Hírek
Személyes
Írások, interjúk
Országgyűlés
Választókerület
Képtár
Érdekesség
Elérhetőség
Biztosra mennek Dávid Ibolyáék

 

Karsai Péter, a Dávid Ibolya MDF-elnök támogatójaként ismert politikus foglalhatja el az ügyrendi bizottságban Hende Csaba független képviselő helyét - döntött tegnap a Ház. A Lakitelek munkacsoport az MSZP és az MDF pártelnökhöz lojális szárnya közti összjátékáról beszél az esettel kapcsolatban.


Az MSZP-, valamint az MDF-frakció hét tagja, köztük Dávid Ibolya és Herényi Károly igennel szavazott, csakúgy, mint az SZDSZ öt tagja az ügyrendi bizottságban történő személycserére. Tizenhárom szabad demokrata képviselő tartózkodott a voksolástól. Az MDF lakiteleki képviselői és a Fidesz honatyái nem nyomtak gombot. A bizottsági hely sorsa azért fontos, mert holnap ez a testület dönt az MDF frakcióvezetésének ügyében. Megírtuk: a fórum képviselőcsoportjának kilenc tagja - a Dávid Ibolyát korábban lemondásra felszólító nyolc Lakitelek munkacsoport-tag és az őket támogató Medgyasszay László - a frakció helyettes vezetőjévé választotta Ékes Józsefet, és visszahívta a frakcióvezetői posztról Herényi Károlyt, aki a döntést nem ismeri el jogszerűnek. Mindkét fél levelet írt Szili Katalin házelnöknek. Korábban öt frakcióból kizárt lakiteleki esetében a bizottság kormánypárti többsége szentesítette Herényi Károly határozatát: Balsai István, Horváth Balázs, Szászfalvi László, Font Sándor és Kelemen András független képviselő lett.


Úgy tudjuk, az SZDSZ, amely az ügyrendi bizottságban eddig a „mérleg nyelve" volt, a mostani ügyben Ékeséknek ad igazat, és a Fidesz is ezen az állásponton van. Azonban az MSZP, valamint a testület újdonsült MDF-es tagja, Karsai Péter - akik együtt a bizottság többségét adják - minden bizonnyal kiállnak majd Herényi mellett, és a frakcióvezető a posztján maradhat. Balogh László (MDF) a Dávid-hű csoport és az MSZP összjátékáról beszél. - Korábban jeleztük a házelnöknek, nem tartjuk szükségesnek a tagcserét a bizottságban, amíg a testület nem hoz döntést az MDF-frakció vezetése ügyében - fogalmazott.


Tábori Gabriella
Magyar Nemzet

 

Képtár


Magyar Szemmel Emlékülés Lakiteleken
2019. március 30-31.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Áttekintő táblázatÁttekintő táblázat

Kereső
OK

Meghívók
Kölcsey Kör: Új arcok, régi harcok II.
Budapest, Polgárok Háza
2019. április 10. 18:00
XIX. Lakiteleki Filmszemle
A nevezési lapok és a filmek beküldési határideje: 2019. október 4.
Mindszenty szoboravatás és szentelő, valamint Mindszenty Emlékérem átadó

Petőfiszállás-Pálosszentkút kegytemploma 
2019. március 23. 10:30

További meghívókTovábbi meghívók

Lakitelek


TovábbTovább

Linkek

Linkek

Nemzeti Fórum

Lakiteleki Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Linkek

Linkek

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

Kereszténydemokrata Néppárt

Fidelitas

 

 


HírekSzemélyesÍrások, interjúkOrszággyűlésVálasztókerületKéptárÉrdekességElérhetőség
© Lezsák Sándor - Webmester - Régi honlap - Oldaltérkép