Hírek
Személyes
Írások, interjúk
Országgyűlés
Választókerület
Képtár
Érdekesség
Elérhetőség
Írások, interjúk
A Szövetségi szerződés aláírása alkalmából

 

Tisztelt Orbán Elnök Úr!

Elnök Urak!

Hölgyeim és Uraim!

 

Ennek a mai sajtótájékoztatónak a tárgya egy már létező és működő Szövetség megújítása és megerősítése.

Országgyűlési választásokra, majd nem sokkal utána önkormányzati választásokra készülünk és ez önmagában is elégséges ok lenne arra, hogy azok a szervezetek, amelyek eszméikben, politikai céljaikban, erkölcsi felfogásukban közel állnak egymáshoz és az ország jövőjéről hasonlóképpen vélekednek, ésszerűen és célratörően összefogjanak.

Most azonban ennél is többről van szó.

Ma már, az elmúlt nyolc év kormányzati országrombolása után szövetkezni arra kell, hogy ha van akarat, legyen erő is eltakarítani a romokat, melyeket az elmúlt nyolc év kormányai hátrahagynak.

Szövetkezni most arra kell, hogy országunknak és minden magyarnak megnyerjük a jövőt és hitet adjunk mindenkinek ahhoz, hogy ez a jövő megnyerhető legyen.

Igen, a magyarságnak a most következő években meg kell nyernie a jövőt és ezekben az években kell megnyernie. Csakhogy egy ország, egy nemzet sorsa nem nyereményjáték - bár kell a jó sors, a jó szerencse is -, de mindenekelőtt tudatos és szervezett munka kell, népben, nemzetben gondolkodó, cselekvő, életrevaló kormányzó képesség kell, összefogás kell és egymás iránti bizalom. Ezt a ma újra megújított Szövetséget ezeknek a követelményeknek a tudatában erősítjük meg.

E Szövetség társszervezetei rendelkeznek elég politikai tapasztalattal ahhoz, hogy tudják: ezerfelé szétszórt akarattal, felszeletelve, egymásnak ugrasztva lehetetlen közös nemzeti jövőt építeni.

Ha azt kérdezik tőlem, hogy ez a szövetségkötés ad e garanciát a jövőre nézve, akkor Kölcseyvel válaszolhatok: "egy pontra vonulás" nélkül nincs garancia.

Az ma valóságos nemzeti sorskérdés, hogy akarunk-e önállóságában megerősödő magyar államiságot, nemzeti érdekeinket előtérbe helyező és azokat képviselni tudó erős kormányzatot, igazságosabb társadalmi elosztást, tisztességesebb népképviseletet, templomot és iskolát, teljesebb, igazabb jogállamiságot -  és képesek vagyunk-e  a közös cél érdekében közösen cselekedni és építkezni.

Annak idején Lakiteleken mi ebben a szellemben gyülekeztünk. Az elmúlt húsz év ezt a szellemiséget alaposan megtépázta, de volt négy esztendő az Orbán-kormány idején, amikor kedvező folyamatok indultak el, amikor születtek olyan intézkedések, amelyek megint okot adtak a bizakodásra. Most egy új Orbán-kormány van készülőben, súlyosabb helyzetben, de sok tapasztalattal, tudással, hazai és nemzetközi kapcsolatokkal gazdagabban.

Tisztában vagyunk vele, hogy ennek a szövetségnek a vezető ereje ma a FIDESZ, de tudjuk azt is, hogy az a bizonyos „magyar polgári szövetség" attól nyeri értelmét és erejét, hogy ott vagyunk valamennyien, a KDNP, a kisgazdák, a MAGOSZ, a Lungo Drom, a vállalkozók, a Fidelitas és nem utolsó sorban a Nemzeti Fórum, Lakitelek szellemiségével, az 1943-as Szárszói Konferencia és a két világháború között kibontakozott népi mozgalom gazdag hagyatékával -­­­­­ és valamennyien a keresztény Magyarország elkötelezettjeként.

Új korszakot kell nyitni!

Véget kell vetni annak, hogy néhány ezer gátlástalan karrierlovag, seftelő, hivatásos bandita és politikai bűnöző terrorizáljon tízmillió magyar állampolgárt és feleméssze országunk, népünk életerejét.

Alakulhatnak új pártok, másfajta szövetségek is nemzeti jelszavakkal, de meggyőződésünk, hogy kormányképes erőt, biztonságos politizálást, jövőt ígérő reális programot a mi Szövetségünk kínál. Ezért vagyunk itt, ebben a Szövetségben, ezért hiszünk ebben az összefogásban. Megbízható, stabil kormányzást, igényesebb és fegyelmezett parlamenti munkát a jövőben ennek a Szövetségnek az alapjairól ígérhetünk.

A nemzeti összefogás jegyében legyünk erősek a Parlamentben, az önkormányzatokban.

Küzdelmes jövő elé nézünk, de nincs kétségünk, hogy az erőteljes, egészséges és biztonságos Magyarországot meg lehet, meg tudjuk teremteni.

 

Budapest, 2010. március 10.

 

 

Lezsák Sándor
a Nemzeti Fórum elnöke 

Képtár


A Héjjas-nyárfa árnyékában című könyv bemutatója
2018. szeptember 19.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Áttekintő táblázatÁttekintő táblázat

Kereső
OK

Meghívók
Felhívás: Grillázs készítő verseny

Lakitelek Népfőiskola
Jelentkezési határidő:
2018. október 19.

Meghívó a RETÖRKI két új kötetének bemutatójára
Budapest, Polgárok Háza
2018. szeptember 3. 17.00
Tanévnyitó, harangszentelő és könyvtárátadó ünnepség

Csólyospálos
2018. szeptember 2. 17.00

További meghívókTovábbi meghívók

Lakitelek


TovábbTovább

Linkek

Magyar Országgyűlés

Nemzeti Fórum

Lakiteleki Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Linkek

kis-kunsag.jpg

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

Kereszténydemokrata Néppárt

Kisgazda Polgári Szövetség

Fidelitas

Lungo Drom

MAGOSZ

http://www.orologirepliche.it

 


HírekSzemélyesÍrások, interjúkOrszággyűlésVálasztókerületKéptárÉrdekességElérhetőség
© Lezsák Sándor - Webmester - Régi honlap - Oldaltérkép