Hírek
Személyes
Írások, interjúk
Országgyűlés
Választókerület
Képtár
Érdekesség
Elérhetőség
Hírek, aktualitások
A jövőben mindent egy helyen intézhetnek a bugaci gazdák
2009. május 30.

Az önkormányzatokat leginkább foglalkoztató témák: a közbiztonság és a különböző pályázati lehetőségek szerepeltek a Bács-Kiskun megye 3-as számú választókerületéhez tartozó települések polgármestereinek bugaci, jubileumi találkozójának napirendjén.

A tanácskozás, a házigazda Szabó László polgármester köszöntője után Vakulya Ottó rendőr ezredes, főkapitány-helyettes beszámolójával folytatódott. – Az előző évekhez viszonyítva az elmúlt esztendőben tizenöt százalékkal csökkent a bűncselekmények száma a körzet településein. Mindazonáltal tisztában vagyunk azzal, hogy az emberek elsősorban saját biztonságérzetük, s nem a statisztikai adatok alapján ítélik meg a rendőrség munkáját – tette hozzá.

A rendészeti igazgató ismertette az új szemléletmód részét képező, úgynevezett közösségi rendőrség modelljét, melynek lényege a vidéken dolgozó rendőrök, elsősorban a körzeti megbízottak „közösségi” gondolkodásának kialakítására helyezi a hangsúlyt. A rendőrtől tehát joggal várják el, hogy mind életvitele, mind szakmai tisztessége alapján példamutató tagja legyen a közösségnek – szögezte le előadása végén Vakulya Ottó ezredes.
Az eszmecsere második felében a találkozást kezdeményező Lezsák Sándor összegezte röviden az Országgyűlés munkáját, majd szakemberek ismertették a legújabb uniós és megyei pályázati lehetőségeket.


A találkozó az új agrárinformációs központ felavatásával zárult. Az ünnepségen Szabó László elmondta: a helyi védettséget élvező öreg épület felújítására és átalakítására 12,5 millió forintot nyertek. Ezt hárommillióval egészítette ki az önkormányzat. Az épületben külön irodája van a falugazdásznak, a hegybírónak és a gazdák adóügyeinek intézését segítő könyvelőnek. De hamarosan egy jogtanácsossal egészül ki a központ személyzete.


kis-kunsag.hu

 


Képtár


Faluszépítő Társaskör negyedik összejövetele Lakiteleken
2018. december 13.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Áttekintő táblázatÁttekintő táblázat

Kereső
OK

Meghívók
Jótékonysági est a kárpátaljai Salánk ifjúsági házáért
Budapest, Duna Palota
2018. december 6. 18.00
Kölcsey Kör: Népfőiskola, 2019
Budapest, Polgárok Háza
2018. november 21. 18.00
Művészet és társadalom - Klebelsberg Hét
Budapest
2018. november 17-18.
További meghívókTovábbi meghívók

Lakitelek


TovábbTovább

Linkek

Magyar Országgyűlés

Nemzeti Fórum

Lakiteleki Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Linkek

kis-kunsag.jpg

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

Kereszténydemokrata Néppárt

Kisgazda Polgári Szövetség

Fidelitas

Lungo Drom

MAGOSZ

http://www.orologirepliche.it

 


HírekSzemélyesÍrások, interjúkOrszággyűlésVálasztókerületKéptárÉrdekességElérhetőség
© Lezsák Sándor - Webmester - Régi honlap - Oldaltérkép