Hírek
Személyes
Írások, interjúk
Országgyűlés
Választókerület
Képtár
Érdekesség
Elérhetőség
Hírek, aktualitások
A jövőben nagyobb támogatás kell a magyar értékeknek
2010. január 27.

Lezsák Sándor szerint nagyobb figyelmet kell fordítani a helyi értékekre és a hungarikumokra a jövőben, ezek ugyanis az ország kirakatát alkotják.

Az Országgyűlés fideszes alelnöke a Helyi értékek - Hungarikumok Csongrád megyében címmel megrendezett keddi konferencián, Hódmezővásárhelyen elmondta: a jövőben a meglévő helyi erőfeszítéseket jobban segíteni kell állami szerepvállalással, mert nagyon sok a sorsára hagyott helyi érték, amely elhal, ha nem kapja meg a kellő támogatást.

Erre a tervek szerint a jövőben adótámogatás, és központi költségvetési forrás is rendelkezésre áll majd - tette hozzá a politikus.

A Csongrád Megyei Közművelődési Pedagógiai és Sportintézmény ÁMK és Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata szervezésében megrendezett eseményen Lezsák Sándor az MTI-nek kifejtette: a következő esztendőkben a meglévő helyi erőfeszítéseket jobban segíteni kell állami támogatással, ugyanolyan figyelmet kell adni, mint amilyet egy francia, egy német, egy olasz állam ad a saját értékeinek.

"Ezért az országgyűlésben először egy országgyűlési határozattal késztettük a kormányzatot egy leltár elkészítésére, s most készítjük elő a Hungarikumokról szóló törvényt, melynek megalkotása már az új Országgyűlés feladata lesz" - mondta a parlament alelnöke.

Az értékek rendszere a tervek szerint több szintű lesz, a helyi, a megyei, és a Kárpát-medencei magyarság öröksége. A piramis csúcsán ott lesz majd az Unió által is támogatott Hungarikum. Utóbbi számának növelése, az Európai parlamenti képviselők felelőssége lesz, hogy minél több terméknek teremtsék meg a feljutási lehetőséget, azaz a forrásokat kapják meg a magyar termékek is - fejtette ki.

Mint mondta, a jövőben a tervek szerint két forrás áll majd rendelkezésre az értékek megőrzésére. Lehetőség lesz az adókedvezmény megadására a helyi érték megteremtőjének, emellett a központi költségvetésből megpályázható összeg is rendelkezésre áll majd - mondta Lezsák Sándor.

Csongrád megye kistérségeiben eddig több mint ezer olyan, a magyar kultúrához köthető helyi érték gyűlt össze, amelyek megőrzése fontos lenne - mondta el a konferencia előtt az MTI-nek a megyei közgyűlés alelnöke, Zakar Péter.

Hozzátette: ezek eddig Csongrádon, Szentesen, Kisteleken, Szegeden és Hódmezővásárhelyen mutatkoztak be. A munka március végéig folytatódik Makón és Mórahalmon. A megyei leltár elkészültét követően, a közgyűlés feladata lesz az örökségből kiválasztani a támogatásra legméltóbbakat - mondta Zakar Péter, hozzátéve: a programsorozat végén a tervek szerint az összes Csongrád megyei értéket bemutatják majd az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban.


fidesz.hu

 


Képtár


Kecskeméti Kurázsi Táncműhely látogatása a Népfőiskolán
2018. május 13.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Áttekintő táblázatÁttekintő táblázat

Kereső
OK

Meghívók
Kölcsey Kör: Nem az ősöket kell követni, hanem azt, amit az ősök követtek

Budapest, Polgárok Háza
2018. május 16. 18.00 óra

Kölcsey Kör: A migrációról – másként

Kecskemét, Hírös Turisztikai Központ
2018. április 26. 18.00

Kölcsey Kör: Egymillió

Budapest, Polgárok Háza
2018. március 6. 18.00

További meghívókTovábbi meghívók

Lakitelek


TovábbTovább

Linkek

Magyar Országgyűlés

Nemzeti Fórum

Lakiteleki Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Linkek

kis-kunsag.jpg

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

Kereszténydemokrata Néppárt

Kisgazda Polgári Szövetség

Fidelitas

Lungo Drom

MAGOSZ

http://www.orologirepliche.it

 


HírekSzemélyesÍrások, interjúkOrszággyűlésVálasztókerületKéptárÉrdekességElérhetőség
© Lezsák Sándor - Webmester - Régi honlap - Oldaltérkép