Hírek
Személyes
Írások, interjúk
Országgyűlés
Választókerület
Képtár
Érdekesség
Elérhetőség
Hírek, aktualitások
Belpolitikai megmérettetés is lesz június hetedike
2009. június 4.

A vasárnapi európai parlamenti választás nemcsak arról szól, hogy kik képviselhetik az országot az Európai Unióban a következő időkben, hanem egy belpolitikai megmérettetés is – mondta el a Nemzeti Fórum sajtótájékoztatóján szerdán Szegeden Lezsák Sándor.

Az Országgyűlés fideszes alelnöke kifejtette: a voksolás eredménye egyben üzenet is lesz az embereknek, hogy akár egy előre hozott választásnak, akár a jövő évi országgyűlési választásoknak olyan eredménye lesz, mint az uniósnak.

A mostani választás egyben népszavazás, amely ítéletet mond nemcsak az országos, de a helyi politikáról is. Érzékelni mindenhol, hogy a szocialista polgármesterek próbálnak visszahúzódni, és olyan jelzéseket adni, hogy nem értenek egyet a Bajnai-kormány válságkezelő módszerével, s ezzel megpróbálnak kisiklani a felelősség alól - hívta fel a figyelmet Lezsák Sándor, hozzátéve: a választók azonban már sokat tanultak az elmúlt évtizedekben, és jól látják a valóságot.

A politikus Orbán Viktor utóbbi napokban tett kijelentéseiről kérdésre válaszolva elmondta: együttélésre van ítélve a Kárpát-medence, mely csak együtt tud felemelkedni. Az ország megerősödésének alapfeltétele az európai jelenlét megerősödése, így természetesek Orbán Viktor kijelentései, s az is, hogy egy népben gondolkodó politikus szemügyre veszi a nemzetrészek magyar képviselőinek lehetőségeit az Európai Parlamentben.

„Ez nem tartom különös dolognak, mint ahogy a reagálást sem érzem túlzónak. A németek szerint ez egy érdekes felvetés, amit meg kell vizsgálni, azt pedig még nem tudni, hogy a szlovák parlamentben milyen gondolatokat fogalmaztak meg” – jegyezte meg Lezsák Sándor. „Egy dolog tény: amikor Dunaszerdahelyen gumibotokkal verték a magyarokat, engem is vertek. Amikor a Magyar Köztársaság elnökét a határon megalázták, engem is megaláztak” – emelte ki az országgyűlés alelnöke.

 

mno.huKéptár


Kurultaj szervezőinek díszvacsorája Bugacon
2018. október 12.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Áttekintő táblázatÁttekintő táblázat

Kereső
OK

Meghívók
Keleti Nyelveket Ismertető tanfolyamok
Kezdő szinten: azeri, belarusz, grúz, kazah és haladó szinten: belarusz nyelvből.
Jelentkezési határidő: 2018. október 22.
Felhívás: Grillázs készítő verseny

Lakitelek Népfőiskola
Jelentkezési határidő:
2018. október 19.

Puszták Aranya c. kiállítás megnyitója
Kápolnásnyék
2018. október 13. 11.00
További meghívókTovábbi meghívók

Lakitelek


TovábbTovább

Linkek

Magyar Országgyűlés

Nemzeti Fórum

Lakiteleki Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Linkek

kis-kunsag.jpg

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

Kereszténydemokrata Néppárt

Kisgazda Polgári Szövetség

Fidelitas

Lungo Drom

MAGOSZ

http://www.orologirepliche.it

 


HírekSzemélyesÍrások, interjúkOrszággyűlésVálasztókerületKéptárÉrdekességElérhetőség
© Lezsák Sándor - Webmester - Régi honlap - Oldaltérkép