Hírek
Személyes
Írások, interjúk
Országgyűlés
Választókerület
Képtár
Érdekesség
Elérhetőség
Hírek, aktualitások
Egy önkormányzati lakásból alakították ki a szolgáltató központot
2015. június 16.

Hétfőtől már az új szolgáltató házban intézhetik hivatalos ügyeiket a petőfiszállásiak. A saját forrásból létrehozott létesítmény ünnepélyes átadását a napokban tartották.

A Rákóczi utcai önkormányzati lakásból kialakított szolgáltató központban kapott helyet a háziorvosi rendelő, a védőnői szolgálat, a falugazdász, a járási ügysegéd, a gyermekjóléti szolgálat, a családgondozó és a házi segítség nyújtás munkatársa, illetve a tanyagondnok. Ugyanakkor kialakítottak egy tárgyalótermet is, ahol a képviselő-testület tartja majd üléseit, de a civil szervezetek is használhatják – mondta el lapunknak Szász János a település polgármestere.

Hozzátette: a milliós nagyságrendű fejlesztést teljes egészében saját forrásból finanszírozták, a munkálatokat pedig a helyi közmunkások végezték.

Egy önkormányzati lakásból alakították ki a szolgáltató központot

A település vezetője hangsúlyozta: a szolgáltató központ kialakítása azért volt fontos számukra, hogy méltó körülményeket biztosítsanak a helybelieknek hivatalos ügyeik intézéséhez. Petőfiszálláson ugyanis különös hangsúlyt fektetnek a helyi lakosság megtartására, az elvándorlás megállítására.

Ehhez viszont magasabb színvonalú szolgáltatásokat kell nyújtani a falubeliek számára – vallja a polgármester, aki célul tűzte azt is, hogy visszacsábítják a faluba a településről elszármazottakat. Ugyanakkor szívesen fogadnak minden letelepülő családot, akik képesek a beilleszkedésre. Ehhez az önkormányzat üresen álló ingatlanokat vásárol fel, amit a hozzájuk érkező családok számára biztosít. Akik pedig maguk vásárolnak ingatlant Petőfiszálláson, azok számára letelepedési segélyt nyújtanak. Így, az elmúlt években már hét nagycsaláddal szaporodott a település, ennek köszönhetően folyamatosan nő a gyermeklétszám. Sőt megállt a falu elöregedése is – részletezte a polgármester.

Egyre népszerűbbek a falvak

Petőfiszállás a bizonyítéka annak, hogy van értelme és eredménye a tudatos, szervező, közösségi munkának. Petőfiszállás olyan kistelepülés, amely nagy lehetőségeket jelent azok számára, akik szeretnének kiszakadni a kötött városi létformából, és egészséges körülményeket biztosítani családjuk számára – fogalmazott Lezsák Sándor országgyűlési képviselő, a szolgáltató központ átadásakor. A honatya úgy véli, reneszánsza lehet a kistelepüléseknek, melyek fejlesztését mindenképp segíteni, támogatni kell.

Vajda Piroska

(Forrás: BAON.hu)

Az átadási ünnepség fotói ide kattintva megtekinthetők a képtárban


Képtár


Magyar Szemmel Emlékülés Lakiteleken
2019. március 30-31.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Áttekintő táblázatÁttekintő táblázat

Kereső
OK

Meghívók
Kölcsey Kör: Új arcok, régi harcok II.
Budapest, Polgárok Háza
2019. április 10. 18:00
XIX. Lakiteleki Filmszemle
A nevezési lapok és a filmek beküldési határideje: 2019. október 4.
Mindszenty szoboravatás és szentelő, valamint Mindszenty Emlékérem átadó

Petőfiszállás-Pálosszentkút kegytemploma 
2019. március 23. 10:30

További meghívókTovábbi meghívók

Lakitelek


TovábbTovább

Linkek

Linkek

Nemzeti Fórum

Lakiteleki Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Linkek

Linkek

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

Kereszténydemokrata Néppárt

Fidelitas

 

 


HírekSzemélyesÍrások, interjúkOrszággyűlésVálasztókerületKéptárÉrdekességElérhetőség
© Lezsák Sándor - Webmester - Régi honlap - Oldaltérkép