Hírek
Személyes
Írások, interjúk
Országgyűlés
Választókerület
Képtár
Érdekesség
Elérhetőség
Az MSZP segített Dávidéknak

 

Továbbra is Herényi Károlyt kell az MDF frakcióvezetőjének tekinteni - erről döntött a parlament ügyrendi bizottsága tegnap az MSZP-s képviselők és az MDF-es Karsai Péter igen szavazatával. A döntés 6-5 arányban született. Az ügy Szili Katalin házelnök kérésére került a bizottság elé, miután október 11-én a fórum frakciójának többsége, kilenc lakiteleki képviselő frakcióvezető-helyettessé választotta Ékes Józsefet és visszahívta posztjáról Herényit, aki azonban ezt a döntést nem ismerte el jogszerűnek. Mindkét fél levelet írt Szili Katalinnak. A bizottsági vitában kiderült, hogy a Fidesz és az SZDSZ jogszerűnek tekinti Herényi leváltását, azt támogatták, hogy Ékes Józsefet ismerjék el frakcióvezető-helyettesnek, amíg az MDF-es képviselők meg nem választják új vezetőjüket. Az MSZP viszont a vitában az ügyrendi bizottság korábbi állásfoglalására hivatkozott, ami szerint ilyen esetekben a frakcióvezető bejelentése az irányadó (Herényi álláspontja, hogy nem született személyi döntés október 11-én).


A bizottság döntését kommentálva Ékes József - aki a szintén lakiteleki Csampa Zsolt és Font Sándor társaságában részt vett a testület tegnapi tanácskozásán - utalt az ügyrendi bizottság korábbi állásfoglalására, amely szentesítette Herényi egyszemélyi döntését az „ötök" MDF-frakcióból való kizárásáról. Mint mondta, meglehet, hogy további kizárások történnek a fórum frakciójában az ügyrendi bizottság döntési mechanizmusa alapján. Salamon László, a bizottság fideszes alelnöke a Szili-Dávid-tengelyt emlegette, mondván, az most jól működött, az MSZP és az MDF ki tudta erőltetni a testület jogellenes állásfoglalását. A bizottsági ülést megelőzően Font Sándor, az MDF frakciójából kizárt „ötök" egyike már a bizottság ülése előtt Szili Katalin és Dávid Ibolya összjátékáról beszélt.


- Dávid Ibolya folyamatosan kér valamit, a baloldalon Szili Katalin folyamatosan teljesít - fogalmazott a lakiteleki képviselő. Úgy vélte, Dávid Ibolya küldetése a jobboldalon az, hogy megakadályozza a Fidesz által vezetett szövetség kétharmados többségű győzelmét 2006-ban. Erre reagálva az MDF vezetése viszszautasította az MDF-MSZP közötti állítólagos paktumról szóló kijelentést. Közleményükben jelzik: árulónak tartják a lakitelekieket. Szili Katalin nem kívánt nyilatkozni az ügyben. Lapzártánk után rendkívüli frakcióülést hívtak össze az MDF-ben, ahol információink szerint - távollétükben - több lakiteleki honatya kizárásáról születhet döntés. Úgy tudjuk, Lezsák Sándor és Balogh László kizárása a legvalószínűbb.


Tábori Gabriella
Magyar Nemzet

 

Képtár


Szent II. János Pál pápa vérereklyéjének megáldása Izsákon
2018. október 14.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Áttekintő táblázatÁttekintő táblázat

Kereső
OK

Meghívók
Keleti Nyelveket Ismertető tanfolyamok
Kezdő szinten: azeri, belarusz, grúz, kazah és haladó szinten: belarusz nyelvből.
Jelentkezési határidő: 2018. október 22.
Felhívás: Grillázs készítő verseny

Lakitelek Népfőiskola
Jelentkezési határidő:
2018. október 19.

Puszták Aranya c. kiállítás megnyitója
Kápolnásnyék
2018. október 13. 11.00
További meghívókTovábbi meghívók

Lakitelek


TovábbTovább

Linkek

Magyar Országgyűlés

Nemzeti Fórum

Lakiteleki Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Linkek

kis-kunsag.jpg

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

Kereszténydemokrata Néppárt

Kisgazda Polgári Szövetség

Fidelitas

Lungo Drom

MAGOSZ

http://www.orologirepliche.it

 


HírekSzemélyesÍrások, interjúkOrszággyűlésVálasztókerületKéptárÉrdekességElérhetőség
© Lezsák Sándor - Webmester - Régi honlap - Oldaltérkép