Hírek
Személyes
Írások, interjúk
Országgyűlés
Választókerület
Képtár
Érdekesség
Elérhetőség
Dávidékat ismét elmarasztalták

 

Másodjára is a kizárt, feloszlatott MDF-eseknek adott igazat egy perben a bíróság Dávid Ibolyával és a pártvezetéssel szemben. Balsai István szerint a választmány minden tagjának le kellene mondania a sorozatos törvénytelenségek miatt.


Megsemmisítette első fokon a Fővárosi Bíróság az MDF országos választmányának júniusi határozatát, amellyel a testület feloszlatta a párt II. kerületi szervezetét. A keresetet harmincöt kerületi fórumos tag, köztük Balsai István országgyűlési képviselő, a II. kerületi szervezet volt elnöke indította. A budapesti választmány fő kifogása többek között az volt a pártszervezettel szemben, hogy az helyt adott a Fidesz nemzeti petíciójának aláírásgyűjtéséhez, valamint a Fidesz európai parlamenti kampányát segítette, amely alkalmas a pártba vetett bizalom megingatására, és a helyi szervezet az MDF érdekeivel ellentétesen működött. Hock Zoltán, a fővárosi választmány vezetője a feloszlatáskor úgy nyilatkozott, hogy rendet kell tenni a II. kerületben. A bíró az ítélet indoklásában az MTI szerint elmondta: az alperes által becsatolt jegyzőkönyvek és meghívók alapján nem követhető nyomon a párt alapszabályának és ügyrendi szabályainak betartása, a feloszlatásról semmilyen előkészítő anyagot nem küldtek a tagoknak, és az érintetteket sem hallgatták meg az üléseken.


Az alperes által a budapesti választmány üléséről becsatolt jegyzőkönyvet szűkszavúnak tartotta a bíró, s megjegyezte: „jegyzőkönyvnek nem nevezhető". Elutasította azt az alperesi javaslatot is, hogy a bíróság hallgassa meg Hock Zoltánt, ugyanis az „emlékezet nem pótolja" a hiányzó iratokat. A parlamenti frakcióból kizárt Balsai István lapunk kérdésére kijelentette: a bíróság visszaadta több mint 400 MDF-tagtársának a becsületbe vetett hitét. Megjegyezte, hogy ez már a második ítélet egy héten belül, amelyben elmarasztalták a választmányt. Minden egyes választmányi tagnak - aki megszavazta a törvénytelen határozatokat - le kellene mondania ezek után - hangsúlyozta Balsai, aki szerint az MDF lefelé halad a lejtőn, s még a saját szabályait is folyamatosan megsérti.


Ismeretes, a Fővárosi Bíróság jogellenesnek minősítette és megsemmisítette az MDF országos választmányának azt a határozatát is, amellyel feloszlatták a sárospataki szervezetet. Herényi Károly megkeresésünkre azt mondta, hogy neki mint a parlamenti frakció vezetőjének nincs köze a két ügyhöz. Katona Kálmánt, az MDF országos választmányának elnökét, aki az MDF-ből a Fideszbe, majd a Fideszből az MDF-be igazolt, nem tudtuk elérni.


Pál Gábor
Magyar Nemzet

 

Képtár


Kósa Lajos lakossági fóruma Kiskunfélegyházán
2019. május 3.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Áttekintő táblázatÁttekintő táblázat

Kereső
OK

Meghívók
Kölcsey Kör: Új arcok, régi harcok II.
Budapest, Polgárok Háza
2019. április 10. 18:00
XIX. Lakiteleki Filmszemle
A nevezési lapok és a filmek beküldési határideje: 2019. október 4.
Mindszenty szoboravatás és szentelő, valamint Mindszenty Emlékérem átadó

Petőfiszállás-Pálosszentkút kegytemploma 
2019. március 23. 10:30

További meghívókTovábbi meghívók

Lakitelek


TovábbTovább

Linkek

Linkek

Nemzeti Fórum

Lakiteleki Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Linkek

Linkek

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

Kereszténydemokrata Néppárt

Fidelitas

 

 


HírekSzemélyesÍrások, interjúkOrszággyűlésVálasztókerületKéptárÉrdekességElérhetőség
© Lezsák Sándor - Webmester - Régi honlap - Oldaltérkép