Hírek
Személyes
Írások, interjúk
Országgyűlés
Választókerület
Képtár
Érdekesség
Elérhetőség
Hírek, aktualitások
Együttműködésről tárgyaltak Ghána külügyminiszterével
2015. március 4.

Gyümölcsöző gazdasági és kulturális együttműködés reményében ült tárgyalóasztalhoz a hétvégén Ghána külügyminiszter asszonya, Hanna Tetteh, Lezsák Sándor országgyűlési képviselő és Kiskunfélegyháza városvezetése.

Az afrikai ország magyar származású külügyminisztere kettős céllal érkezett szombaton Kiskunfélegyházára. Meglátogatta Félegyházán élő nagynénjét, majd a térség országgyűlési képviselőjével, a város vezetőivel tárgyalt a jövőbeni együttműködési lehetőségekről. Hanna Tetteh elmondta, Szegeden született, ám 2,5 éves korában szüleivel együtt Angilába költöztek, onnan pedig Ghánába. – Boldog vagyok, hogy itt lehetek. Régi vágyam volt már, hogy meglátogassam félegyházi rokonaimat – mondta az afrikai politikus, aki kitűnően beszéli nyelvünket.

A városháza dísztermében Lezsák Sándor országgyűlési képviselő, Csányi József Kiskunfélegyháza polgármestere és a képviselő-testület tagjai fogadták a ghánai külügyminiszter asszonyt. A honatya hangsúlyozta, büszkék a miniszter magyar származására. Beszámolt arról, hogy a Lakitelek Népfőiskolán hamarosan Afrika kollégiumot indítanak, aminek keretében többek között Ghánát is megismerhetik az érdeklődők. Szólt arról is, hogy a hazánkban magyar ösztöndíjjal tanuló ghánai diákok, komoly kapcsolati tőkét jelentenek a két ország számára.

Csányi József polgármester röviden bemutatta a várost. Mint mondta, a félegyházi emberek elsősorban mezőgazdaságból élnek, de több jelentős egyéb gazdasági vállalkozás is működik a városban. Kiemelte: az Integrál Zrt. baromfi-feldolgozó üzemét, amely a világ számos pontjára exportál hízott libamájat. Beszélt az IBV Hungária Kft.-ről is, amely a világítástechnika területén végez kimagasló munkát. Ugyanakkor a polgármester szólt arról a beruházásról is, melynek köszönhetően hamarosan helyben tudják fagyasztani és konzerválni a helyben megtermelt zöldségeket és gyümölcsöket. A polgármester bízik abban, hogy hazánk és Félegyháza adottságait megismerve hamarosan kölcsönös együttműködés jöhet létre a két ország között.

Együttműködésről tárgyaltak Ghána külügyminiszterével

Lezsák Sándor és a félegyházi városvezetők helyi specialitásokkal ajándékozták meg a minisztert

Ahhoz, hogy ez a „közös autó” elindulhasson, a polgármester egy angol nyelvű bemutatóanyagot adott át a városról és az itt működő gazdasági társaságokról a miniszternek. Hanna Tetteh végezetül arról beszélt, hogy kemény munkával gyümölcsöző kapcsolat jöhet létre a két ország között. Véleménye szerint, a magyaroknak komoly esélyük van arra, hogy mielőbb megjelenjenek a ghánai piacokon.

Vajda Piroska

(Forrás: BAON.hu)

További fotók ide kattintva megtekinthetők a képtárban


Képtár


Magyar Szemmel Emlékülés Lakiteleken
2019. március 30-31.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
14:00 Képviselői fogadóóra Bugacon
18:00 Faluszépítő Társaskör 8. összejövetele
Áttekintő táblázatÁttekintő táblázat

Kereső
OK

Meghívók
Kölcsey Kör: Új arcok, régi harcok II.
Budapest, Polgárok Háza
2019. április 10. 18:00
XIX. Lakiteleki Filmszemle
A nevezési lapok és a filmek beküldési határideje: 2019. október 4.
Mindszenty szoboravatás és szentelő, valamint Mindszenty Emlékérem átadó

Petőfiszállás-Pálosszentkút kegytemploma 
2019. március 23. 10:30

További meghívókTovábbi meghívók

Lakitelek


TovábbTovább

Linkek

Linkek

Nemzeti Fórum

Lakiteleki Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Linkek

Linkek

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

Kereszténydemokrata Néppárt

Fidelitas

 

 


HírekSzemélyesÍrások, interjúkOrszággyűlésVálasztókerületKéptárÉrdekességElérhetőség
© Lezsák Sándor - Webmester - Régi honlap - Oldaltérkép