Hírek
Személyes
Írások, interjúk
Országgyűlés
Választókerület
Képtár
Érdekesség
Elérhetőség
Hírek, aktualitások
Ahol nincs állástalan
2015. június 16.

Bócsa határában új gombatermesztő üzemet adtak át a napokban. A közel egymilliárd forintos beruházásból felépült épületkomplexum negyven embernek ad munkát.

A telep magába foglal egy 13 darabos, klimatizált laskagomba termesztésére alkalmas növényházat. A gombatermesztő házak könnyűszerkezetes konstrukcióban készültek, megfelelnek a hőszigetelésre és energiahatékonyságra vonatkozó hazai és európai előírásoknak.

A telepen csiperke-, és laskagombát termesztenek. Egy évben legalább 1000 tonna árut kíván a tulajdonos, a Gomba Unio Kft. a piacra szállítani. A telep átadásakor szervezett rendezvényen neves közéleti személyek vettek részt más meghívott üzleti partnerek mellett.

Ahol nincs állástalan

Az eseményen jelen volt Lezsák Sándor, a Magyar Parlament alelnöke, Kis Miklós Zsolt, agrár-vidékfejlesztési államtitkár, Font Sándor, országgyűlési képviselő, dr. Zombor Attila, a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal főigazgatója, Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke, Domján Gergely, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Bács-Kiskun Megyei elnöke. Az eseményt levezette Szőke-Tóth Mihály bócsai polgármester köszöntő beszédében elmondta, hogy Bócsán ma szinte nincs is munkanélküliség, ugyanis 150 ember ingázik más településekről a falu cégeihez. A település vállalkozóbarát önkormányzat, a vállalkozások pedig falubarát cégek. Azaz támogatják az önkormányzatot, amikor a falu vezetése anyagi igényeket fogalmaz meg.

Kis Miklós Zsolt, agrár-vidékfejlesztési államtitkár arra hívta fel a figyelmet, hogy az uniós projektek célja új munkahelyek teremtése. 70 milliárd forintot lehet a következő években a hazai kertészeti kultúrák fejlesztésére. Font Sándor országgyűlési képviselő azt hangsúlyozta, hogy képletesen szólva gomba módjára nőtt ki az országút mellett az új üzem. Az új támogatási rendszer nem a szántóföldi kultúrák fejlesztésében érdekelt cégeket segíti, hanem a kézimunka igényes ágazatokat. Megemlítette, hogy Bócsa és Soltvadkert között megépítenek egy új kerékpárutat, mely megkönnyíti a telepre dolgozni járó munkatársak közlekedését.

Hisz a Kert Magyarország álomban

Lezsák Sándor parlamenti alelnök azt mondta, hogy jó lenne buszra ültetni az összes képviselőt, és megmutatni, hogyan kell új zöldmezős beruházást létesíteni. A politikus elárulta, hogy hisz a Kert Magyarország álomban. Ez a települések népesség megtartó erejét segíti elő. Ahhoz azonban, hogy fennmaradjanak a falvaink képesség megtartó népességgel is kell rendelkeznünk. Azaz minél több gyermeket kell nevelniük a családoknak.

Barta Zsolt

(Forrás: BAON.hu)

Kapcsolódó fotóink ide kattintva megtekinthetők a képtárban


Képtár


Fülöp Sándor kiállításának megnyitója Lakiteleken
2018. december 1.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Áttekintő táblázatÁttekintő táblázat

Kereső
OK

Meghívók
Jótékonysági est a kárpátaljai Salánk ifjúsági házáért
Budapest, Duna Palota
2018. december 6. 18.00
Kölcsey Kör: Népfőiskola, 2019
Budapest, Polgárok Háza
2018. november 21. 18.00
Művészet és társadalom - Klebelsberg Hét
Budapest
2018. november 17-18.
További meghívókTovábbi meghívók

Lakitelek


TovábbTovább

Linkek

Magyar Országgyűlés

Nemzeti Fórum

Lakiteleki Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Linkek

kis-kunsag.jpg

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

Kereszténydemokrata Néppárt

Kisgazda Polgári Szövetség

Fidelitas

Lungo Drom

MAGOSZ

http://www.orologirepliche.it

 


HírekSzemélyesÍrások, interjúkOrszággyűlésVálasztókerületKéptárÉrdekességElérhetőség
© Lezsák Sándor - Webmester - Régi honlap - Oldaltérkép