Hírek
Személyes
Írások, interjúk
Országgyűlés
Választókerület
Képtár
Érdekesség
Elérhetőség
Hírek, aktualitások
Együttműködésről tárgyaltak Ghána külügyminiszterével
2015. március 4.

Gyümölcsöző gazdasági és kulturális együttműködés reményében ült tárgyalóasztalhoz a hétvégén Ghána külügyminiszter asszonya, Hanna Tetteh, Lezsák Sándor országgyűlési képviselő és Kiskunfélegyháza városvezetése.

Az afrikai ország magyar származású külügyminisztere kettős céllal érkezett szombaton Kiskunfélegyházára. Meglátogatta Félegyházán élő nagynénjét, majd a térség országgyűlési képviselőjével, a város vezetőivel tárgyalt a jövőbeni együttműködési lehetőségekről. Hanna Tetteh elmondta, Szegeden született, ám 2,5 éves korában szüleivel együtt Angilába költöztek, onnan pedig Ghánába. – Boldog vagyok, hogy itt lehetek. Régi vágyam volt már, hogy meglátogassam félegyházi rokonaimat – mondta az afrikai politikus, aki kitűnően beszéli nyelvünket.

A városháza dísztermében Lezsák Sándor országgyűlési képviselő, Csányi József Kiskunfélegyháza polgármestere és a képviselő-testület tagjai fogadták a ghánai külügyminiszter asszonyt. A honatya hangsúlyozta, büszkék a miniszter magyar származására. Beszámolt arról, hogy a Lakitelek Népfőiskolán hamarosan Afrika kollégiumot indítanak, aminek keretében többek között Ghánát is megismerhetik az érdeklődők. Szólt arról is, hogy a hazánkban magyar ösztöndíjjal tanuló ghánai diákok, komoly kapcsolati tőkét jelentenek a két ország számára.

Csányi József polgármester röviden bemutatta a várost. Mint mondta, a félegyházi emberek elsősorban mezőgazdaságból élnek, de több jelentős egyéb gazdasági vállalkozás is működik a városban. Kiemelte: az Integrál Zrt. baromfi-feldolgozó üzemét, amely a világ számos pontjára exportál hízott libamájat. Beszélt az IBV Hungária Kft.-ről is, amely a világítástechnika területén végez kimagasló munkát. Ugyanakkor a polgármester szólt arról a beruházásról is, melynek köszönhetően hamarosan helyben tudják fagyasztani és konzerválni a helyben megtermelt zöldségeket és gyümölcsöket. A polgármester bízik abban, hogy hazánk és Félegyháza adottságait megismerve hamarosan kölcsönös együttműködés jöhet létre a két ország között.

Együttműködésről tárgyaltak Ghána külügyminiszterével

Lezsák Sándor és a félegyházi városvezetők helyi specialitásokkal ajándékozták meg a minisztert

Ahhoz, hogy ez a „közös autó” elindulhasson, a polgármester egy angol nyelvű bemutatóanyagot adott át a városról és az itt működő gazdasági társaságokról a miniszternek. Hanna Tetteh végezetül arról beszélt, hogy kemény munkával gyümölcsöző kapcsolat jöhet létre a két ország között. Véleménye szerint, a magyaroknak komoly esélyük van arra, hogy mielőbb megjelenjenek a ghánai piacokon.

Vajda Piroska

(Forrás: BAON.hu)

További fotók ide kattintva megtekinthetők a képtárban


Képtár


Kurultaj szervezőinek díszvacsorája Bugacon
2018. október 12.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Áttekintő táblázatÁttekintő táblázat

Kereső
OK

Meghívók
Keleti Nyelveket Ismertető tanfolyamok
Kezdő szinten: azeri, belarusz, grúz, kazah és haladó szinten: belarusz nyelvből.
Jelentkezési határidő: 2018. október 22.
Felhívás: Grillázs készítő verseny

Lakitelek Népfőiskola
Jelentkezési határidő:
2018. október 19.

Puszták Aranya c. kiállítás megnyitója
Kápolnásnyék
2018. október 13. 11.00
További meghívókTovábbi meghívók

Lakitelek


TovábbTovább

Linkek

Magyar Országgyűlés

Nemzeti Fórum

Lakiteleki Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Linkek

kis-kunsag.jpg

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

Kereszténydemokrata Néppárt

Kisgazda Polgári Szövetség

Fidelitas

Lungo Drom

MAGOSZ

http://www.orologirepliche.it

 


HírekSzemélyesÍrások, interjúkOrszággyűlésVálasztókerületKéptárÉrdekességElérhetőség
© Lezsák Sándor - Webmester - Régi honlap - Oldaltérkép