Hírek
Személyes
Írások, interjúk
Országgyűlés
Választókerület
Képtár
Érdekesség
Elérhetőség
Írások, interjúk
Egy szilárd nemzeti erő

Negyedik országos gyűlését tartja a polgári tábort erősítő Nemzeti Fórum ma a fővárosi Uránia Nemzeti Filmszínházban. A fórumon felszólal Hans Kaiser, a Konrad Adenauer Alapítvány magyarországi elnöke, Lezsák Sándor, a Nemzeti Fórum elnöke, Navracsics Tibor, a Fidesz - Magyar Polgári Szövetség frakcióvezetője, Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek és Széles Gábor nagyvállalkozó, a Magyar Hírlap tulajdonosa.

 

– Milyen reményekkel várja 2010-et a Nemzeti Fórum?

– A következő esztendő minden bi­zonnyal a nemzeti oldal, illetve a Fi­desz vezette polgári szövetség győzelmét hozza az országgyűlési választásokon. A kérdés csak az, hogy milyen arányú lesz a győzelem. Bízom abban, hogy az új Országgyűlés összetétele gyökeres fordulatra ad majd lehetőséget az ország érdekében. A várakozások nagyobb súlyát azonban az adja, hogy a megalakuló új kabinet hogyan lesz úrrá azokon a közállapotokon, amelyeket az elmúlt évek példátlanul rossz kormányzása terhel rá azokra, akik majd szerepet vállalnak az ország irányításában. Egyébként politikai egyesületünk, a Nemzeti Fórum közéleti-szakmai képzésekkel készül a választásokra, és sorra alakulnak helyi szerveze­teink, ifjúsági munkacsoport is szerveződik, és országos klubhálózatot hozunk létre.

– Lehet-e már tudni, hogy a Fidesz szövetségi rendszerének tagjaként hozzávetőlegesen hány befutónak mondható helyre számíthatnak a választásokra összeálló országos listán, illetve hány politikusuk mérettetheti meg magát egyéni körzetekben?

– Nem kétséges és nem vitás, hogy a Nemzeti Fórum továbbra is a Fidesz – Magyar Polgári Szövetségben veszi ki részét a közéletből és a politikából. Biztos vagyok benne, hogy a szövetségen belül a helyzetünk semmivel sem lesz gyengébb, mint korábban volt, de rajtunk múlik, hogy milyen súllyal vehetünk részt a munkában. A Nemzeti Fórumban van szellemi tőke, amelyet a szövetségesek hasznosítani tudnak, és a jelek szerint akarnak is élni ezzel a lehetőséggel. A képviselői helyekről konkrét döntés még nem született, sem az országos listáról, sem az egyéni választókörzetekről. Én személy szerint ismét egyéni megmérettetéssel akarok a parlamentbe kerülni, ugyanabban a választókerületben, ahol eddig is dolgoztam.

– December 5-re esik az országos gyűlésük. Valamiképpen megemlékeznek a szomorú emlékű népszavazásról?


– A szocialista-szabaddemokrata nyolc esztendő egyik történelmi bűne a nemzet egyesítése elleni kampány a december 5-i népszavazáson. Ez nyereségvágyból elkövetett, szánalmas hazaárulás, megbocsáthatatlan, ezzel felírták magukat a történelem szégyenlapjára. 2010 őszén az új Országgyűlés törvényt fog alkotni a kettős állampolgárságról. A Nemzeti Fórum javaslata most is az, mint régen: bármelyik közvetlen ágú felmenő magyar állampolgársága elegendő jogalapot ad az utód állampolgári igényének elismerésére, a magyar nyelv ismerete pedig alapkövetelmény lesz. Országos gyűlésünkön a felvidéki Szepsiben élő Bartók Csaba filmjével emlékezünk az öt esztendővel ezelőtti népszavazásra. A film címe: Mert mibennünk zeng a lélek. Nagy László költő üzenete nekünk is szól: zengjen végre a lélek mibennünk is!

 

Zsebők Csaba
Magyar Hírlap


Képtár


Kósa Lajos lakossági fóruma Kiskunfélegyházán
2019. május 3.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Áttekintő táblázatÁttekintő táblázat

Kereső
OK

Meghívók
Kölcsey Kör: Új arcok, régi harcok II.
Budapest, Polgárok Háza
2019. április 10. 18:00
XIX. Lakiteleki Filmszemle
A nevezési lapok és a filmek beküldési határideje: 2019. október 4.
Mindszenty szoboravatás és szentelő, valamint Mindszenty Emlékérem átadó

Petőfiszállás-Pálosszentkút kegytemploma 
2019. március 23. 10:30

További meghívókTovábbi meghívók

Lakitelek


TovábbTovább

Linkek

Linkek

Nemzeti Fórum

Lakiteleki Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Linkek

Linkek

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

Kereszténydemokrata Néppárt

Fidelitas

 

 


HírekSzemélyesÍrások, interjúkOrszággyűlésVálasztókerületKéptárÉrdekességElérhetőség
© Lezsák Sándor - Webmester - Régi honlap - Oldaltérkép