Hírek
Személyes
Írások, interjúk
Országgyűlés
Választókerület
Képtár
Érdekesség
Elérhetőség
Hírek, aktualitások
Az MKP a Fidesz egyetlen partnere
2010. október 4.

Lezsák Sándor, az Országgyűlés fideszes alelnöke szerint a Fidesz "egyetlen" szlovákiai partnere a Magyar Koalíció Pártja, és ez meghatározza a Szlovákia irányában folytatott magyar külpolitikát is.

"A nemzetpolitikai törekvésekben egyeznek álláspontjaink" - jelentette ki Lezsák csütörtökön Pozsonyban azután, hogy találkozott Berényi Józseffel, az MKP elnökével, valamint a párt több vezetőjével.

A Híd párttal kapcsolatban Lezsák úgy vélte: a következő években sem lehet várni, hogy a Fidesz együttműködjön ezzel a magyar-szlovák tömörüléssel. "Elég nagy a fantáziám, de nem tudom elképzelni, hogy ez megtörténne" - mondta egy kérdésre válaszolva.

Bugár Béla a szlovák TASR hírügynökségnek ugyanakkor úgy nyilatkozott: a Híd és a Fidesz között egyelőre nincs hivatalos kapcsolat, de "tárgyalások folynak". Szerinte ezt bizonyítja az ő csütörtöki nem hivatalos beszélgetése Lezsák Sándorral, aki a programjait egészségügyi okok miatt lemondó Kövér László, az Országgyűlés elnöke helyett érkezett a visegrádi négyek parlamenti elnökeinek pozsonyi találkozójára. Bugár bízik abban, hogy hivatalos találkozó is lesz. "Nem kell félni, mi megtaláljuk az utat" - jelentette ki.

Az Országgyűlés alelnöke cáfolta, hogy találkozott volna Bugár Bélával. "Ez szemenszedett hazugság. Én Bugár Bélával sem ma, sem tegnap, sem az utóbbi hónapokban nem találkoztam, nem beszéltem" - reagált a hírre Lezsák Sándor.

Az Országgyűlés alelnöke és az MKP képviselői között lezajlott megbeszélés napirendjén a szlovákiai államnyelvtörvény, illetve a kettős állampolgárság kérdése is szerepelt. A nyelvtörvényt mindkét fél rossznak, elfogadhatatlannak minősítette.

Az állampolgársági törvénnyel kapcsolatban Lezsák azt mondta, hogy Budapest várja Pozsony javaslatait. Az MKP elnöke szerint a megoldás nyitott.

Berényi hangsúlyozta: az MKP részt kíván venni a probléma megoldásában. Örömét fejezte ki afelett, hogy a párt meghívást kapott a  Magyar Állandó Értekezlet következő ülésére. Lezsák azt mondta, hogy az ülésre várhatóan még karácsony előtt sor kerül.

Az MKP elnöke azt is elmondta, hogy pártja a többi magyarországi párttal is szeretné felvenni a hivatalos kapcsolatot.

(Elhangzott a Duna TV Híradójának 2010. szeptember 30-i adásában)


Képtár


Nemzeti Fórum Országos Gyűlése
2019. március 2.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Áttekintő táblázatÁttekintő táblázat

Kereső
OK

Meghívók
Kölcsey Kör: Új arcok, régi harcok
Budapest, Polgárok Háza 
2019. február 20. 18:00
Magyar szemmel - pályázati felhívás a rendszerváltás emlékezetére
Beküldési határidő: 2019. január 20.
Jótékonysági est a kárpátaljai Salánk ifjúsági házáért
Budapest, Duna Palota
2018. december 6. 18.00
További meghívókTovábbi meghívók

Lakitelek


TovábbTovább

Linkek

Linkek

Nemzeti Fórum

Lakiteleki Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Linkek

Linkek

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

Kereszténydemokrata Néppárt

Fidelitas

 

 


HírekSzemélyesÍrások, interjúkOrszággyűlésVálasztókerületKéptárÉrdekességElérhetőség
© Lezsák Sándor - Webmester - Régi honlap - Oldaltérkép