Hírek
Személyes
Írások, interjúk
Országgyűlés
Választókerület
Képtár
Érdekesség
Elérhetőség
Hírek, aktualitások
Balog Zoltán: a kormánypártok egy közösséget képviselnek
2012. február 25.

Az államtitkár mellett Lezsák Sándor és Réthelyi Miklós is felszólalt a  Nemzeti identitás, keresztény identitás című rendezvényen, Lakiteleken.

Az államtitkár mellett Lezsák Sándor és Réthelyi Miklós is felszólalt a Nemzeti identitás, keresztény identitás című rendezvényen, Lakiteleken.

Az elmúlt húsz év legfontosabb politikai, közéleti teljesítménye, hogy a kormánypártok ma elsősorban értékalapú, valóságos közösséget képviselnek - mondta Balog Zoltán, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium felzárkózásért felelős államtitkára szombaton Lakiteleken.

"Soha sem úgy tekintettünk a választóinkra, hogy ők a holdudvar, a hátország vagy egy lobbicsoport, hanem egy olyan közösség képviseletében gondolkozunk, amelynek megvan a saját elképzelése a világról" - mondta az államtitkár a Lakiteleki Népfőiskolán a Nemzeti identitás, keresztény identitás címmel az Apor Vilmos, a Balázs Ferenc, valamint a Szent-Györgyi Albert Kollégium hallgatói előtt tartott előadásában.

A Fidesz ma alapvetően kereszténydemokrata politikai filozófia alapján áll, de ez nem volt mindig így, ehhez kellett az átalakulás - hangsúlyozta az államtitkár. Véleménye szerint 1990-ben "ránk kényszerítették azt a pártstruktúrát, amely Nyugat-Európában létezett.

"Magyarországon baloldali párt egyáltalán nincs, mert amelyik annak nevezi magát, az egy neoliberális érdekcsoport" - tette hozzá.
Álláspontja szerint a kormánypártok köreiben találhatók tisztességes baloldali, szociáldemokrata gondolkodású emberek, nemzeti szabadelvűek, valamint nemzeti radikálisok is.

Balog Zoltán előadásában kiemelte: a keresztény identitásnak és a nemzeti identitásnak fontos a viszonya. "A keresztény hit az egyetlen olyan életszemlélet, az egyetlen olyan életgyakorlat, amelyik képes megőrizni az identitásunkat" - fűzte hozzá.
A keresztény identitás nemzeti identitás nélkül kozmopolitizmus, a nemzeti identitás kereszténység nélkül meg pogányság - mondta az államtitkár.

A népfőiskola keresztény panteonjában felavatták Apor Vilmos püspök mellszobrát, amelyet Lantos Györgyi szobrászművész készített.

Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke a szobornál elmondott beszédében hangsúlyozta: a panteonba látogató emberekben megmozdul egy gondolat, megerősödik, és összeáll az az erő, amelyre "oly nagy szükségünk van ebben az Európában most, amikor nem áldozatok akarunk lenni, hanem küzdőtársak a keresztény Európáért".

Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter a szobornál megemlékezett Apor Vilmos katolikus püspökről. "Mártírhalála után több mint ötven évvel az a II. János Pál pápa iktatta a boldogok soraiba, aki keresztények millióinak adott erőt ahhoz, hogy hitüket megőrizve a szeretet erejével lépjenek fel a diktatúrával szemben" - mondta

Apor Vilmos győri megyés püspök erőteljesen tiltakozott a zsidótörvények bevezetése, majd a gettó felállítása ellen. Oltalmába vette a nála jelentkező üldözötteket, szerzetesházakban, kórházakban vagy a Püspökvárban helyezte el őket. Szovjet katonák lőtték le 1945. március 30-án, és április 2-án belehalt sérüléseibe. II. János Pál pápa 1997-ben avatta boldoggá.

(Forrás: Hirado.hu)


Képtár


Kósa Lajos lakossági fóruma Kiskunfélegyházán
2019. május 3.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Áttekintő táblázatÁttekintő táblázat

Kereső
OK

Meghívók
Kölcsey Kör: Új arcok, régi harcok II.
Budapest, Polgárok Háza
2019. április 10. 18:00
XIX. Lakiteleki Filmszemle
A nevezési lapok és a filmek beküldési határideje: 2019. október 4.
Mindszenty szoboravatás és szentelő, valamint Mindszenty Emlékérem átadó

Petőfiszállás-Pálosszentkút kegytemploma 
2019. március 23. 10:30

További meghívókTovábbi meghívók

Lakitelek


TovábbTovább

Linkek

Linkek

Nemzeti Fórum

Lakiteleki Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Linkek

Linkek

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

Kereszténydemokrata Néppárt

Fidelitas

 

 


HírekSzemélyesÍrások, interjúkOrszággyűlésVálasztókerületKéptárÉrdekességElérhetőség
© Lezsák Sándor - Webmester - Régi honlap - Oldaltérkép