Hírek
Személyes
Írások, interjúk
Országgyűlés
Választókerület
Képtár
Érdekesség
Elérhetőség
Hírek, aktualitások
Egyre többen csatlakoznak
2012. január 20.

Békemenet Magyarországért: Még egy nap a hazánk függetlensége mellett kiálló megmozdulásig. Holnap délután négy órakor elindul a Hősök teréről a Kossuth térre tartó Békemenet Magyarországért.

A szervezők százezres tömegre számítanak a kormány és Magyarország önállóságáért kiálló megmozduláson.
Több mint száztízezren keresték fel lapzártánkig a Magyar Hírlap Online-on a Békemenetre szóló felhívásunkat, és 3500-nál is többen szóltak hozzá a cikkhez. Közben a Facebook közösségi portálon sorra érkeznek a támogató bejegyzések és a hírek arról, hogy az ország határain belülről és túlról honnan érkeznek buszokkal a rendezvényre.

A Békemenet Magyarországért szombat délután négy órakor indul a Hősök teréről. Délután három órától lehet gyülekezni a téren, a szervezők kérése csak az, hogy nagy sokaság esetén a később érkezők ne a Dózsa György utat foglalják el, hanem a Városliget felé húzódjanak. A Himnusz eléneklése után némán, mécsesekkel és zászlókkal elinduló tömeg az Andrássy út–Bajcsy-Zsilinszky út–Alkotmány utca útvonalon várhatóan öt óra és fél hat között érkezik meg az Országház elé. A szervezők azt kérik, a mozgássérült résztvevők öt órára ide, a Kossuth térre jöjjenek. A békés megmozduláson számos civilszervezet és ismert közéleti személyiség jelezte részvételét. Csatlakozik a Civil Együttműködési Tanácskozás, a Professzorok Batthyány Köre, a Magyar Alkotók és Gondolkodók Társasága, továbbá Czakó Gábor író, György Attila író, Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, Papp Lajos szívsebész, Pataky Attila zenész. Bayer Zsolt, lapunk publicistája a szervezők nevében azt mondta, mindenkinek ott a helye a szombati megmozduláson, aki nem szeretné, hogy a szabadon, demokratikusan választott kormány és kormányfő helyett az IMF válasszon miniszterelnököt.


Müncheni támogatás

Schramm Krisztina Münchenből írta szerkesztőségünknek: „Levélben hívjuk fel az ARD, a ZDF és a Süddeutsche Zeitung tudósítóinak figyelmét a magyarországi állapotokra, és követeljük a pártatlan és reális tudósítást.” Szerinte itt az ideje, hogy a balliberális, külföldi sajtóban „végre a magyarok véleménye is figyelmet kapjon”.


„Némán demonstráljuk a véleményünket”

Egyre többen csatlakoznak

Regéczy-Nagy László, a Történelmi Igazságtétel Bizottság elnöke:

„Vendégként magam is ott voltam az operaházban január 2-án. Előzetesen mit sem sejtve arról, mi folyik az utcán, az Oktogontól küzdöttük keresztül magunkat az embereken. Elmondhatatlan, mi mindennel becsmérelték ott a kormányt. Ezek után, mindezt látva, én bármire kapható vagyok. És bár már csak bottal tudok járni, a Kossuth téren én is csatlakozom a békés megmozduláshoz. Elképesztő, ami folyik jelenleg Magyarországgal és a magyar kormánnyal szemben. Látva a szerdai strasbourgi színjátékot, ökölbe szorult mindkét kezem. Itt már szó sincs Európáról, ez valami balkáni, dél-ázsiai stílus. Ekkora szemtelenségre úriember nem válaszol, hanem kiáll, és jelenlétével némán demonstrálja lesújtó véleményét.”

(PB)


„Jó úton halad a magyar kabinet”

Egyre többen csatlakoznak

Pozsgai Zsolt író, rendező:

„Úgy vettem észre, hogy a magyar kormány mind nemzeti, mind pedig európai szinten nagyon jól gondolja, amit gondol. Ebben a hitemben csak még jobban megerősödtem, amikor szerdán végignéztem Orbán Viktor miniszterelnök felszólalását az Európai Parlamentben, illetve az azt követő sajtótájékoztatóját. A holnapi Békemeneten mindenkinek ott kell lennie, reményeim szerint nagyon szép megmozdulás lesz. Nagyon fontosnak tartom, hogy nem tüntetni megyünk, hanem azért, hogy együtt legyünk. Az elmúlt időszakban számtalanszor beigazolódott, a kormány különutas politikája rendkívül eredményes és üdvözítő. Többször előfordult már, hogy máshogy gondoltak valamit, mint a többiek, és később kiderült, hogy ez az irány a követendő, ez visz minket a sikeres jövő felé.” (CSOA)


„Hazaárulás, amit az ellenzék művel”

Egyre többen csatlakoznak

Szervátiusz Tibor Kossuth-díjas szobrászművész:

„Nagy jelentőséget tulajdonítok a holnapi rendezvénynek egy olyan helyzetben, amikor folytonos támadás éri ezt a szegény országot és kormányát, amelyet kétharmados arányban, közös akaratból választottunk. Meg kell mutatni, hogy ennek a népnek van tartása, és nem hagyja magát. Engem az egészben elsősorban az ellenzék magatartása háborít fel. Olyan ellenzékre természetesen szükség van, amely felhívja a figyelmet az esetleges hibákra, gondokra, na de amit a balliberálisok művelnek, az már hazaárulásnak tekintendő. Minden alap nélkül terjesztik ennek a népnek a rossz hírét külföldön, és kifejezetten ellenségesen viselkednek a nemzettel szemben. Szégyellhetik magukat ezért a viselkedésért, bár láthatóan nem teszik. Eddig tehetetlennek éreztem magam, de éppen az ilyen megmozdulások, mint amilyen a Békemenet is lesz, felhívhatják a világ közvéleményének figyelmét, hogy valójában kik vagyunk és mit akarunk.” (PB)


A Lungo Drom is részt vesz a rendezvényen

„A magyarországi cigányság legitimen megválasztott képviselői szerte az országban érzik, látják azt a nemzetközi nyomást, ami a magyar kormányra és annak miniszterelnökére nehezedik. A hazai roma társadalom ugyanakkor azt is megtapasztalta, az elmúlt másfél év felzárkózási és integrációs programjai valódi elkötelezettséget mutatnak arra nézve, hogy a hátrányos helyzetű társadalmi csoportok életében valódi pozitív fordulat álljon be. Orbán Viktor kormányfő személye pedig garancia a megkezdett programok folytatására” – tudatta a Lungo Drom nevében Farkas Flórián elnök, ezért a szervezet csatlakozik Békemenethez. Az ország hét megyéjéből és Budapestről eddig több mint ötszáz roma kisebbségi önkormányzati vezető jelezte részvételi szándékát. „Képviselőink kiállnak a magyar kormány társadalmi felzárkózásért tett erőfeszítéseiért és a békés társadalmi együttélésért” – így a közlemény.


Meghallgatnák a kormányfőt a Parlamentnél

Számos olvasónk, illetve a Békemeneten részvételi szándékát előzetesen kinyilvánító civilszervezet jelezte szerkesztőségünk felé, hogy nagyon örülnének, ha Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mondana a békés demonstráció végén, a Kossuth téren. Többen is megfogalmazták a hozzánk érkező levelekben és e-mailekben, hogy mivel a Békemenet a szervezők elképzelése szerint nemcsak Magyarországért, hanem a kétharmados többséget szerző kormány és maga a kormányfő mellett áll ki, így jó lenne, ha Orbán Viktor felszólalna a Hősök teréről érkező tömeg előtt az Országháznál. A Békemenet szervezői egyébként több alkalommal is jelezték, hogy nem terveznek beszédeket a holnapi megmozdulásra. Az elképzelések szerint a méltóságteljes felvonuláson a tömeg némán tüntet majd hazánk szuverenitása mellett, s indulás előtt a Himnuszt, a Kossuth téren a Szózatot énekelik el.

(Forrás: Magyar Hírlap)


Képtár


Magyar Szemmel Emlékülés Lakiteleken
2019. március 30-31.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Áttekintő táblázatÁttekintő táblázat

Kereső
OK

Meghívók
Kölcsey Kör: Új arcok, régi harcok II.
Budapest, Polgárok Háza
2019. április 10. 18:00
XIX. Lakiteleki Filmszemle
A nevezési lapok és a filmek beküldési határideje: 2019. október 4.
Mindszenty szoboravatás és szentelő, valamint Mindszenty Emlékérem átadó

Petőfiszállás-Pálosszentkút kegytemploma 
2019. március 23. 10:30

További meghívókTovábbi meghívók

Lakitelek


TovábbTovább

Linkek

Linkek

Nemzeti Fórum

Lakiteleki Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Linkek

Linkek

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

Kereszténydemokrata Néppárt

Fidelitas

 

 


HírekSzemélyesÍrások, interjúkOrszággyűlésVálasztókerületKéptárÉrdekességElérhetőség
© Lezsák Sándor - Webmester - Régi honlap - Oldaltérkép