Hírek
Személyes
Írások, interjúk
Országgyűlés
Választókerület
Képtár
Érdekesség
Elérhetőség
Hírek, aktualitások
Alkotótáborok Lakiteleken
2009. június 22.

A Lakitelek Alapítvány támogatásával - a Művészetbarátok Egyesülete - 1995-ben szervezte meg első Kárpát-medencei alkotótáborát a Népfőiskolán. Ez ideig Erdélyből tizenhat, Kárpátaljáról nyolc, Délvidékről tizenkilenc, a Felvidékről pedig hat festő-grafikus töltött két-két hetet a vadregényes Tisza-parton a Tőserdő romantikus világában, az alföldi tájon.

Budapestről ötvenheten, az ország más településeiről nyolcvanöten vettek részt az alkotótáborokban, vagyis a tizenöt tábornak összesen százkilencvenegy résztvevője volt.

Ebben az esztendőben a XVI. Lakiteleki Nemzetközi Képzőművészeti Alkotótábor június 14-től 28-ig fogadja az alkotókat: Balogh György Pécsről, Berecz Margit Ungvárról (Kárpátalja), Bozsik Ferenc Szabadkáról (Délvidék), Farkas Katalin Budapestről, Gerhauserné Havady Zsuzsa Budapestről, Hubert László Dusnokról, Kardos István Pécsről, Keszthelyi Irén Érdről, László Lilla Budapestről, Dr. Pintérné Ősz Amy Szombathelyről, Thury Ilona Dunakesziről, Vert. N Gabriella Csantavérről (Délvidék), Vig László Magyarkanizsáról (Délvidék) érkezik Lakitelekre.


A rajzolás, festés, fafaragás mellett látogatást tesznek az Ópusztaszeri Nemzeti Emlékparkba, ahol megtekintik a Feszty-körképet.A Múzeumok Éjszakája című programsorozat keretében Kecskeméten többek között a Bozsó Gyűjteménybe is látogatást tesznek. Megismerkednek Tiszaalpár és környéke történelmi múltjával és Helytörténeti
Gyűjteményével. Meghívást kaptak a környék legismertebb műgyűjtőjéhez, Pulai Sándorhoz is. Ihletadó lehet a pusztuló tanyák mellett megújuló porták sokfélesége, az itt-ott még érintetlen Tisza-part és a Tőserdő állat- és növényvilága.


Június 26-án, pénteken 11 órakor a Kölcsey házban kiállítás nyílik a két hét során készült alkotásokból. A közönséget Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, a Lakitelek Alapítvány Kuratóriumának elnöke köszönti, majd Polner Zoltán költő (Szeged) nyitja meg a tárlatot. Közreműködik Lukácsy Katalin Béres Ferenc-díjas színművész. A kiállítást egy hónapig tekinthetik meg az érdeklődők.Budapest, 2009. június 9.Geröly Tibor
Telefon/fax: 06-1/325-56-84

 Képtár


Kézilabdapályát avattak Pálmonostorán
2018. június 14.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Áttekintő táblázatÁttekintő táblázat

Kereső
OK

Meghívók
Kölcsey Kör: Nem az ősöket kell követni, hanem azt, amit az ősök követtek

Budapest, Polgárok Háza
2018. május 16. 18.00 óra

Kölcsey Kör: A migrációról – másként

Kecskemét, Hírös Turisztikai Központ
2018. április 26. 18.00

Kölcsey Kör: Egymillió

Budapest, Polgárok Háza
2018. március 6. 18.00

További meghívókTovábbi meghívók

Lakitelek


TovábbTovább

Linkek

Magyar Országgyűlés

Nemzeti Fórum

Lakiteleki Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Linkek

kis-kunsag.jpg

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

Kereszténydemokrata Néppárt

Kisgazda Polgári Szövetség

Fidelitas

Lungo Drom

MAGOSZ

http://www.orologirepliche.it

 


HírekSzemélyesÍrások, interjúkOrszággyűlésVálasztókerületKéptárÉrdekességElérhetőség
© Lezsák Sándor - Webmester - Régi honlap - Oldaltérkép