Hírek
Személyes
Írások, interjúk
Országgyűlés
Választókerület
Képtár
Érdekesség
Elérhetőség
Hírek, aktualitások
Bács-Kiskun megyei Mozgáskorlátozottak Fóruma
2015. szeptember 14.

A Bács-Kiskun Megyei Mozgáskorlátozottak Egyesülete a lakiteleki Népfőiskola, a Nemzeti Fórum és Lezsák Sándor az Országgyűlés alelnöke támogatásával idén szeptemberben is a Népfőiskolán tartotta kétnapos fórumát.

„Néha muszáj elengedned az aggódást, az elégedetlenkedést, a kételkedést. Kezdj el hinni abban, hogy a dolgok működni fognak, még ha nem is egészen úgy, ahogy eredetileg elképzelted; de pontosan úgy, ahogyan működniük kell.”

Bács-Kiskun megyei Mozgáskorlátozottak Fóruma

A fórum programfüzete ezzel a fenti idézettel köszöntötte a résztvevőket.

Bács-Kiskun megye 40 településéről közel 100 csoporttitkár, elnökségi tag, felügyelő bizottsági tagok és aktivisták vettek részt ezen a rendezvényen.  Az itt hallott információkat a településükön megtartott csoport összejöveteleken juttatják el sorstársaiknak.

Szeptember 9-én, szerdán már korán reggel elfoglalták szobáikat azok a résztvevők, akik szállást is kértek. A megnyitó előtt, regisztráció közben kávé és némi harapnivaló várta a közelről és messziről érkezőket.

A Bács-Kiskun megyei Kormányhivatal Családtámogatási és Társadalombiztosítási Főosztály főosztályvezetője Labancz Attila mondta el a támogatási és biztosítási változásokat. Ezt követően Dr. Macsári Mária a BKKM-i Kormányhivatal Rehabilitációs Szakigazgatási Szerv vezetője az ellátásokról, leszázalékolásokról, a közlekedő képesség vizsgálatáról és az ezeket érintő kérdésekről beszélt.

Bekéné Kulai Éva rehabilitációs mentor tartott előadást a megváltozott munkaképességűek helyzetéről és segítséget nyújtott a munka világába való visszatéréshez.

Előadása után András Anita a Rehab Zrt. területi képviselője és munkatársai adtak felvilágosítást a segédeszközök kiírásától a szervizelésig tartó folyamatról, a kihordási időről, a jogosultságról és ide vágó egyéb fontos információkról.

Bács-Kiskun megyei Mozgáskorlátozottak Fóruma

Délután a Bács-Kiskun Megyei Mozgáskorlátozottak Egyesülete elnökségi ülést tartott, ahol meghívottként Szakály József a MEOSZ főtitkára a MEOSZ jelenéről és jövőjéről beszélt. Hanó Mihály az egyesület elnöke beszámolt az idei hat nyertes pályázatunkról és az elnyert összegek felhasználásáról.

Az elnökségi tagok szavaztak a Mozgáskorlátozottak Bács-Kiskun Megyei Egyesület nyaralójának előtető zsindelyezéséről, az egy millió forint vagyonunk lekötéséről tartalék címén és az irodai dolgozók jutalmazásáról egy közös vacsora erejéig.

Az este a kikapcsolódásról szólt, melyet az Orgovány Gyöngyszemei hastáncos csoport és a kerekesszékes Gördülő Tánccsoport fellépése tett emlékezetessé.

Másnap Dr. Lakó Anita BKKM-i Kormányhivatal fogyasztóvédelmi felügyelőségének vezetője tartott előadást, őt követte Dr. Tóth Edina az Egyenlő Bánásmód Hatóság Bács-Kiskun megyei referense. Végül Szilágyi József rendőr hadnagy, a Kecskeméti Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályának baleset-megelőzési előadója, mire kell leginkább figyelni, hogy megelőzzük a baleseteket.

Hanó Mihály zárszavában megköszönte Lezsák Sándornak és a Népfőiskola munkatársainak, hogy térítésmentes lehetőséget kaptak a Népfőiskola nagyrészt akadálymentesített helyiségeiben megtartani kétnapos fórumukat. Kiemelte, hogy a sok új információ mellett nagyon jól érezték magukat; fontosnak tartja, hogy több időt együtt töltve, egymást jobban megismerve hatékonyabban tudnak segíteni a csoportjaikban.

-LE-         


Képtár


Fülöp Sándor kiállításának megnyitója Lakiteleken
2018. december 1.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Áttekintő táblázatÁttekintő táblázat

Kereső
OK

Meghívók
Jótékonysági est a kárpátaljai Salánk ifjúsági házáért
Budapest, Duna Palota
2018. december 6. 18.00
Kölcsey Kör: Népfőiskola, 2019
Budapest, Polgárok Háza
2018. november 21. 18.00
Művészet és társadalom - Klebelsberg Hét
Budapest
2018. november 17-18.
További meghívókTovábbi meghívók

Lakitelek


TovábbTovább

Linkek

Magyar Országgyűlés

Nemzeti Fórum

Lakiteleki Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Linkek

kis-kunsag.jpg

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

Kereszténydemokrata Néppárt

Kisgazda Polgári Szövetség

Fidelitas

Lungo Drom

MAGOSZ

http://www.orologirepliche.it

 


HírekSzemélyesÍrások, interjúkOrszággyűlésVálasztókerületKéptárÉrdekességElérhetőség
© Lezsák Sándor - Webmester - Régi honlap - Oldaltérkép