Hírek
Személyes
Írások, interjúk
Országgyûlés
Választókerület
Képtár
Érdekesség
Elérhetõség
Hrek, aktualitsok
Átadták a kiskunfélegyházi kórház új épületszárnyát
2017. februr 21.

Átadták a Bács-Kiskun Megyei Kórház kiskunfélegyházi telephelyének 1,3 milliárd forintból épített új épületszárnyát kedden. A kiskunfélegyházi új szárny megépítése nemcsak a helyiek életében, de a környezõ településeken, a kistérségben élõk számára is jelentõs beruházás.

Mészáros János, az egészségügyi ellátórendszer mûködtetéséért felelõs helyettes államtitkár emlékeztetett, a kórház 2012 decemberében került állami fenntartásba, és 2013 májusában integrálódott a Bács-Kiskun Megyei Kórház szervezeti struktúrájába.

Hangsúlyozta: a kórház az állami tulajdonba kerülésekor elveszített ellátási formáit mint funkciókat mára visszakapta.

Így indulhat be a kiskunfélegyházi kórházban - a mostani beruházásnak is köszönhetõen - az egynapos sebészet, a belgyógyászati nappali ellátás 12 ággyal, ugyanakkor sikerült megteremteni a 24 órás sürgõsségi betegellátás feltételeit is - mondta Mészáros János.

Átadták a kiskunfélegyházi kórház új épületszárnyát

A helyettes államtitkár újságírói kérdésre elmondta: a kórházfejlesztés megvalósítása - a különféle engedélyezési eljárások miatt - a tervezettnél tovább tartott, így a végösszeget már nem lehetett uniós támogatásból kifizetni.

Az adósság rendezéséig az épületet nem használhatta a kórház. Egy tavaly augusztusi kormányhatározat értelmében azonban a kiskunfélegyházi intézmény is részesült abból a csaknem 6 milliárd forint kiegészítõ uniós forrásból, amelyet egyes kórházak félbemaradt beruházásának, fejlesztésének befejezésére szánt a kormány - tette hozzá.

Átadták a kiskunfélegyházi kórház új épületszárnyát

Lezsák Sándor (Fidesz), az Országgyûlés alelnöke, a térség országgyûlési képviselõje az ünnepségen elmondta: az elmúlt öt évben országos szinten mintegy 332 milliárd forintot fordíthattak a kórházak fejlesztésekre. Az integrációs pályázatnak köszönhetõen a Bács-Kiskun Megyei Kórház csaknem 3 milliárd forintot kapott telephelyeinek fejlesztésére.     A kiskunfélegyházi új szárny megépítése nemcsak a helyiek életében, de a környezõ településeken, a kistérségben élõk számára is jelentõs beruházás - emelte ki a politikus.

Svébis Mihály, a Bács-Kiskun Megyei Kórház fõigazgatója elmondta: a kiskunfélegyházi kórház infrastrukturális beruházásra és géppark fejlesztésre több mint 600-600 millió forintot költhetett. Az összegbõl az intézmény régi ebédlõjének és mosdóinak helyére építették fel az új épületszárnyat, bõvítették a szakrendeléseket, megteremtették az egynapos sebészet és belgyógyászat legmodernebb feltételeit, valamint megújult a röntgenpark is.

Átadták a kiskunfélegyházi kórház új épületszárnyát

Ezzel a korábbinál sokkal több beteg magasabb szintû ellátása történhet meg helyben - fûzte hozzá.

Csányi József (Nemzeti Fórum), Kiskunfélegyháza polgármestere kiemelte: a kórházfejlesztéssel nem feledkeznek meg a betegellátás másik pillérérõl sem. Már dolgoznak egy olyan program létrehozásán, amely az önkormányzat által mûködtetett háziorvosi rendelõk fejlesztését tenné lehetõvé. A tervek szerint erre még az idén több tízmillió forintot fordíthat a város - közölte.

MTI

További fotóink ide kattintva megtekinthetõk a képtárban

 


Kptr


Kurultaj Kollégium a Népfõiskolán
2019. október 3-4.
Tovbbi kpekTovbbi kpek

Esemnynaptr
ttekint tblzatttekint tblzat

Keres
OK

Meghvk
Faluszépítõ Társaskör XI. összejövetele
Idõpont: 2019. december 17., 18 óra

Helyszín: Lakitelek, Mûvelõdési ház
Zoboralja Értékfeltáró Kollégium Zárókonferenciája
Idõpont: 2019. december 14., 10 óra

Helyszín: Pográny, Kultúrház
Képviselõi fogadóóra Kiskunfélegyházán
Idõpont: 2019. december 13., 16 óra

Helyszín: Polgármesteri Hivatal
Tovbbi meghvkTovbbi meghvk

Lakitelek


TovbbTovbb

Linkek

Linkek

Nemzeti Fórum

Lakiteleki Népfõiskola

MindszentyLogo.jpg

Linkek

Linkek

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

Kereszténydemokrata Néppárt

Fidelitas

 

 


HírekSzemélyesÍrások, interjúkOrszággyûlésVálasztókerületKéptárÉrdekességElérhetõség
© Lezsák Sándor - Webmester - Régi honlap - Oldaltérkép