Hírek
Személyes
Írások, interjúk
Országgyűlés
Választókerület
Képtár
Érdekesség
Elérhetőség
Hírek, aktualitások
A választáson le kell zárni a múltat
2009. december 6.

Nemzeti összefogásra, tisztázott alapelvekre, erkölcsi normákra van szükség a jövő érdekében – jelentette ki Lezsák Sándor szombaton a fővárosi Uránia Nemzeti Filmszínházban. A polgári tábort erősítő Nemzeti Fórum negyedik országos gyűlésén az egyesület elnöke kijelentette: megerősítik szövetségesi szándékukat. Orbán Viktor levelében úgy fogalmazott, a fórum maga a rendszerváltozás.

A Fidesz szövetségi rendszerébe tartozó Nemzeti Fórum rendezvényén az öt évvel ezelőtti kettős állampolgárságról szóló népszavazásról a felvidéki Bartók Csaba Mert mibennünk zeng a lélek című kisfilmjével emlékeztek meg. Lezsák Sándor szerint a kettős állampolgárságnak csak akkor lesz a nemzet jövőjére nézve jótékony hatása, ha az állampolgárság létbiztonságot, az emberi élet egészséges feltételeit is jelenti. Az Országgyűlés fideszes alelnöke úgy vélekedett: az elmúlt évek megmutatták a balliberális erők alkalmatlanságát a nemzet szolgálatára, ezért kell új korszakot nyitni. „Rendet tenni a romokon, újjáépíteni és újraépíteni egy országot, közbizalmat és magyar honpolgári öntudatot, csak a nemzeti erők, a nemzet elkötelezett tagjainak szövetségében lehet – hangsúlyozta, egyértelművé téve: – a Nemzeti Fórum megerősíti szövetségesi szándékát mindazokkal, akik a nemzet szolgálatában egyesületünket egyenrangú társként fogadják el.”

Lezsák nyomatékosította, hogy „az erkölcs- és jogrendszert kell helyreállítani ahhoz, hogy működőképes legyen a gazdaság és a közösségi intézményrendszerek”.

Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője az MSZP választmányának ülésére utalva mondta: „Pár száz méterre, az MSZP székházában a múlt emberei a múlt listáját állítják össze. Olyan emberek szerepelnek ezen a listán, akiket jól ismerünk, hiszen az elmúlt nyolc évben megtanulhattuk tőlük, Magyarország számára ők a bizonytalanságot, a hanyatlást jelentik.” Az ellenzéki párt frakcióvezetője szerint a jól ismert szempárok mögött egyetlen ember húzódik meg, a gyűlölet karmestere, Gyurcsány Ferenc. A jövő évi választásokon le kell zárni a mögöttünk lévő periódust, a múlt embereit végleg a múltba kell utalni – tette hozzá.

Az országos gyűlésen beszédet mondott Széles Gábor nagyvállalkozó, az Echo Tv és lapunk tulajdonosa is. A különböző monopóliumokról és a médiáról szólva úgy fogalmazott: „Megtapasztaltuk, mit jelent az, amikor a baloldal kezében van szinte minden.” Meglátása szerint a baloldal tudatosan készül arra, hogy „ami eredményeket elértünk médiavonalon, azt is visszaszorítsák, megvannak erre a módszereik”. A következő ciklusbéli teendőkről szólva hangsúlyozta: a médián keresztül hétről hétre a kis eredményeket is sugallni kell, érezzék az emberek, megyünk előre.

A nagyvállalkozó beszédében kitért az ország szorult helyzetére, és a jövőben elvégzendő elsőrendű feladatokat is felsorolta. „Más elosztásra van szükség, a költségvetésben máshova kell tenni a hangsúlyt. Ez nem azt jelenti, hogy a következő kormány növelni szeretné a hiányt, hanem a források nagyobb mértékű koncentrációját kell véghezvinni, hogy meginduljon a növekedés és a munkahelyteremtés” – nyomatékosította Széles Gábor, bejelentve: a minap a Magyar Hírlapban ismertetett gazdasági koncepciójának törvényi előkészítését a Független Jogászfórum önként és ingyen vállalta.

Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek tudatosította, a morális válságot gazdasági csőd és esetlegesen államcsőd is követheti, mindebből a lelki megerősödés és a közösségi szemlélet emelhet ki bennünket.


Zsebők Csaba
Magyar Hírlap

 


Képtár


Karácsonyi szeretetebéd Kecskeméten
2018. december 24.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Áttekintő táblázatÁttekintő táblázat

Kereső
OK

Meghívók
Magyar szemmel - pályázati felhívás a rendszerváltás emlékezetére
Beküldési határidő: 2019. január 20.
Jótékonysági est a kárpátaljai Salánk ifjúsági házáért
Budapest, Duna Palota
2018. december 6. 18.00
Kölcsey Kör: Népfőiskola, 2019
Budapest, Polgárok Háza
2018. november 21. 18.00
További meghívókTovábbi meghívók

Lakitelek


TovábbTovább

Linkek

Magyar Országgyűlés

Nemzeti Fórum

Lakiteleki Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Linkek

kis-kunsag.jpg

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

Kereszténydemokrata Néppárt

Kisgazda Polgári Szövetség

Fidelitas

Lungo Drom

MAGOSZ

http://www.orologirepliche.it

 


HírekSzemélyesÍrások, interjúkOrszággyűlésVálasztókerületKéptárÉrdekességElérhetőség
© Lezsák Sándor - Webmester - Régi honlap - Oldaltérkép