, amit az ősök követtek

Budapest, Polgárok Háza
2018. május 16. 18.00 óra

Kölcsey Kör: A migrációról – másként

Kecskemét, Hírös Turisztikai Központ
2018. április 26. 18.00

Kölcsey Kör: Egymillió

Budapest, Polgárok Háza
2018. március 6. 18.00

További meghívókTovábbi meghívók

Lakitelek


TovábbTovább

Linkek

Magyar Országgyűlés

Nemzeti Fórum

Lakiteleki Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Linkek

kis-kunsag.jpg

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

Kereszténydemokrata Néppárt

Kisgazda Polgári Szövetség

Fidelitas

Lungo Drom

MAGOSZ

http://www.orologirepliche.it

 


HírekSzemélyesÍrások, interjúkOrszággyűlésVálasztókerületKéptárÉrdekességElérhetőség
© Lezsák Sándor - Webmester - Régi honlap - Oldaltérkép