Hírek
Személyes
Írások, interjúk
Országgyűlés
Választókerület
Képtár
Érdekesség
Elérhetőség
Hírek, aktualitások
A lezsáki zsinórmérték
2009. december 15.

Lezsák Sándor író, az Országgyűlés alelnöke, a Nemzeti Fórum vezetője, a Bethlen Gábor Alapítvány kuratóriumának nemrég megválasztott elnöke vehette át tegnap a Polgári Magyarországért Díjat a Polgári Magyarország Alapítvány évzáró ünnepségén.

Az elismerést ötödik alkalommal ítélték oda. A kitüntetést olyan közösségnek vagy személynek adják, aki tudományos, közéleti, művészeti, karitatív tevékenységével maradandó szellemi, emberi értékeket hozott létre, amellyel Magyarországot, a magyarságot gazdagította, megerősödését az európai közösségen belül hitelesen, szakszerűen és hatásosan elősegítette, tevékenysége jól jellemzi a polgári-keresztény-nemzeti értékközösséget. A Polgári Magyarországért Díj egy plakettből és egy oklevélből áll, a díjjal jár egymillió forint, korábban mások mellett Mádl Dalma, Kopp Mária, Ékes Ilona, Gaudi-Nagy Tamás és Kovács Ákos is átvehette az elismerést. A díjat Balog Zoltán, a Polgári Magyarországért Alapítvány kuratóriumi elnöke adta át Lezsák Sándornak.

Lezsák Sándornak a kuratórium indoklása szerint, amelyet Balog Zoltán ismertetett, a magyar demokráciáért folytatott küzdelméért, az elmúlt több mint húsz évben végzett közösségteremtő, mintaadó és értékőrző közéleti tevékenységéért, keresztény hite és a nemzeti értékek következetes képviseletéért, a határon túli magyar közösségek szeretetéért, az általa alapított Lakiteleki Népfőiskola megtartásáért, megújításáért, a magyar vidékért, az itt élő emberek képviseletéért, a kisiskolák megmentéséért, a hungarikumok elismertetéséért végzett közéleti és pedagógiai harcáért ítélték oda az elismerést. Balog Zoltán kuratóriumi elnök lapunknak elmondta, Lezsák életművének egyik legjellemzőbb vonása, hogy egy nagyon nehéz, küzdelmes, vereségekkel teli időszakban is életben tartja a polgári keresztény magyar közösséget.

A díjazottat Kövér László, a Fidesz választmányi elnöke is méltatta, aki elmondta, a meggyőződés, amelyhez Lezsák Sándor egész pályája során tartotta magát, amit zsinórmértékül használt, s amelyhez mindenkor igazította lépteit nem más, mint a nemzeti érdek. A nemzeti érdek, a nemzeti múlt, a nemzet jelenlegi sorskérdései és a nemzet helye a jövő világában az a bizonyos egyenes vonal tehát, amely összesűríti ennek az életműnek az önmagukban is kerek egészet alkotó és tiszteletet parancsoló fejezeteit, állomásait, célkitűzéseit. Lezsák Sándor az elismerés átvétele után lapunknak különös megtiszteltetésnek nevezte az elismerést. A Lakiteleki Népfőiskola elmúlt két évtizede kapcsán a csapatmunka jelentőségét emelte ki, mint fogalmazott, csak ennek segítségével jöhetett létre ez a nagyszabású vállalkozás. Az ünnepség keretében fellépett a Csík zenekar, és bemutatták az idén hatvanadik születésnapját ünneplő Lezsák Sándorról készített portréfilmet.


Kacsoh Dániel
Magyar Hírlap

 


Képtár


Kecskeméti Kurázsi Táncműhely látogatása a Népfőiskolán
2018. május 13.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Áttekintő táblázatÁttekintő táblázat

Kereső
OK

Meghívók
Kölcsey Kör: Nem az ősöket kell követni, hanem azt, amit az ősök követtek

Budapest, Polgárok Háza
2018. május 16. 18.00 óra

Kölcsey Kör: A migrációról – másként

Kecskemét, Hírös Turisztikai Központ
2018. április 26. 18.00

Kölcsey Kör: Egymillió

Budapest, Polgárok Háza
2018. március 6. 18.00

További meghívókTovábbi meghívók

Lakitelek


TovábbTovább

Linkek

Magyar Országgyűlés

Nemzeti Fórum

Lakiteleki Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Linkek

kis-kunsag.jpg

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

Kereszténydemokrata Néppárt

Kisgazda Polgári Szövetség

Fidelitas

Lungo Drom

MAGOSZ

http://www.orologirepliche.it

 


HírekSzemélyesÍrások, interjúkOrszággyűlésVálasztókerületKéptárÉrdekességElérhetőség
© Lezsák Sándor - Webmester - Régi honlap - Oldaltérkép