Hírek
Személyes
Írások, interjúk
Országgyűlés
Választókerület
Képtár
Érdekesség
Elérhetőség
Biztosra mennek Dávid Ibolyáék

 

Karsai Péter, a Dávid Ibolya MDF-elnök támogatójaként ismert politikus foglalhatja el az ügyrendi bizottságban Hende Csaba független képviselő helyét - döntött tegnap a Ház. A Lakitelek munkacsoport az MSZP és az MDF pártelnökhöz lojális szárnya közti összjátékáról beszél az esettel kapcsolatban.


Az MSZP-, valamint az MDF-frakció hét tagja, köztük Dávid Ibolya és Herényi Károly igennel szavazott, csakúgy, mint az SZDSZ öt tagja az ügyrendi bizottságban történő személycserére. Tizenhárom szabad demokrata képviselő tartózkodott a voksolástól. Az MDF lakiteleki képviselői és a Fidesz honatyái nem nyomtak gombot. A bizottsági hely sorsa azért fontos, mert holnap ez a testület dönt az MDF frakcióvezetésének ügyében. Megírtuk: a fórum képviselőcsoportjának kilenc tagja - a Dávid Ibolyát korábban lemondásra felszólító nyolc Lakitelek munkacsoport-tag és az őket támogató Medgyasszay László - a frakció helyettes vezetőjévé választotta Ékes Józsefet, és visszahívta a frakcióvezetői posztról Herényi Károlyt, aki a döntést nem ismeri el jogszerűnek. Mindkét fél levelet írt Szili Katalin házelnöknek. Korábban öt frakcióból kizárt lakiteleki esetében a bizottság kormánypárti többsége szentesítette Herényi Károly határozatát: Balsai István, Horváth Balázs, Szászfalvi László, Font Sándor és Kelemen András független képviselő lett.


Úgy tudjuk, az SZDSZ, amely az ügyrendi bizottságban eddig a „mérleg nyelve" volt, a mostani ügyben Ékeséknek ad igazat, és a Fidesz is ezen az állásponton van. Azonban az MSZP, valamint a testület újdonsült MDF-es tagja, Karsai Péter - akik együtt a bizottság többségét adják - minden bizonnyal kiállnak majd Herényi mellett, és a frakcióvezető a posztján maradhat. Balogh László (MDF) a Dávid-hű csoport és az MSZP összjátékáról beszél. - Korábban jeleztük a házelnöknek, nem tartjuk szükségesnek a tagcserét a bizottságban, amíg a testület nem hoz döntést az MDF-frakció vezetése ügyében - fogalmazott.


Tábori Gabriella
Magyar Nemzet

 

Képtár


Szent II. János Pál pápa vérereklyéjének megáldása Izsákon
2018. október 14.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Áttekintő táblázatÁttekintő táblázat

Kereső
OK

Meghívók
Keleti Nyelveket Ismertető tanfolyamok
Kezdő szinten: azeri, belarusz, grúz, kazah és haladó szinten: belarusz nyelvből.
Jelentkezési határidő: 2018. október 22.
Felhívás: Grillázs készítő verseny

Lakitelek Népfőiskola
Jelentkezési határidő:
2018. október 19.

Puszták Aranya c. kiállítás megnyitója
Kápolnásnyék
2018. október 13. 11.00
További meghívókTovábbi meghívók

Lakitelek


TovábbTovább

Linkek

Magyar Országgyűlés

Nemzeti Fórum

Lakiteleki Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Linkek

kis-kunsag.jpg

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

Kereszténydemokrata Néppárt

Kisgazda Polgári Szövetség

Fidelitas

Lungo Drom

MAGOSZ

http://www.orologirepliche.it

 


HírekSzemélyesÍrások, interjúkOrszággyűlésVálasztókerületKéptárÉrdekességElérhetőség
© Lezsák Sándor - Webmester - Régi honlap - Oldaltérkép