Hírek
Személyes
Írások, interjúk
Országgyűlés
Választókerület
Képtár
Érdekesség
Elérhetőség
A Magyar Demokrata Fórum hitelességéért


A MAGYAR DEMOKRATA FÓRUM HITELESSÉGÉÉRT

ÁLLÁSFOGLALÁS

 

Mi, a Magyar Demokrata Fórum alapítói és tagjai személyes meggyőződésünket és kezdeményezésünket nyilvánítjuk ki.


Az MDF hitelessége rohamosan fogyatkozik. Ennek az eszmei, politikai, emberi, szervezeti hitelességnek az újrateremtéséért felelősséget kell vállalnunk és cselekednünk is kell! Indítékunk és célunk ebben áll.


Utolsó figyelmeztetést jelentett a hitelrontásra, hogy 2004. november 15-én Dávid Ibolya elfogadta a kormánykoalíciótól az országgyűlési alelnöki megbízást. A 187 támogató szavazatból, 179-et ugyanis az MSZP és az SZDSZ képviselőitől kért és kapott. Ezzel az MDF elnökeként az MSZP és az SZDSZ országgyűlési alelnöke lett - politikailag függőségbe került. Dávid Ibolyának ellenzéki párt elnökeként nem lett volna szabad elfogadnia ezt a kormánykoalíciós megbízást. Minthogy azonban vállalta, az MDF tudatos hitelrontásának következményét is magára vette.


Dávid Ibolyát
ezért többé nem tekintjük az MDF politikailag hiteles elnökének. Az MDF-et azonban szeretnénk megmenteni a további hitelrontás és hitelvesztés végveszélyétől.


Ennek a fenyegető folyamatnak a bizonyítékai egymás után sorakoztak és sorakoznak. Az idei június 13-iEurópai Parlamenti választás szerény sikerét az elnöki kör az MDF önkényes irányváltoztatására használta ki. Elfordultak az eredeti nemzeti konzervatív jobboldaliságtól, és a globalizáció neoliberális áramlatához szegődtek.


A december 5-i népszavazás kampányában az elnöki kör így már a kórház-privatizáció folytatására buzdított. Ha a kórház-privatizáció leállításának jeveslata ellen lépett fel, akkor a kormánykoalíció érdekét erősítette. Ennek a hatását szenvedtük meg a november 14-i időközi országgyűlési választás csúfos kudarcában Sopronban és Szécsényben.


Hosszabb távon aztán a hazai privatizáció kiterjesztése, a globalizáció térnyerése az állam cselekvőképességét a kritikus határ alá szoríthatja. Az MDF elnöki köre nem törődik ezzel a kockázattal.


Az elnöki kör szinte tüntet az önkényességgel. Különösen az országgyűlési alelnöki választásánál a máspártokkal való együttműködéshez a választmány előzetes felhatalmazására lett volna szükség. Választmányi felhatalmazás nélkül a népszavazási kampányt sem lett volna szabad elindítani. Ilyen felhatalmazásokról azonban nem tudunk. Reméltük, hogy az MDF elnöksége a november 17-i ülésen tisztázza, majd a tagság elé tárja ezeket az ügyeket. Eddig erről sem hallottunk.


Ország-világ előtt zajlottak és zajlanak viszont az elnöki kör erőszaktettei. Szervezeteket szüntettek meg, testületeket váltottak le, országgyűlési képviselőket zártak ki törvényes alap nélkül. Az elnöki kör éppenséggel azokkal számolt le, akik az MDF eredeti irányultságát és szervezeti demokráciáját védelmezték. Az elnöki kör ezen önkényességét és hitelességét ma már bírósági ítéletek igazolják. Csak hát, ez az egész MDF
hitelességét rombolja.


Erről beszélünk. Az önkényes irányváltoztatás és a hatalmi visszaélés bent és kint az MDF történelmi szerepét ássa alá. Bent főleg azoknak a biztonságát rendíti meg, akik a 2002‑2006 közötti szakaszban az MDF-et képviselik érvényes politikai együttműködési egyezmények keretében az országos és a helyi döntéshozásban. Kint azokat a támogatókat idegenítik el, akik eddig az MDF eredeti önazonosságát és egyértelmű hovatartozását becsülték. Vagyis az elnöki kör önkényes irányváltoztatása és hatalmi visszaélése az MDF-et alkalmatlanná teheti a politikai szövetségkötésére és a széles nemzeti támogatásra. Legrosszabb esetben 2006-ban már nem akad akit az MDF képviselhet, és nem marad aki az MDF-et képviselheti.


Meg kell állítanunk ezt az önfeladást és önrombolást! Mi ezért ezennel szakítunk az elnöki körrel. Az MDF-ből azonban nem lépünk ki, és az elnöki kör kiközösítésére sem gondolunk. Az elnöki kör önkényesen és erőszakosan változtatott az MDF irányultságán. Mi demokratikus és természetes úton akarjuk érvényesíteni az eredeti irányultságot.


Elismerjük az MDF 2002-ben megválasztott országgyűlési képviselőiből alakult NEMZETI FÓRUM EGYESÜLET törekvéseit. Ezeket az oktalanul és jogtalanul kirekesztett képviselőket szándékaik és tetteik alapján változatlanul az MDF tagjainak tartjuk. Rájuk is számítva kezdeményezzük az MDF-ben a fokozatos tisztújítást.


Megérkezett az utolsó figyelmeztetés, elérkezett az utolsó pillanat az MDF hitelességének újrateremtésére. A 2006-os országgyűlési és helyhatósági választásokra már ennek az újra hiteles MDF-nek kell készülnie, ezzel kell készülnünk. Ennek jegyében nyílt vitákat és demokratikus megoldásokat ajánlunk. A többi elsősorban a helyi szervezetekben tevékenykedő tagtársakra tartozik.


Bízunk a Magyar Demokrata Fórum minden tagjának felelősségvállalásában. Mi magunk itt ennek a közös felelősségvállalásnak a részeseiként szólalunk meg.


Kelt: Budapest, 2004. november 21.Ékes József
országgyűlési képviselő
a Nemzeti Fórum Egyesület egyik alapító tagjaProf. Dr. Lovas István
a Magyar Nemzetpolitikai Társaság alelnöke

 


Székelyhidi Ágoston

a Magyar Demokraták a Magyar Demokrata Fórumért Társaság szóvivője

 

 

Képtár


Kásler Miklós miniszter előadása, valamint Megyer Márta és Kis-Tóth Ferenc kiállításának megnyitója
2019. június 14.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Áttekintő táblázatÁttekintő táblázat

Kereső
OK

Meghívók
Kölcsey Kör: Új arcok, régi harcok II.
Budapest, Polgárok Háza
2019. április 10. 18:00
XIX. Lakiteleki Filmszemle
A nevezési lapok és a filmek beküldési határideje: 2019. október 4.
Mindszenty szoboravatás és szentelő, valamint Mindszenty Emlékérem átadó

Petőfiszállás-Pálosszentkút kegytemploma 
2019. március 23. 10:30

További meghívókTovábbi meghívók

Lakitelek


TovábbTovább

Linkek

Linkek

Nemzeti Fórum

Lakiteleki Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Linkek

Linkek

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

Kereszténydemokrata Néppárt

Fidelitas

 

 


HírekSzemélyesÍrások, interjúkOrszággyűlésVálasztókerületKéptárÉrdekességElérhetőség
© Lezsák Sándor - Webmester - Régi honlap - Oldaltérkép