Hírek
Személyes
Írások, interjúk
Országgyűlés
Választókerület
Képtár
Érdekesség
Elérhetőség
Az MSZP segített Dávidéknak

 

Továbbra is Herényi Károlyt kell az MDF frakcióvezetőjének tekinteni - erről döntött a parlament ügyrendi bizottsága tegnap az MSZP-s képviselők és az MDF-es Karsai Péter igen szavazatával. A döntés 6-5 arányban született. Az ügy Szili Katalin házelnök kérésére került a bizottság elé, miután október 11-én a fórum frakciójának többsége, kilenc lakiteleki képviselő frakcióvezető-helyettessé választotta Ékes Józsefet és visszahívta posztjáról Herényit, aki azonban ezt a döntést nem ismerte el jogszerűnek. Mindkét fél levelet írt Szili Katalinnak. A bizottsági vitában kiderült, hogy a Fidesz és az SZDSZ jogszerűnek tekinti Herényi leváltását, azt támogatták, hogy Ékes Józsefet ismerjék el frakcióvezető-helyettesnek, amíg az MDF-es képviselők meg nem választják új vezetőjüket. Az MSZP viszont a vitában az ügyrendi bizottság korábbi állásfoglalására hivatkozott, ami szerint ilyen esetekben a frakcióvezető bejelentése az irányadó (Herényi álláspontja, hogy nem született személyi döntés október 11-én).


A bizottság döntését kommentálva Ékes József - aki a szintén lakiteleki Csampa Zsolt és Font Sándor társaságában részt vett a testület tegnapi tanácskozásán - utalt az ügyrendi bizottság korábbi állásfoglalására, amely szentesítette Herényi egyszemélyi döntését az „ötök" MDF-frakcióból való kizárásáról. Mint mondta, meglehet, hogy további kizárások történnek a fórum frakciójában az ügyrendi bizottság döntési mechanizmusa alapján. Salamon László, a bizottság fideszes alelnöke a Szili-Dávid-tengelyt emlegette, mondván, az most jól működött, az MSZP és az MDF ki tudta erőltetni a testület jogellenes állásfoglalását. A bizottsági ülést megelőzően Font Sándor, az MDF frakciójából kizárt „ötök" egyike már a bizottság ülése előtt Szili Katalin és Dávid Ibolya összjátékáról beszélt.


- Dávid Ibolya folyamatosan kér valamit, a baloldalon Szili Katalin folyamatosan teljesít - fogalmazott a lakiteleki képviselő. Úgy vélte, Dávid Ibolya küldetése a jobboldalon az, hogy megakadályozza a Fidesz által vezetett szövetség kétharmados többségű győzelmét 2006-ban. Erre reagálva az MDF vezetése viszszautasította az MDF-MSZP közötti állítólagos paktumról szóló kijelentést. Közleményükben jelzik: árulónak tartják a lakitelekieket. Szili Katalin nem kívánt nyilatkozni az ügyben. Lapzártánk után rendkívüli frakcióülést hívtak össze az MDF-ben, ahol információink szerint - távollétükben - több lakiteleki honatya kizárásáról születhet döntés. Úgy tudjuk, Lezsák Sándor és Balogh László kizárása a legvalószínűbb.


Tábori Gabriella
Magyar Nemzet

 

Képtár


Kecskeméti Kurázsi Táncműhely látogatása a Népfőiskolán
2018. május 13.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Áttekintő táblázatÁttekintő táblázat

Kereső
OK

Meghívók
Kölcsey Kör: Nem az ősöket kell követni, hanem azt, amit az ősök követtek

Budapest, Polgárok Háza
2018. május 16. 18.00 óra

Kölcsey Kör: A migrációról – másként

Kecskemét, Hírös Turisztikai Központ
2018. április 26. 18.00

Kölcsey Kör: Egymillió

Budapest, Polgárok Háza
2018. március 6. 18.00

További meghívókTovábbi meghívók

Lakitelek


TovábbTovább

Linkek

Magyar Országgyűlés

Nemzeti Fórum

Lakiteleki Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Linkek

kis-kunsag.jpg

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

Kereszténydemokrata Néppárt

Kisgazda Polgári Szövetség

Fidelitas

Lungo Drom

MAGOSZ

http://www.orologirepliche.it

 


HírekSzemélyesÍrások, interjúkOrszággyűlésVálasztókerületKéptárÉrdekességElérhetőség
© Lezsák Sándor - Webmester - Régi honlap - Oldaltérkép