Hírek
Személyes
Írások, interjúk
Országgyűlés
Választókerület
Képtár
Érdekesség
Elérhetőség
Nem visszakoznak a lakitelekiek

 

Nem vonta vissza az MDF-képviselőcsoport hat lakiteleki tagja és Medgyasszay László a Herényi Károly frakcióvezető visszahívásáról szóló, Szili Katalin házelnöknek írt beadványát. A párt országos választmánya erre tegnap délig adott időt a képviselőknek. A fórum frakcióvezetőjének ügye így Szili döntése alapján a parlament ügyrendi bizottsága elé kerül.


Avarkeszi Dezső (MSZP), a testület alelnöke kérdésünkre azt valószínűsítette, hogy a grémium jövő hétfőn tanácskozik a kérdésről. Korábban a bizottság kormánypárti többsége szentesítette az „ötök" kizárását az MDF-frakcióból, amelyről a házszabály rendelkezése ellenére Herényi hozott egyszemélyi döntést. Megírtuk, hogy nemrég az MDF-frakció többségét alkotó Lakitelek munkacsoport, valamint az őket támogató Medgyasszay László egyhangú szavazással visszahívta tisztségéből Herényi Károly frakcióvezetőt, és a képviselőcsoport helyettes irányítójává választotta Ékes Józsefet. Herényi azonban a döntést nem ismeri el szabályszerűnek. Miután Csampa Zsolt, Ékes József, Fülöp István, Németh Zsolt, Pichler Imre, Püski András és Medgyasszay László nem vonta vissza Szili Katalinnak küldött levelét, az MDF országos választmánya etikai eljárást kezdeményez a hét politikus ellen. Erre számíthat Lezsák Sándor és Balogh László is, akik szintén tagjai az MDF-frakción belül működő Lakitelek munkacsoportnak.


Lezsák már vasárnap tudatta, hogy a választmány felszólítása ellenére sem hagyja el az MDF-et, illetve annak parlamenti képviselőcsoportját. Balogh lapunknak hasonlóan nyilatkozott. Mint mondta, amiért több mint tizenöt éven keresztül dolgozott, többet érdemel, mint hogy olyan emberek kérésének tegyen eleget, akiknek egy része az utóbbi egy-másfél évben csapódott az MDF-hez. - Inkább a tisztességes utat választom, megvárom, milyen vádakat tudnak felhozni ellenem - fogalmazott Balogh László.


Tábori Gabriella
Magyar Nemzet

 

 

Képtár


Kurultaj szervezőinek díszvacsorája Bugacon
2018. október 12.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Áttekintő táblázatÁttekintő táblázat

Kereső
OK

Meghívók
Keleti Nyelveket Ismertető tanfolyamok
Kezdő szinten: azeri, belarusz, grúz, kazah és haladó szinten: belarusz nyelvből.
Jelentkezési határidő: 2018. október 22.
Felhívás: Grillázs készítő verseny

Lakitelek Népfőiskola
Jelentkezési határidő:
2018. október 19.

Puszták Aranya c. kiállítás megnyitója
Kápolnásnyék
2018. október 13. 11.00
További meghívókTovábbi meghívók

Lakitelek


TovábbTovább

Linkek

Magyar Országgyűlés

Nemzeti Fórum

Lakiteleki Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Linkek

kis-kunsag.jpg

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

Kereszténydemokrata Néppárt

Kisgazda Polgári Szövetség

Fidelitas

Lungo Drom

MAGOSZ

http://www.orologirepliche.it

 


HírekSzemélyesÍrások, interjúkOrszággyűlésVálasztókerületKéptárÉrdekességElérhetőség
© Lezsák Sándor - Webmester - Régi honlap - Oldaltérkép