Hírek
Személyes
Írások, interjúk
Országgyűlés
Választókerület
Képtár
Érdekesség
Elérhetőség
Hírek, aktualitások
A tavalyi bajnok megőrizte címét
2009. augusztus 31.

Az ünnep díjkiosztó ünnepséggel véget ért a Sakkozó Magyarok XIV. Világtalálkozója a Lakitelek Népfőiskolán. Az eseményen jelen volt Gyarmati Dezső, háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, a Nemzet Sportolója is.

A nyolcvankét éves sportemberről a házigazda Lezsák Sándor elmondta: Azt már eddig is tudtuk, hogy Gyarmati Dezső az egyetlen pólós, aki öt egymást követő olimpián részt vett és mindegyiken dobogóra állhatott. Mára viszont az is bebizonyosodott, hogy egyben ő minden idők legjobb vízilabdázója.

A világtalálkozó idei bajnoka, a címet tavaly is megszerző Reiss Tibor, a makói MSVSE sakkozója lett. A világtalálkozó történetében ő az egyetlen, aki meg tudta ismételni előző évi sikerét. Amennyiben a XV. világtalálkozón is sikerül elnyernie a bajnoki címet, örökre magáénak tudhatja a hatalmas vándorserleget - hangsúlyozta a közel kéthetes találkozót, valamint a díjkiosztó ünnepséget is levezető Seres László, a Bács-Kiskun Megyei Sakkszövetség főtitkára. A második helyet a debreceni Lengyel Ferenc, míg a harmadikat a partiumi (Románia) Szatmárnémetit képviselő Lévay Sorin szerezte meg.

A gyermek-verseny lány kategóriájában a zentai Lőrincz Renáta lett az első (abszolút bajnok) Ugyancsak ő nyerte a rejtvényfejtő versenyt is. Őt követte a második helyezett kanizsai Balázs Bettina és a harmadik helyet magáénak tudható szentesi Nagy Noémi.

A gyermek-verseny fiú kategóriájában a zentai Juhász Bence állhatott a képzeletbeli dobogó legmagasabb fokára. A második helyezésért járó serleget és jutalmat névrokona, a bugaci Juhász Bence, míg a harmadikat a kecskeméti Fetter Dénes vehette át.

A díjkiosztó ünnepséget a házgazda, egyben a világtalálkozó védnöke zárta. - Most is, de már az elmúlt esztendőkben a résztvevők részéről újra és újra előjött ez a mondat: Immár életünk része lett a sakkozóknak ez a sajátos hangulatot árasztó, megismételhetetlen találkozója. Igen. És nemcsak a sakkozóknak, de a Népfőiskola számára is. Úgy érzem, mára kialakult valamiféle stílusa ennek a nyolc-tíz napnak. Mert a vérbeli játékosok nemcsak akkor sakkoznak, amikor az asztalnál ülnek, hanem sakkoznak, amikor reggeliznek vagy ebédelnek, amikor mosakodnak, de sakkoznak kávézás közben is - fogalmazott a politikus. - Valóban, ez a világtalálkozó életünk részévé vált. De túl ezen az az igény is megjelenik benne, hogy mi itt, a Kárpát-medencében nem valamiféle békés egymás mellett élősködést, hanem a valóban békés egymás mellett élés környezetét tudjuk megteremteni. Ám ehhez épp azok a készségek, képességek szükségesek, melyeket épp a sakk adott a világnak - tette hozzá.


kis-kunsag.hu

 


Képtár


Kósa Lajos lakossági fóruma Kiskunfélegyházán
2019. május 3.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Áttekintő táblázatÁttekintő táblázat

Kereső
OK

Meghívók
Kölcsey Kör: Új arcok, régi harcok II.
Budapest, Polgárok Háza
2019. április 10. 18:00
XIX. Lakiteleki Filmszemle
A nevezési lapok és a filmek beküldési határideje: 2019. október 4.
Mindszenty szoboravatás és szentelő, valamint Mindszenty Emlékérem átadó

Petőfiszállás-Pálosszentkút kegytemploma 
2019. március 23. 10:30

További meghívókTovábbi meghívók

Lakitelek


TovábbTovább

Linkek

Linkek

Nemzeti Fórum

Lakiteleki Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Linkek

Linkek

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

Kereszténydemokrata Néppárt

Fidelitas

 

 


HírekSzemélyesÍrások, interjúkOrszággyűlésVálasztókerületKéptárÉrdekességElérhetőség
© Lezsák Sándor - Webmester - Régi honlap - Oldaltérkép