Hírek
Személyes
Írások, interjúk
Országgyűlés
Választókerület
Képtár
Érdekesség
Elérhetőség
Hírek, aktualitások
Az önkéntes tűzoltóságok fejlesztése kiemelten fontos feladat
2017. március 6.

Negyedszer rendeztek Hagyományőrző Tűzoltó Konferenciát a hétvégén, a rendezvénynek a Lakitelek Népfőiskola adott otthont. – Az élet egyik kulcsszava a biztonság. A biztonság kulcsszava pedig a veszélytudat. Megkülönböztetünk egészséges, nemzeti veszélytudatot, illetve közösségi és egyéni veszélytudatot.

Különösen fontosnak tartom, hogy a gyerekekben mielőbb kialakuljon az egészséges egyéni veszélytudat. Ebben a szülők és a pedagógusok mellett nagy szerepük van a mostani konferencia résztvevőinek is – fogalmazott köszöntőjében Lezsák Sándor házigazda. A népfőiskola kurátora azt is fontosnak tartja, hogy a Lakiteleki Népfőiskola támogassa és szolgálja a tűzoltó egyesületeket.

Dr. Farkasinszki Lóránt tűzoltó ezredes, megyei igazgató mérföldkőnek tartja a konferenciát. – Fontosnak tartom, hogy a hagyományőrzés gondolata tovább erősödjön a megyében. A tűzoltók ereje a közösségben rejlik. A legfontosabb ismérvünk, hogy olyan közösség vagyunk, amely egyaránt tesz a lakosokért és egymásért. Közös bennünk a cél, az indíttatás, közös a hagyományunk és a kultúránk. Azért tartom az egyik legfontosabb feladatnak a hagyományaink őrzését, mert olyan alapérték, amiből tovább lehet lépni. A jelen korban csak akkor tudunk megfelelni a kihívásoknak, ha tudjuk, hogy honnan jöttünk – hangsúlyozta az ezredes.

Az önkéntes tűzoltóságok fejlesztése kiemelten fontos feladat

– Ha körülnézünk a népfőiskolán, mindenhonnan a közösség erősítése, a hagyományőrzés tekint vissza ránk. Úgy gondolom, hogy a tűzoltóságon belül is nagyon fontos a hagyományőrzés és a közösség összetartása – mondta előadásában Dobson Tibor tűzoltó dandártábornok, a Magyar Tűzoltószövetség elnöke.

Költséghatékony védelem

Dobson Tibor szerint szervezetük felfelé ívelő pályán halad, amiben különösen nagy szerepük van az önkéntes tűzoltóságoknak. A hazánkban működő 767 önkéntes egyesület fejlesztése és gyarapítása az egyik legfontosabb feladat. Az önkéntes tűzoltóságok működtetése ugyanis a legköltséghatékonyabb megoldás a települések védelmére. Ebben az állam is partner. Ezt bizonyítja, hogy tavaly mintegy 600 millió forinttal támogatta a szövetség működését. A dandártábornok arról is beszélt, hogy 2020-ban lesz a szövetség 150 éven éves. Arra törekszenek, hogy egy zökkenőmentesen működő szövetséget alkossanak, amit jó szívvel adhatnak át a fiataloknak.

baon.hu


Képtár


Kurultaj Kollégium a Népfőiskolán
2019. október 3-4.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Áttekintő táblázatÁttekintő táblázat

Kereső
OK

Meghívók
Faluszépítő Társaskör XI. összejövetele
Időpont: 2019. december 17., 18 óra

Helyszín: Lakitelek, Művelődési ház
Zoboralja Értékfeltáró Kollégium Zárókonferenciája
Időpont: 2019. december 14., 10 óra

Helyszín: Pográny, Kultúrház
Képviselői fogadóóra Kiskunfélegyházán
Időpont: 2019. december 13., 16 óra

Helyszín: Polgármesteri Hivatal
További meghívókTovábbi meghívók

Lakitelek


TovábbTovább

Linkek

Linkek

Nemzeti Fórum

Lakiteleki Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Linkek

Linkek

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

Kereszténydemokrata Néppárt

Fidelitas

 

 


HírekSzemélyesÍrások, interjúkOrszággyűlésVálasztókerületKéptárÉrdekességElérhetőség
© Lezsák Sándor - Webmester - Régi honlap - Oldaltérkép