Hírek
Személyes
Írások, interjúk
Országgyűlés
Választókerület
Képtár
Érdekesség
Elérhetőség
Hírek, aktualitások
Arab diplomaták találkozója Kecskeméten
2011. június 9.

Kecskemét - Az arab diplomaták rendkívüli találkozója az 1967 óta Magyarországon élő szír származású fotóművész, Bahget Iskander kezdeményezésére jött létre, akit Lezsák Sándor az "arab világ rendkívüli és meghatalmazott magyarországi nagykövetének" nevezett.

- Az országok, nemzetek közötti hivatalos kapcsolatok mellett, annak mintegy kiegészítéseként mindig is létezett népi diplomácia. Tekintsük a mai alkalmat a népi diplomácia egy sajátos formájának, amikor vendégszerető magyarok vendégül látják arab barátaikat – foglalta össze annak a szerdai rendezvénynek a lényegét Lezsák Sándor, amelynek kapcsán az arab világ magyarországi diplomatái -, Algéria, Egyiptom, Kuwait, Libanon, Marokkó, Palesztina, Katar, Szaúd-Arábia, Tunézia, Jemen, Jordánia nagykövetei - látogattak Bács-Kiskun megyébe. Az Országgyűlés alelnöke a Lakiteleki Népfőiskolán fogadta a népes delegációt.

A találkozón a vendégek megismerkedhettek Tiszakécske és Lakitelek értékeivel, melyeket Kovács Ernő, illetve Felföldi Zoltán polgármester mutattak be. Balogh Levente, a Szentkirályi Ásványvíz Kft. tulajdonos- ügyvezetője beszélt a hazai piacvezető ásványvízről, majd a vendégek később a palackozó üzembe is ellátogattak. A tájékoztatók sorát Tokovics Tamás, Ópusztaszerről szóló beszámolója követte, majd Solymosi Bertold főszervező beszélt a július 15-17. között tartandó ópusztaszeri Nyeregszemle lovas találkozóról, ahová több tízezer vendéget várnak.

Az arab diplomaták rendkívüli találkozója az 1967 óta Magyarországon élő szír származású fotóművész, Bahget Iskander kezdeményezésére jött létre, akit Lezsák Sándor az "arab világ rendkívüli és meghatalmazott magyarországi nagykövetének" nevezett, aki a magyar ügy elkötelezett szolgálójának az arab világban.

A vendégek ezután ellátogattak Kecskemétre is, ahol a Városházán Bányai Gábor, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke, valamint Mák Kornél és Katonáné Szabó Gabriella alpolgármesterek fogadták őket.
Az elnök bemutatta Bács-Kiskun megyét a vendégeknek, majd hangsúlyozta: szeretnénk feltárni a diplomaták által képviselt országokkal azokat a kapcsolódási pontokat, amelyek új fejezetet nyithatnak a gazdasági, kulturális kapcsolatok terén. Ez az arab partnereknek is előnyös lehet, hiszen – utalt az elnök az iparban és a turisztikában folyó komoly fejlesztésekre – várhatóan Bács-Kiskun megye a következő évtizedekben a magyar gazdaság egyik mozgatórugója lesz.

Ezt követően Mák Kornél alpolgármester bejelentette, hogy a város kedvezően bírálta el Bahget Iskander pályázatát, amiben életműve könyvbeli megjelentetéséhez kért segítséget, és egymillió forint támogatásban részesíti a kötetet. Az erről szóló tanúsító okmányt Katonáné Szabó Gabriella alpolgármester adta át.

A diplomáciai testület nevében Mubarak Rashid Al-Boainin, Katar nagykövete köszönte meg a vendéglátást. Ahogy fogalmazott: az Iskandert övező elismerés és támogató légkör arról tanúskodik, hogy a magyarok szeretik az arabokat. A katari nagykövet erősítendő ezt a kapcsolatot bejelentette: ők is egymillió forintot adnak Bahget Iskander kötetéhez.

Az arab diplomaták találkozója kecskeméti városnézéssel - Katona József Színház, Cifrapalota - folytatódott, majd Bahget Iskander műtermében zárult.

(Forrás: Délmagyar.hu)


Képtár


Karácsonyi szeretetebéd Kecskeméten
2018. december 24.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Áttekintő táblázatÁttekintő táblázat

Kereső
OK

Meghívók
Magyar szemmel - pályázati felhívás a rendszerváltás emlékezetére
Beküldési határidő: 2019. január 20.
Jótékonysági est a kárpátaljai Salánk ifjúsági házáért
Budapest, Duna Palota
2018. december 6. 18.00
Kölcsey Kör: Népfőiskola, 2019
Budapest, Polgárok Háza
2018. november 21. 18.00
További meghívókTovábbi meghívók

Lakitelek


TovábbTovább

Linkek

Magyar Országgyűlés

Nemzeti Fórum

Lakiteleki Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Linkek

kis-kunsag.jpg

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

Kereszténydemokrata Néppárt

Kisgazda Polgári Szövetség

Fidelitas

Lungo Drom

MAGOSZ

http://www.orologirepliche.it

 


HírekSzemélyesÍrások, interjúkOrszággyűlésVálasztókerületKéptárÉrdekességElérhetőség
© Lezsák Sándor - Webmester - Régi honlap - Oldaltérkép