Hírek
Személyes
Írások, interjúk
Országgyűlés
Választókerület
Képtár
Érdekesség
Elérhetőség
Hírek, aktualitások
Elballagtak a végzős diákok
2010. május 4.

Hagyományosan idén is a Lakitelek Népfőiskolán tartotta ballagó ünnepségét a kecskeméti Németh László Dolgozók Gimnázium kihelyezett tagozatának végzős osztálya. A XII. F. osztály diákjai és tanáraik ezúttal rendhagyó útvonalon „ballagták" körbe a Népfőiskola hatalmas udvarát.

Útjukba ejtették azt - a napokban felállított - tizenhét oszlopot, melyekről százhárom tábla mutat a magyarság sorsdöntő eseményei helyszíneinek irányába, feltüntetve az adott történést, annak pontos időpontját, valamint a Népfőiskolától való kilométeres távolságát. De nemcsak események szerepelnek a táblákon, hanem a nemzet számos kiválóságának születési, illetve elhalálozási helye és időpontja is. Mint kiderült, a nevek kiválasztásában a gimnázium diákjai is aktívan közreműködtek. Ők állították össze azt a listát, melyről többszöri szűrés és bővítés után Lezsák Sándor és felesége kiválasztotta a legfontosabbnak ítélt helyszíneket.

A ballagási ünnepség a Népfőiskola Kölcsey Házában folytatódott, ahol a végzős diákokat Kovács Andrea a gimnázium és Olajos István a társintézmény lakiteleki Eötvös-iskola igazgatója, továbbá Olajosné Kádár Ilona osztályfőnök mellett a házigazda Lezsák Sándor is köszöntötte.

- Sokszor megkérdezik tőlem: Mit jelent Lakitelek szellemisége? Válaszom minden esetben Németh Lászlóhoz köthető. A nagy íróhoz és ahhoz a nemzedékhez, amely a két világháború között fogalmazta meg valóságélményeit, egy olyan új Magyarország reményében, melynek megvalósításához három dolog szükséges. Az első: a minőség, a minőség forradalma az élet minden területén. A második: a kert-Magyarország ma is korszerű gondolata, míg a harmadik: az irány, vagyis saját utunk, amely egyszerre magyar és európai. Ez az a három tényező jelenti Németh László igazi szellemiségét, és ez jelenti ezét a gimnáziumét is, amely meg kell maradjon, és meg kell erősödjön, hogy még sok-sok nemzedéket elvezessen a tudás, a műveltség új életet ösztönző világába - hangsúlyozta a politikus.

Egyébként a most érettségiző 12. F. sorrendben a hetedik végzős osztálya a Németh László Gimnázium és a Lakitelek Népfőiskola közös kihelyezett tagozatának.

Az ünnepség az ajándékok és jutalomkönyvek átadásával zárult.


Szász András
kis-kunsag.hu

 


Képtár


Kásler Miklós miniszter előadása, valamint Megyer Márta és Kis-Tóth Ferenc kiállításának megnyitója
2019. június 14.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Áttekintő táblázatÁttekintő táblázat

Kereső
OK

Meghívók
Kölcsey Kör: Új arcok, régi harcok II.
Budapest, Polgárok Háza
2019. április 10. 18:00
XIX. Lakiteleki Filmszemle
A nevezési lapok és a filmek beküldési határideje: 2019. október 4.
Mindszenty szoboravatás és szentelő, valamint Mindszenty Emlékérem átadó

Petőfiszállás-Pálosszentkút kegytemploma 
2019. március 23. 10:30

További meghívókTovábbi meghívók

Lakitelek


TovábbTovább

Linkek

Linkek

Nemzeti Fórum

Lakiteleki Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Linkek

Linkek

Fidesz - Magyar Polgári Szövetség

Kereszténydemokrata Néppárt

Fidelitas

 

 


HírekSzemélyesÍrások, interjúkOrszággyűlésVálasztókerületKéptárÉrdekességElérhetőség
© Lezsák Sándor - Webmester - Régi honlap - Oldaltérkép