Hírek
Személyes
Írások, interjúk
Országgyűlés
Választókerület
Képtár
Érdekesség
Elérhetőség
Hírek, aktualitások
Átadták a szarvasi Ótemplomi Szeretetszolgálat új szociális központját
2011. május 22.

Főként uniós pályázati forrásból újult meg a szarvasi Ótemplomi Szeretetszolgálat Alapszolgáltató Központja. Az intézmény avatóünnepsége előtt Hálaadó Istentiszteletet tartottak az Evangélikus Ótemplomban.

- Az Ótemplomi Szeretetszolgálat fönntartója a Magyarországi Evangélikus Egyház - mondta Csík Attila. Az intézmény gazdasági igazgatója hozzáfűzte, a közel 95 milliós uniós projekthez az egyházunk 20 millió forint önerőt biztosított, illetve az intézmény kvázi önerőként további 10 millió forinttal a meglévő klubépületet hozta rendbe.

Átadták a szarvasi Ótemplomi Szeretetszolgálat új szociális központját

A megújult társaégóban

Négy új szociális szolgáltatást indítunk: jelzőrendszeres házi segítségnyújtás, utcai szociális munka, fogyatékos és demens személyek nappali ellátása - ezáltal 13 egészségügyi és szociális szolgáltatást biztosítunk. (Az intézmény weblapja: www.szocialis.otemplom.eu.)

„Nagyon régóta vártunk már erre a napra - jelentette ki Lázár Zsolt igazgató-lelkész, projektvezető -, hogy szeretetszolgálatunk, mondhatni európai színvonalú legyen. S úgy gondolom, megfelelő épületbe költözött az a nagyon komoly szakmai munka - hetven magasan képzett munkatársunk van -, amelyet a városban végzünk."

Átadták a szarvasi Ótemplomi Szeretetszolgálat új szociális központját

Babák Mihály, Erdős Norbert és Lezsák Sándor

Kérdésünkre, Lezsák Sándor, a Magyar Országgyűlés alelnöke elmondta, elsősorban Tessedik Sámuel iránti tisztelete miatt érkezett Szarvasra. Hozzátette, immár 20 éve vezet egy népfőiskolát a Kárpát-medencében, és nagyon sokat tanult Tessediktől. "Ő olyan számomra, mint Balázs Ferenc, az erdélyi unitárius prédikátor, aki soha nem a problémát, hanem a feladatot nézte, és ez jellemező a szarvasi emberekre is" - véli.

Átadták a szarvasi Ótemplomi Szeretetszolgálat új szociális központját

Gáncs Péter

Gáncs Péter elnök-püspök beszédében kiemelte: mind a jeruzsálemi, mind a szarvasi templomban csodálatos hangszínen szólal meg a gyerekeknek éneke - mert a gyermeknek is helyük van a templomban és az egyházban is! Hozzátette, két évtizeddel a rendszerváltozás után vannak, akik még mindig azt kérdik: „Miért akar az egyház óvodákat, iskolákat, miért akar foglalkozni a jövendő nemzedékkel?". - Nem azért - válaszolta meg a kérdést Gáncs Péter -, hogy valami fajta hatalmat gyakoroljon, vagy a hatalmát terjessze ki, hanem azért, hogy azt a krisztusi szeretet plántáljuk a legkisebbek szívébe is, amitől az emberi élet értelmes, élhető és boldog lehet.

- Ez a beruházás 20 esztendő munkájának az eredménye - húzta alá avatóbeszédében Erdős Norbert kormánymegbízott -, és ez a fejlődéstörténet nyomon követhető mind az evangélikus gyülekezet és mind a lelkész úr munkáján. A közeljövőben átalakuló szociális szférában az önkormányzatok tevékenysége kisebb lesz, és növekedni fog a civilek, illetőleg az egyházak szerepe.

Átadták a szarvasi Ótemplomi Szeretetszolgálat új szociális központját

Patikatiszta mosoda

Erdős Norbert hírportálunknak elmondta, a jelenlegi állami feladatok egy része az önkormányzatoknál van - ilyen a gyámhivatal, az okmányirodák. Az utóbbi már 2012. január 1-től a kormányhivatal hatáskörébe fog tartozni.

Such Tamás

(Forrás: Hír6.hu)


Képtár


Nemzeti Fórum Országos Gyűlése
2019. március 2.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Áttekintő táblázatÁttekintő táblázat

Kereső
OK

Meghívók
Kölcsey Kör: Új arcok, régi harcok
Budapest, Polgárok Háza 
2019. február 20. 18:00
Magyar szemmel - pályázati felhívás a rendszerváltás emlékezetére
Beküldési határidő: 2019. január 20.
Jótékonysági est a kárpátaljai Salánk ifjúsági házáért
Budapest, Duna Palota
2018. december 6. 18.00
További meghívókTovábbi meghívók

Lakitelek


TovábbTovább

Linkek

Linkek

Nemzeti Fórum

Lakiteleki Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Linkek

Linkek

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

Kereszténydemokrata Néppárt

Fidelitas

 

 


HírekSzemélyesÍrások, interjúkOrszággyűlésVálasztókerületKéptárÉrdekességElérhetőség
© Lezsák Sándor - Webmester - Régi honlap - Oldaltérkép