Hírek
Személyes
Írások, interjúk
Országgyűlés
Választókerület
Képtár
Érdekesség
Elérhetőség
Hírek, aktualitások
Átvették a megbízólevelet
2014. április 17.

A parlamenti választás egyéni győztesei vették át megbízólevelüket tegnap Kecskeméten és Kiskunfélegyházán.

Tegnap a kecskeméti városházán, a választási bizottságok tagjainak jelenlétében átvette a megbízólevelét dr. Salacz László (Fidesz-KDNP), Kecskemét 1. számú egyéni választókerület, és dr. Zombor Gábor (Fidesz-KDNP), Kecskemét 2. számú egyéni választókerületének megválasztott országgyűlési képviselője.

Átvették a megbízólevelet

Salacz László (balra)

Mint ismert: dr. Salacz László választókerületében 20 558 szavazatot szerzett, ez a voksok 51,34 százaléka. Zombor Gáborra választókerületében 22 303-an szavaztak, Kecskemét polgármestere így a szavazatok 51,67 százalékával jutott be az Országgyűlésbe.

Kiskunfélegyházán is ünnepélyes keretek között vette át megbízólevelét tegnap Lezsák Sándor (Fidesz-KDNP), a 4. számú választókerület új országgyűlési képviselője dr. Szabó Józseftől, a választási bizottság elnökétől a városháza dísztermében. A dokumentum átadása előtt Szabó József ismertette az április 6-án megtartott országgyűlési választások eredményét. Mint mondta, a 74 117 választópolgárból 41 144-en voksoltak Bács-Kiskun megye 4. számú választókörzetében, ami 55,51 százalékos részvételi arányt jelent. Az érvényes szavazatok száma 40 559 volt. Az indulók közül Lezsák Sándor, a Fidesz-KDNP jelöltje kapta a legtöbb, 21 634 szavazatot.

Átvették a megbízólevelet

Lezsák Sándor (balra)

Az új Országgyűlés május 6-ig alakul meg, az alaptörvény értelmében ugyanis az alakuló ülést a köztársasági elnök hívja össze a választást követő 30 napon belüli időpontra. Időközben megújult az Országház alsóházi ülésterme is. Az új választási rendszer nyomán a jelenlegi parlamenti ciklusban 199-re csökken az egykori 386 fős Országgyűlés létszáma, így kevesebb ülőhelyet, de több szakértői páholyt alakítottak ki a 48 millió forintos beruházás során. A korábban túlzsúfolt helyiség szellősebbé vált. Tizenkét új, mobil miniszteri asztalt is építettek, az eredeti, 1902-ben átadottakkal azonos formában és díszítéssel. Ezek száma szükség esetén hattal bővíthető.

A terem páholyai új mellvédet kaptak, felhasználva azokat a díszítő jegyeket, amelyek az épület egészét jellemzik. Korábban a 436 ülőhely egy része csak a páholyokban fért el. Most 244 hely található a körüljárhatóvá vált patkóban, így nyolc szakértői páholy kialakítására nyílt mód. Az átalakított ülésterem nyolc helyet biztosít mozgáskorlátozottak számára, és már a miniszteri patkóig vezet a kerekes székkel is bejárható folyosó. Az ülésterem informatikai megújítása 13 millió forintba került.

Átvették a megbízólevelet

Zombor Gábor (balra)

A választáshoz kapcsolódó hír, hogy még valamivel több mint két hetük van az országgyűlési választáson indult jelölteknek és pártoknak arra, hogy eltávolítsák a kampány időszakában a közterületeken elhelyezett plakátjaikat. A választási törvény szerint a szavazás napjához képest egy hónapon belül, tehát május 6-án 16 óráig kell eltüntetni e plakátokat. A jogszabály szerint a plakátot annak kell eltávolítania, aki azt elhelyezte, vagy akinek érdekében elhelyezték. Ha a plakátokat nem távolítják el időben, az önkormányzatoknak kell eljárniuk ezen ügyben. Az önkormányzatok a határidő lejártát követően maguk is eltávolíthatják plakátokat, majd annak költségét kiszámlázhatják.

Könnyen előfordulhat, hogy a szabályosan kihelyezett plakátok mellett hamarosan újra megjelennek az illegális „vadragasztások", hiszen május 25-én európai parlamenti választást tartanak hazánkban is.

(Forrás: BAON.hu)


Képtár


Faluszépítő Társaskör negyedik összejövetele Lakiteleken
2018. december 13.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Áttekintő táblázatÁttekintő táblázat

Kereső
OK

Meghívók
Jótékonysági est a kárpátaljai Salánk ifjúsági házáért
Budapest, Duna Palota
2018. december 6. 18.00
Kölcsey Kör: Népfőiskola, 2019
Budapest, Polgárok Háza
2018. november 21. 18.00
Művészet és társadalom - Klebelsberg Hét
Budapest
2018. november 17-18.
További meghívókTovábbi meghívók

Lakitelek


TovábbTovább

Linkek

Magyar Országgyűlés

Nemzeti Fórum

Lakiteleki Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Linkek

kis-kunsag.jpg

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

Kereszténydemokrata Néppárt

Kisgazda Polgári Szövetség

Fidelitas

Lungo Drom

MAGOSZ

http://www.orologirepliche.it

 


HírekSzemélyesÍrások, interjúkOrszággyűlésVálasztókerületKéptárÉrdekességElérhetőség
© Lezsák Sándor - Webmester - Régi honlap - Oldaltérkép