Hírek
Személyes
Írások, interjúk
Országgyűlés
Választókerület
Képtár
Érdekesség
Elérhetőség
Hírek, aktualitások
A térség egyik legmodernebb épülete várja a diákokat
2017. szeptember 5.

Hétfő délután ünnepélyesen felavatták Izsák új általános iskoláját, amelyben immár mind a nyolc osztály együtt tanulhat. Az épület a legmodernebb technikai és építészeti megoldásokat rejti magában, amelyben minden a diákok ismeretszerzését segíti elő. A beruházás csaknem egy évig tartott és mintegy négy és fél milliárd forintból valósult meg.

A 8500 négyzetméteres épület két emelete bőséges helyet nyújt mind a nyolc évfolyamnak és a tanári karnak is. Az iskola a térség egyik legmodernebb oktatási intézménye.

Az avatáson Mondok József, Izsák polgármestere köszöntötte a tanárokat, diákokat és a meghívott vendégeket. – Várostörténeti jelentőségű eseményen köszöntöm önöket. Az első szó itt a köszöneté lehet. Mindenekelőtt köszönetet mondunk a magyar kormánynak és Orbán Viktor miniszterelnök úrnak, hogy döntésükkel és anyagi támogatásukkal lehetővé tették egy, a kornak megfelelő modern iskolaépület létrehozását. Az építés és beruházás költségeit nemzeti kormányunk vállalta, de az épület és a berendezés önkormányzatunk tulajdona – köszönte meg a polgármester a beruházás támogatóinak segítségét, és hozzátette: köszönet illeti Lázár János miniszter urat, aki javaslatot tett egy szakértői felmérésre, ami egy új épületet javasolt. És köszönettel szólok Lezsák Sándor úrhoz, aki végig támogatta a projektet.

Ezt követően Lezsák Sándor, az országgyűlés alelnöke és a térség országgyűlési képviselője mondott köszöntőt. Lezsák Sándor a forma és a tartalom összhangjának fontosságát hangsúlyozta: azt kívánom ennek az iskolának, hogy a szellemisége maradjon a régi. Mert amit az elmúlt évtizedekben a szülők, nagyszülők és a pedagógusok megteremtettek, a szellemisége, nemzeti elkötelezettsége és erkölcsisége, a tudás átadásának képessége maradjon a régi. A tartalom és a forma egysége a fontos. Eddig meg volt a tartalom, a forma változik, korszerűbb lett és adott most új lehetőséget – illette elismerő szavakkal a tanítók, tanárok munkáját Lezsák Sándor és kiemelte: nincs tehetségtelen gyerek, csak tehetségtelen politika, ami nem tud megfelelő esélyeket teremteni. Az izsáki iskola pedig egy tehetséges politika eredménye.

A térség egyik legmodernebb épülete várja a diákokat

Beszédet tartott dr. Solti Péter, a Klik elnöke, aki Balog Zoltán miniszter nevében köszöntötte a jelenlévőket, és az izsáki pedagógusok munkáját méltatta. – Az intézmény nagy hangsúlyt fektet a sportra és rendre kiváló eredményt értek el az utóbbi években. Ki kell emelni a művészeti oktatást, amely jövőre ünnepli negyedszázados évfordulóját – mondta az elnök, majd a gyerekekhez intézte szavait: – Birtokba vehetitek ezt a csodálatos épületet, annak minden lehetőségével. Szükség van azonban tanáraitokra is ahhoz, hogy képességetekkel tarisznyáitokban neki vág­hassatok a középiskola kihívásainak.

A beszédek között az iskola tanulóinak művészi pro­dukcióit és az Izsáki Sárfehér Néptáncegyüttes előadásait élvezhették a jelenlévők, majd a település plébánosa és lelkésze megáldotta az épületet.

 

Hétfőn kezdődik a tanítás

A héten a végső simítások zajlanak, elhelyezik a padokat, székeket és eszközöket az osztálytermekben, addig úgynevezett tanításmentes iskolai foglalkozáson vesznek részt a diákok. A tanítás jövő héten hétfőn elkezdődik.

baon.hu

További fotóink ide kattintva megtekinthetők a képtárban


Képtár


Karácsonyi pásztorjáték a lakiteleki templomban
2017. december 24.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Áttekintő táblázatÁttekintő táblázat

Kereső
OK

Meghívók
A rendszerváltás tudományos feldolgozása c. konferencia
Lakitelek Népfőiskola
2017. december 13-14.
Kölcsey Kör: Atilla fia, Csaba királyfi

Budapest, Polgárok Háza
2017. november 22. 18.00

Meghívó Sass Kálmán mellszobrának avatására
Érmihályfalva (Partium)
2017. november 19.
További meghívókTovábbi meghívók

Lakitelek


TovábbTovább

Linkek

Magyar Országgyűlés

Nemzeti Fórum

Lakiteleki Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Linkek

kis-kunsag.jpg

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

Kereszténydemokrata Néppárt

Kisgazda Polgári Szövetség

Fidelitas

Lungo Drom

MAGOSZ

 


HírekSzemélyesÍrások, interjúkOrszággyűlésVálasztókerületKéptárÉrdekességElérhetőség
© Lezsák Sándor - Webmester - Régi honlap - Oldaltérkép