Hírek
Személyes
Írások, interjúk
Országgyűlés
Választókerület
Képtár
Érdekesség
Elérhetőség
Hírek, aktualitások
Az ország a saját lábára tudott állni
2014. február 21.

A kétharmados parlamenti többség megszerzésével 2010-ben olyan ország kialakításába kezdett a kormány, amely 1987-ben a lakiteleki nyilatkozatban is szerepelt – erről beszélt tegnap Lezsák Sándor a Nemzeti Fórum kampánynyitó rendezvényén a lakiteleki művelődési házban.

A Fidesz–KDNP egyéni képviselőjelöltje azzal folytatta, 1987-ben a valóságra akartak választ adni, és a mai kormány politikájának is ez a lényege.

Az ország a saját lábára tudott állni

Lezsák Sándor és Rétvári Bence a lakiteleki fórumon (Fotó: Kövesdi Andrea)

Mint mondta, 1990-ben és utána sem kapták meg a felhatalmazást, hogy átszervezzék az országot. Négy éve viszont megkapták a lehetőséget, amellyel tisztességgel élt a kétharmados törvényhozás. Lezsák kiemelte, az elmúlt években és a következő parlamenti ciklusban is csapatmunkával bizonyítottak és kívánnak bizonyítani Bács-Kiskun megye lakói számára is.

V. Németh Zsolt vidékfejlesztési államtitkár emlékeztetett arra, hogy Lezsák Sándor nevéhez fűződik az elmúlt ciklusban elfogadott nemzeti lovasprogram, a hungarikum-program és a tanyaprogram. Azt mondta, a következő négy évben mindenképpen el kellene indítani egy népfőiskolai programot, ebben támogatja Lezsák Sándort.

A politikus arra is kitért, hogy az előző parlamentekkel szemben a 2010-ben felálló Fidesz–KDNP-s többségű törvényhozás a bizalmi elv jegyében állt a jogszabályokhoz, vagyis olyan törvényeket hozott, amelyek valóban az emberek érdekeit szolgálják.

Rétvári Bence, a közigazgatási és igazságügyi tárca államtitkára hangsúlyozta, a jobboldali kormány négyéves munkája során elérte azt, hogy az ország a saját lábára tudott állni. Idézte Gyurcsány Ferenc egyik nyilatkozatát, amely szerint aközött kell választani, hogy az ország nyugatra vagy keletre tartson. Rétvári erre azt mondta, az országnak ebben nincs szüksége választásra, nincs megfelelési kényszere.

Bíró Zoltán, a Rendszerváltás Történetét Kutató Intézet és Archívum főigazgatója azt mondta, a Fidesz–KDNP-kormány legnagyobb eredménye, hogy nemzeti öntudatra ébresztette az országot. Szerinte ha újra tud nyerni a pártszövetség, ez a nemzeti öntudat stabillá válik.

Pindroch Tamás

(Forrás: Magyar Hírlap.hu)


Képtár


Szent II. János Pál pápa vérereklyéjének megáldása Izsákon
2018. október 14.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Áttekintő táblázatÁttekintő táblázat

Kereső
OK

Meghívók
Keleti Nyelveket Ismertető tanfolyamok
Kezdő szinten: azeri, belarusz, grúz, kazah és haladó szinten: belarusz nyelvből.
Jelentkezési határidő: 2018. október 22.
Felhívás: Grillázs készítő verseny

Lakitelek Népfőiskola
Jelentkezési határidő:
2018. október 19.

Puszták Aranya c. kiállítás megnyitója
Kápolnásnyék
2018. október 13. 11.00
További meghívókTovábbi meghívók

Lakitelek


TovábbTovább

Linkek

Magyar Országgyűlés

Nemzeti Fórum

Lakiteleki Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Linkek

kis-kunsag.jpg

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

Kereszténydemokrata Néppárt

Kisgazda Polgári Szövetség

Fidelitas

Lungo Drom

MAGOSZ

http://www.orologirepliche.it

 


HírekSzemélyesÍrások, interjúkOrszággyűlésVálasztókerületKéptárÉrdekességElérhetőség
© Lezsák Sándor - Webmester - Régi honlap - Oldaltérkép