Hírek
Személyes
Írások, interjúk
Országgyűlés
Választókerület
Képtár
Érdekesség
Elérhetőség
Hírek, aktualitások
Afrika Kollégium indult a Népfőiskolán
2017. április 4.

A hétvégén vette kezdetét az Afrika Kollégium elnevezésű képzés, amely többek között a magyar kormány Déli Nyitás stratégiájának részét képező Afrika-politikát kíséreli meg bemutatni a résztvevők számára, beleértve a stratégia célkitűzéseket és eszközrendszereket, a külgazdasági megfontolásokat, valamint a legfontosabb célországok sajátosságainak megismertetését.

A hivatalos megnyitót követően kezdődtek meg az ismeretterjesztő előadások. A hallgatók a terület neves szakértőinek bevonásával szervezett előadások, prezentációk és kiscsoportos műhelymunkák keretében sajátíthatták el a témához kapcsolódó alapismereteket.

A meghívott előadók között üdvözölhették a nigériai származású Esiobu Anayo Ágoston atyát is, aki jelenleg a Nyárlőrinci katolikus templom plébánosa.

Afrika Kollégium indult a Népfőiskolán

R. Obioma Nzewuji minisztertanácsos, ügyvivő úr a Nigériai Szövetségi Köztársaság Nagykövetségéről érkezett, országának legmagasabb rangú diplomáciai képviselője Magyarországon. A minisztertanácsos képekkel és statisztikákkal illusztrált előadásban mutatta be Nigériát. Elmondta, hogy országa soknemzetiségű, többnyelvű, több vallású ország, és rengeteg értékes hagyománnyal rendelkezik. Elmondása szerint a gazdaság stabilizálódik, nagy hangsúlyt fektetnek a kis- és középvállalkozások valamint a fiatal vállalkozók támogatására. Beszámolt a március 31-én megkötött oktatási megállapodásról is, melynek keretében Magyarország további ösztöndíjas egyetemi helyeket biztosít nigériai diákok számára.

Afrika Kollégium indult a Népfőiskolán

A minisztertanácsos előadásából kiderült, hogy több világhírű nigériai író művét magyarul is olvashatjuk.
R. Obioma Nzewuji a hungarikumokkal állította párhuzamba az előadásában bemutatott nigériai specialitásokat, többek között a magyar halászléhez hasonlítható a hagyományos paprikás harcsalevesük.

Lezsák Sándor, a Népfőiskola Alapítvány kuratóriumának elnöke, az Országgyűlés alelnöke elmondta, hogy a külügyi kormányzatnak határozott szándéka, hogy a világon mindenütt értékelhető és a nemzetünket erősítő kapcsolatokat szervezzen, és ennek része a Déli Nyitás. Az a Déli Nyitás, melynek keretében a magunk kis lehetőségével próbáljuk felkelteni az érdeklődést – hangsúlyozta az országgyűlési képviselő. Hozzátette, hogy az elkövetkezendő két évben szinte a térség minden országának a nagykövete tart majd előadást a Népfőiskolán.

Lizik-Varga Katalin

További fotóink ide kattintva megtekinthetők a képtárban


Képtár


Kézilabdapályát avattak Pálmonostorán
2018. június 14.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
16.00-17.00 Képviselői fogadóóra Kiskunmajsán
Áttekintő táblázatÁttekintő táblázat

Kereső
OK

Meghívók
Kölcsey Kör: Nem az ősöket kell követni, hanem azt, amit az ősök követtek

Budapest, Polgárok Háza
2018. május 16. 18.00 óra

Kölcsey Kör: A migrációról – másként

Kecskemét, Hírös Turisztikai Központ
2018. április 26. 18.00

Kölcsey Kör: Egymillió

Budapest, Polgárok Háza
2018. március 6. 18.00

További meghívókTovábbi meghívók

Lakitelek


TovábbTovább

Linkek

Magyar Országgyűlés

Nemzeti Fórum

Lakiteleki Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Linkek

kis-kunsag.jpg

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

Kereszténydemokrata Néppárt

Kisgazda Polgári Szövetség

Fidelitas

Lungo Drom

MAGOSZ

http://www.orologirepliche.it

 


HírekSzemélyesÍrások, interjúkOrszággyűlésVálasztókerületKéptárÉrdekességElérhetőség
© Lezsák Sándor - Webmester - Régi honlap - Oldaltérkép